Ortaöğretimde başörtüsü yasağı kalktı

Bak mesela, senin kitabinda burasi yanlis yaziyor. Isaya Incili indirdik diyor.Halbuki Isaya yasadigi surece indirilmis bir kitap yok, o oldukten 70-80 sene sonra havarileri tarafindan yazilmis bir kitaptir Incil. Tum Hristiyan alemi de bunu bilir. Isanin ogretilerine tanik olanlar veya olanlarla yapilan roportajlardan derlenmis bir kitaptir, Isanin hayatini ve ogretilerini anlatir. Senin kitap "Isaya indirdik" der. Iste senin kitaba inanmamam icin bir sebep, Allah kime ne indirdigini bilmez mi?

:KK70::KK70:
Bizim için yaraticinin dedikleri insanlarin dediklerinden dogrudur.
Bu yaziniza gece gece öyle güldüm ki. :KK70:

başı açık olan da ezilebilir
başı kapalı olan da...çevreye göre değişir
umarım fazla yara almazlar...
bu yaş çok genç bir yaş ve alınan yaralar
bu yaşlarda pek unutulmuyor..

:KK70::KK70:
Bizim için yaraticinin dedikleri insanlarin dediklerinden dogrudur.
Bu yaziniza gece gece öyle güldüm ki. :KK70:
Insanlarin dedikleri mi? Incil 5 gospelden ve mektuplardan olusur, bu gospeller de yazarlarinin ismi ile anilir. Gospel of Mark, Gospel of Luke, Gospel of Matthew vb. Kitabin kendisi kanit yani, insanlarin dedikleri degil.. Ben de senin bu bilmeden birsey iddia edip bir de kahkahalar atmana cok guldum..:KK70::KK70::KK70:

Insanlarin dedikleri mi? Incil 5 gospelden ve mektuplardan olusur, bu gospeller de yazarlarinin ismi ile anilir. Gospel of Mark, Gospel of Luke, Gospel of Matthew vb. Kitabin kendisi kanit yani, insanlarin dedikleri degil.. Ben de senin bu bilmeden birsey iddia edip bir de kahkahalar atmana cok guldum..:KK70::KK70::KK70:

Yaptıkları en bilimsel iş kahkaha atmak.
Kuran-ı Kerim de sonradan Hz Muhammet'in vefatından sonra kaleme alınmıştır. Öncesinde hafızlar adı verilen kişiler ezbere okumakta idiler

Yaptıkları en bilimsel iş kahkaha atmak.
Kuran-ı Kerim de sonradan Hz Muhammet'in vefatından sonra kaleme alınmıştır. Öncesinde hafızlar adı verilen kişiler ezbere okumakta idiler
Orasi oyle.. Ama arada gene de fark var. Kuran'i Kerim Hz. Muhammed'e indigine inanilan sure ve ayetlerin ezberlenip biraraya getirilmesinden olusur, sure ve ayetlerde Allahin agzindan konusur. Incil'de durum farkli. Sureler yazarin agzindan konusur, Allah Isa'ya soyle dedi, Isa da bize boyle dedi, sunu yapti diye anlatir. Soyagacindan, mucizelerinden bahseder. Yani anlatimindan bile ucuncu kisinin agzindan oldugu bellidir. Hristiyanlar Incil'i 40a yakin kisinin yazdigina inanir, bu 40'a yakin kisiye de Incil'in Allah tarafindan yazdirildigina inanir. O yuzden de bu kitabi kutsal addedmislerdir, yoksa Hz. Isa'ya indigi icin filan degil. Hz. Isa'nin peygamber olacagi dogmadan ilan edilmis, zamanin krali ustune kral geliyor diye o sene dogan butun cocuklari oldurtmus, hayati mucizelerle dolu, ama peygamber olusundan olumune kadar gecen sure sadece uc yil. Ha, adam bakir bu arada, kadinla kizla ilgisi olmamis, savasmamis, dunyaya gelmesinde ve de olumunde Musevileri gunahlarindan kurtarip dogru yola iletmekten baska hic bir niyet olmamis, su gibi temiz. Peygamberlerin isledigi gunahlara baktim google dan, bir tek onda birsey yazilmamis. Neyse, reklamlari izlediniz deyip kesiyorum..:KK53:

İstanbul'u bilmem ama Anadolu şehirlerinde zaten uygulanan bir durum.Çok öğrenci görüyorum ben lisede kapalı okuyan.Ortaokulda o kadar yaygın olmasa da var tabii.Anlamadığım kapalı olan ya da kapanacak olan çok kişi var.Bu yasa çıktı diye kapanmaz kimse.İnsanlar neyi ne için tartışıyor.Aile baskıyla çocuğunu kapatacak olsa yine kapatır,okulda değil,dışarda kapatır,zor mu ? Bu yasa teşvik mi ? Saçma....Şahsen ben açık olmama rağmen kapalı öğrencilerimi görünce hiç rahatsızlık duymuyorum.Herkes istediğini yapar,bana zararı dokunmadıktan sonra derste öyle otursa ne olacak ?

Herkes kendi inancını yaşar,kimse elbette karışamaz.Ama ben müslüman olmayan,Allah'a inanmayan,peygamber efendimize,Kur'an-ı Kerim'e inanmayan insanlara çok üzülüyorum.Onların öldükten sonra yaşayacaklarına çok üzülüyorum.O anları yaşarken keşke diyecekler ama iş işten geçecek.Kendim için daha da çok üzülüyorum.Bildiğim halde bazı şeyleri yapmadığım için.Allah hepimizi affetsin inşallah,bağışlasın.İnanmayan için elbet sinir bozucu bir yazı yazmış gibi oldum ama elimde değil.Bazı şeyleri görmemek için kör olmak lazım

Herkes kendi inancını yaşar,kimse elbette karışamaz.Ama ben müslüman olmayan,Allah'a inanmayan,peygamber efendimize,Kur'an-ı Kerim'e inanmayan insanlara çok üzülüyorum.Onların öldükten sonra yaşayacaklarına çok üzülüyorum.O anları yaşarken keşke diyecekler ama iş işten geçecek.Kendim için daha da çok üzülüyorum.Bildiğim halde bazı şeyleri yapmadığım için.Allah hepimizi affetsin inşallah,bağışlasın.İnanmayan için elbet sinir bozucu bir yazı yazmış gibi oldum ama elimde değil.Bazı şeyleri görmemek için kör olmak lazım
şimdi benim gibiler için üzülme demem gerekti.
siz bunu derseniz benim gibilerde kalkar size,cennet cehennem yok,öldüğün an bunun olmadığını anladığında senin içinde çok geç olacak diyebilir. o yüzden sana üzülüyorum vs tavırlarını bırakalım lütfen.

Ha onlar Tanri mi yani? Sen Tanrinin Isaya bir incil gondermedigini, havarilerin derleyip toplayarak Isanin hayatini yazdigini soylemedin mi? Bu dedigine gire Isa degil de havariler daha ustundur. Hem zaten madem Tanri ile Isanin bir konusmasi yok ( kitaplar peygamberlerle Allahin konusmasini icerir ) o zaman Isaya yuklenen bu kutsallik nedir?
Kendinizle celismiyor musunuz sizce de?

cok sukur...bu gunleride gorduk...artik kisir dusunceler bitsin..herkes istedigi gibi giyinsin.

Ha onlar Tanri mi yani? Sen Tanrinin Isaya bir incil gondermedigini, havarilerin derleyip toplayarak Isanin hayatini yazdigini soylemedin mi? Bu dedigine gire Isa degil de havariler daha ustundur. Hem zaten madem Tanri ile Isanin bir konusmasi yok ( kitaplar peygamberlerle Allahin konusmasini icerir ) o zaman Isaya yuklenen bu kutsallik nedir?
Kitap yazmakla mi peygamber olunuyor? Kuran'da adi gecen peygamberlere, kutsal sayilan insanlara bak bir o zaman, kaci kitap yazmis? Kafanizda tek bir tip inanc yaratmissiniz, diger insanlarin neye inandigi size sacma geliyor. Hz. Muhammed'in tek bir mucizesi yoktur, o yuzden Kuran onun mucizesi der acigi kapatir muslumanlar. Isa neden mi kutsal sayilmis? Bir somun ekmekle 5000 kisi doyurmus, karsilastigi yuzlerce engelli veya hastaya sifa dagitmis, mucizevi bir sekilde iyilestirmis, mezari bile yok, kendini Museviler icin feda ettikten sonra goge yukselmis, bunlardan dolayi olabilir mi acaba? Allah ile konusmasi disinda Allahin onun agzindan havarilere konusmasi bile var, Incilde anlatir. Insanlar Isa'nin yazmadigi kitapla degil, duyduklari, gordukleri ve sahit olduklari yuzunden inanmislar ona zamaninda.. Cunki hersey insanlarin icinde iken gerceklesiyormus, oyle islamiyetteki gibi magarada tek basina iken falan degil..

Bak mesela, senin kitabinda burasi yanlis yaziyor. Isaya Incili indirdik diyor.Halbuki Isaya yasadigi surece indirilmis bir kitap yok, o oldukten 70-80 sene sonra havarileri tarafindan yazilmis bir kitaptir Incil. Tum Hristiyan alemi de bunu bilir. Isanin ogretilerine tanik olanlar veya olanlarla yapilan roportajlardan derlenmis bir kitaptir, Isanin hayatini ve ogretilerini anlatir. Senin kitap "Isaya indirdik" der. Iste senin kitaba inanmamam icin bir sebep, Allah kime ne indirdigini bilmez mi?

mantığa bak. sen biliyorsun isa peygambere kitap inmedi alemlerin rabbi kime kitap indirip indirmnediğini bilmiyor haşa. ya lütfen bu konuları tartışmayalım işin ehli olanlara sorun onlar daha net cevap vereceklerdir.
Kitap yazmakla mi peygamber olunuyor? Kuran'da adi gecen peygamberlere, kutsal sayilan insanlara bak bir o zaman, kaci kitap yazmis? Kafanizda tek bir tip inanc yaratmissiniz, diger insanlarin neye inandigi size sacma geliyor. Hz. Muhammed'in tek bir mucizesi yoktur, o yuzden Kuran onun mucizesi der acigi kapatir muslumanlar. Isa neden mi kutsal sayilmis? Bir somun ekmekle 5000 kisi doyurmus, karsilastigi yuzlerce engelli veya hastaya sifa dagitmis, mucizevi bir sekilde iyilestirmis, mezari bile yok, kendini Museviler icin feda ettikten sonra goge yukselmis, bunlardan dolayi olabilir mi acaba? Allah ile konusmasi disinda Allahin onun agzindan havarilere konusmasi bile var, Incilde anlatir. Insanlar Isa'nin yazmadigi kitapla degil, duyduklari, gordukleri ve sahit olduklari yuzunden inanmislar ona zamaninda.. Cunki hersey insanlarin icinde iken gerceklesiyormus, oyle islamiyetteki gibi magarada tek basina iken falan degil..

saray hanım bizim dinimizi inancımızı sevmesenizde saygı duyun lütfen . senin peygamberin, senin kitabın yanlış yok allah haşa cehennem o kadar büyük olabilir mi . bu aşağılamalar yapmayın. ayrıca herkese yetecek kadar cehennem var çok şükür ki var.

Sozlerin seni baglar, benimkiler de beni... Senin gibi dusunen de cok oldugu icin yazdiklarin gayet normal seyler, birsey demiyorum. Simdi sana bir masal anlatayim... Masal dedigime bakma, aslinda gercek..
Calistigim hastanede cok agir hastalar var, kendi kendine nefes alamadigi icin vantilatore bagli yasayan ve dolayisi ile bogazi delik, gobegindeki hortumla beslenen, bazen butun gun kendini bilmeden yatan, kalkip gitmeye calisirken halsizlikten yere yigilan, sondasini veya girtlagina bagli hortumu cekip cikartmaya calistigi icin veya dustugu icin yataga bagli olanlar da var. Bir hemsire arkadas, kendisi Hristiyan biri, gecenlerde bana her hasta odasina girdiginde bir zamanlar iki ay boyunca ayni durumda oldugunu hatirladigini soyledi. Nasil yani? dedim. Bana 15-20 sene once disgebelik gecirdigini, patladigini, hastaneye yetistirilene dek cok kan kaybettigini, kalbinin ve solunumunun durdugunu, hastanede kendisine CPR, yani kalp masaji, suni solunum ve elektrik soku uygulandigini soyledi. Anlatilan hersey dogruymus dedi. Kendimi tavanda asili bana olan biteni seyrederken buldum, herseyi duyuyor goruyordum dedi. Anneme doktorun soyledikleri, benden umudu kesmis, umutsuzca beni geri getirmeye calistiklarini.. Sonra bir isik belirdi dedi. Cok beyaz, cok parlak bir isik. Ona dogru cekilmeye basladim dedi, bir yandan da birisi benimle konusuyor, ama telepatik olarak konusuyoruz dedi. Onun Allah oldugunu dusunuyor. Tunelin ucuna vardigimda gordugum manzara hayatimda goremeyeceim kadar guzeldi dedi. Piril piril bir gunes, yemyesil bir yer, rengarenk kelebekler, kuslar, huzur.. Butun olmus tanidiklarim orada beni bekliyor, hosgeldin diyerek gulumsuyorlardi. O ses bana sordu: Kalmak mi istiyorsun, donmek mi? Kalmak dedim hic dusunmeden, boyle bir yerde kalmayi kim istemezdi ki.. Tekrar sordu: Kalmak mi istiyorsun, donmek mi, iyi dusun diye... 5 yasindaki cocugum geldi aklima, daha cok kucuktu dedi. donmek diye cevap verdim, hersey o anda bitti diyor benim Hristiyan arkadas.. Anlattiklarina cogu kisi, basta doktoru olmak uzere inanmamis, halusinasyon demis. ama o gercekti diyor, doktoruna o halde iken basinda neler konustugunu hatirlatinca doktoru cok sasirmis.

Yani demem o ki, cenneti de cehennemi de bilemeyiz gidip gormeden, kimin gidecegini de bilemeyiz. Dunyanin yuzde 77 si Kurana inanmazken sadece musluman olup bu kitaba inananlarin cennete gidecegine inanmak bence ya fazlaca saf olmaktan geciyor, ya da kibirden...

saray hanım bizim dinimizi inancımızı sevmesenizde saygı duyun lütfen . senin peygamberin, senin kitabın yanlış yok allah haşa cehennem o kadar büyük olabilir mi . bu aşağılamalar yapmayın. ayrıca herkese yetecek kadar cehennem var çok şükür ki var.
Pembe, sen fena bozmussun bu cehennem ile, gecende resimlerini basiyordun her tarafa, icine mi doguyor kiz? Uzuldum bak simdi..:KK53:

demokrasi cahil topluma yaramıyor işte, buyurun örnegi...

ama başka açılardan bakarsak belki çok farklı sonuçları olabilir. hani bu başörtülü kızlar okuyacak artık, daha çok kız okuyacak bu yüzden de. bu yüzden kendisini dindar olarak tanımlayan kesimin kızları sosyal hayata daha çok karışacaklar. bu kızlar sosyal hayata daha çok karışırlarsa dinlerindeki bir çok şeye artık inanmamaya başlayacaklar. zaten bunu çalışan başörtülü kadınlarda çogumuz görüyordur herhalde? yani para kazanmak içi, sosyal hayatta kalmaya devam etmek için dinlerindeki bazı emirleri görmezden gelmeye başlayacaklardır. eskinin din anlayışı degişecektir. erkeklerle tokalaşmak günahken eskiden, artık yok yok o günah degil denecektir. erkeklerle aynı ortamda çalışmak haramken, artık yok o da artık haram degil, devir degişti denecektir :KK70: e bunlar hayal ürünü degil sonuçta, her yerde gördügümüz şeyler, şu anda bile...

yani batı tarzı düşünceler daha agır basmaya başlayacaktır bu insanlar sosyal ortama daha çok girdiklerinde. sosyal ortama giren başörtülü kadınlarla hiç girmeyen kadınların arasındaki farklara bakarsanız anlarsınız. bu tarz, dini degil de, daha çok batılı ve serbest düşüncelere kayan bir başörtülü kadınlar toplulugunun bir sonraki nesli, yani bunların çocukları dine iyice mesafe koyacaklardır. hatta artık başörtüsüne bakış bile degişecektir.

yani bu da olabilir :KK70: belki de baştakilerin amacı budur. zaten rte nin deist oldugunu bile düşünmüşlügüm vardır.

hrıstiyanlıga göre İsa Tanrının sözüdür de ondan. İsa'nın kutsallıgı nerden geliyor anladın mı? İsa, tanrının direkt olarka kendisindendir ve İncil hrıstiyanlıga göre gökten inen bir kitap da degil, havarilerin İsa'nın hayatını ve söylediklerini aktardıkları bir kitap. hrıstiyanlar İncil'in tanrı sözü olduguna inanmıyorlar yani, insanların yazdıgını biliyorlar.

Pembe, sen fena bozmussun bu cehennem ile, gecende resimlerini basiyordun her tarafa, icine mi doguyor kiz? Uzuldum bak simdi..:KK53:

cenneti çok seviyorum ama cehennemi de seviyorum rabbim hiç bir şeyi boşa yaratmamıştır. zalimler için yaşasın cehennem . ama ben üzülmüyorum senin için

cenneti çok seviyorum ama cehennemi de seviyorum rabbim hiç bir şeyi boşa yaratmamıştır. zalimler için yaşasın cehennem . ama ben üzülmüyorum senin için

belki gerçekten cehennem vardır ve sen gideceksindir oraya? belki annen, belki baban, belki çocugun gidecektir cehenneme... hala mı seviyorsun cehennemi :KK70:belki de ''herkes kendinden sorumludur, ben cehennemden kendimi kurtarayım gerisi beni ilgilendirmez'' diyorsundur? ne de olsa islama göre, Allah'ın istekleri varsa ve buna karşı bir durum varsa eger insan ne çocuguna ne annesine ne babasına acımaz. bu açıdan bakınca epey bencillik içeriyor bu din. çok enteresan

şu kim cennete kim cehenneme girecek tartışmasıda garip oluyor. inanmayanlar zaten cennete cehenneme inanmıyor ki. o yüzden desenizde çokta umursamazlar.
ama ha,bunu hakaret olarak derseniz orada ayıp edersiniz.
bu arada, konudan hızla uzaklaşılıyor farkında mısınız.

Back
X