ortaya karışık bir diyetmiyet günlüğü

diyetmiyet

Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
103
2
16
35
Bursa
selam günlük,
şuan itibariyle lahana çorbası diyetinin 1. gününü bitiriyorum. yani az sonra. hala çorbayı içmeye çabalıyorum. nerdeyse bitcek:)))

2 hafta içinde -ne ara aldıysam- aldığım 2 kiloyu biran önce vermek istiyorum ki sonra kalan 10 kilomu verebileyim.

yapabilirim. yapacağım. en azından ayda 2 kilo versem bahara kadar ya da oğlumun d.gününe hazirana kadar istediğim kiloya insem ah keşkem ah keşkem

74,7-12=62,7 olsam süper olurum beyaa

15.01.2014 itibariyle 71,9 kiloyu gördüm tartıda. yani lahana çorbası diyetiyle 2,80 kg gitti.

Son düzenleme:
güzel haberlerle geldim. bu sabah 73,7 kg çıktım tartıda. yani 1 kilo gitti.

o nedenle diyete devam ediyorum. motive oldum.

bugün çorba + sebze günüm.

sabah çorbayı bitiremedim. nane ve kimyon ve de pul biberde attım ama yok gitmiyor. midem almıyor sanki.
azcık annemin yaptığı kahvaltılık salçadan yedim. bi de kendi yaptığım kırmızı yağ biberi konservesinden.
sonra da ishal oldum iyi mi :))))

ah kahvaltısız zor geçecek kalan 5 gün. ekmeksiz yumurta peynir yemeye de razıyım şu an.

kahvaltı sonrası bakkala gittim az önce, hiç sebze yok. patates alıp döndüm. bu akşam bir patatesi incecik cips gibi rendeleyip fırına vericem. tereyağ hakkım da var. (ziyafet var yani)

markete gidicem akşam üstü. kereviz, lahana alıcam. rendeleyip salata yapıp patatesin yanında yiycem . limon ve z.yağı eklemeyi düşünüyorum azcık. ya da sadece greyfurt suyu. (meyve yasak bugün ama napiiim az tatlandırmak lazım)

fırın patates hakkımı sabah kullanmak istiyordum kahvaltı niyetine ama sonra düşündüm 2. günün akşamına verildiğine göre belki de vücutta o kadar sürede bişeyler olması bekleniyordur. izin vereyim de olsun ne olacaksa

Son düzenleme:
40 dk.lık tempolu yürüyüşüme çıkıyorum. çorbayı sabahtan sonra içemedim.
yeşilçay içtim. o da iş görür herhalde.

akşama patates yiycem oleyy

yürüyüşümü yapıp geldim. marketten kereviz de aldım. ama bi de patlıcan salatası aldım, konserve.

eve gelir gelmez de salata yaptım, çorbamı bu kez blender'dan geçirdim. ama karabiber atmışım içemiyom.
sulandırdım biraz seyrelsin acılığı diye. belki sonra bardaktan içerim.

konserve patlıcan salatası ve salata (limonlu, yağsız) ile günü bitiriyorum. çorbayı da çok az içebildim. sulandırılmış halini de yatana kadar bitirmeye çalışıcam.

tek kaçamağım. tavuklu şehriyeli salatadan 3 kaşıkcık ( patatesin yerine)

hadi bakalım hayırlısı... yarın tartı ne diyecek :)

Son düzenleme:
yarın çorba+sebze+meyve günü

evde kereviz, brokoli, karnabahar, turp, havuç var. (ama havuçtan şüpheliyim belki yasaktır)

portakallı kereviz yapsam 1 kaşık z.yağı ile. nolur ki bir kaşıktan :26:

çorbamı bitirdim çok şükür. soğuyunca daha kolay içebildim.
ve açlık hissetmiyorum.

birazdan yeşilçay içerim.

umarım midem 7 günde biraz küçülür de sonrasında da az yiyerek kilo veririm.

günaydın, tünaydın günlük;

sabah geç kalktım. 10:30 da. hemen tartıldım heyecanla. ama maalesef 100 gr gitmiş sadece. 73,6 çıktım.
eşim kahvaltı için simit poğça falan almış. bi de oğluşumla gözümün önünde pastırmalı omlet yediler ayyy

canım fena halde simit çekti. (çünkü zaten ayda bir falan yeriz simiti kahvaltıda, kilo almayalım diye, eşim de 1 aydır ekmek yemiyor)

1/3'den biraz az simit yedim. yoksa biryerim şişecekti. o da zaten kesin göbüş ya da popo olurdu

resmen filmlerde vampirlerin insan kanı içmemek için kendileriyle mücadele etmeleri gibi (misal; the vampire diaries-stefan)
simiti yemek ile yememek arası epey zorlandım.

yedim de noldu peki. vicdan azabı
çünkü yediğimi, tadını hatırlamıyorum. boşu boşuna yedim.

çayın da tadını alamıyorum. bari Türk kahvesi yapayım.

öğlene portakallı kereviz. akşama da haşlama sebze yerim.

çorbayı içmeyi unuttum. zaten bitti gibi. kalanı da blenderdan geçirdim. içine bir greyfurt sIkIp içiçem.

fekaaatt sabah eşim de ben de vücudumda bir incelme olduğunu farkettik pijamaları değiştirirkene kilo olarak yansımasa da incelme olduğu için yine de mutluyum.

nankörlük ettim ayyy, 1 günde 1 kilo zayıfla (!) sonra da 2. gün neden 100 gr gitti diye hayıflan.

ayıp ayıp, şükret önce.

Allahım çok şükür ki diyete başlayabildim. diyet moduna girip bozmadan 3. güne ulaştım. inşallah 7 güne tamamlarım ve en az 3 kg gider. Amin.

sabah 1 elma, yarım ayva, 2 mandalina, 1/3 den az simit, dereotu ve maydonoz yedim. sonrasında çorbamı içtim greyfurt sIkIp.

şimdi ocakta portakallı ayvalı kerevizim pişiyor. 2 kaşık z.yağı koydum yoksa ev ahalisi yemez. biraz bahane gibi oldu oğlum zaten yemez, eşim de beeeelki yer.

amaaan diyet yaparken evdeki herkes diyet yapsın yaaaa

günaydın günlük, pazar pazar oğluş tarafından erken uyandırıldık yine. yarın da aynı performansı bekliyorum ondan ki anaokuluna zamanında yetişebilelim.

dünkü kerevizim mükemmel olmuştu. akşam da brokoli ve karnabaharımı yedim güzelce. gerçekten yemek yemiş gibi hissettim kendimi :) çorbamı da bitirdim. bugün tekrar yapıcam.

sabah hemen tartıldım. her ne kadar kilo verdiğimi düşünmesem de bir umut işte. yine 73,6 çıktım. tartı mı bozuldu acaba diycektim ki eşim tartılmış biraz fazla çıkmış hatta (tabi dün fondüleri götürdüler karşımda, tabi fazla çıkar) neyse..

eveeeet bugün; çorba+muz+yağsız süt günüm

hadi bakalım kolay gelsin...

yağsız süt bile ödül gibi geldi yaw.

süt ve muz ile yaptım kahvaltımı. koca kupa yağsız sütlü+şekersiz nescafe içtim. mükemmeldi

şimdi diyetlerden diyet beğeniyorum. (Allahım noluyor baa)
ki verdiğim 1 kilocuğu (şimdilik!) geri almayıp hazır motive olmuşken diyete devam edebileyim.

eşimin bugünkü işkencesi de sabah markete gitmişlerdi oğluşla. pınarın hazır böreklerinden almış. markette tatmış beğenmiş.
ama güzel olmamış, evde beğenmedi. ohhh

şimdi kalkıp 3 günlük lahana çorbası yapıcam. büyük boy lahana almış eşim. kalanını da haşlayıp bacağıma sarayım bari selülitlere iyi geliyordu sanki :))))))) yok yok daha sonra ben onu salatalarda incecik doğrayıp yerim ayoll

pazara gittim geldim. yürüyerek tabi ki. dönüşte yokuş biraz yordu.

lahana çorbamı yaptım. bu kez kereviz yaprağı da koydum. 1 tane de defne yaprağı. güzel oldu tadı. eşim de yedi.

1 tane muz ve 1 büyük bardak süt daha tükettim.

şimdi biraz ev işlerini halledicem. çok çamaşır birikti ütülenecek. (ev işlerini de spordan saysalar ya , hep günlük aktiviteden sayıyorlar)

merhaba Bizeyeter,
canım valla dün akşam biraz enerjim düştü ama bu sabah tartıda 72,5 kg görünce canlandım.

bi de bugün çorba+600 gr kırmızı et günüm o nedenle mutlu ve umutluyum

nickim güzel deee mi :))) tşk ederim beğenmene. biran önce kayıt olmak istiyordum ilk gelen şeyi yazdım o an ve diyetmiyet oldu :)

senin de geçmiş kandilin mübarek olsun. (dün pazar olunca oğlumun banyosu erken yatırması vs derken erken çıktım internetten. )

sabah= 8 tane parmak kalınlığında ve boyunda pastırma ve 6 küçük domates yedim.
pastırma bugünkü kahvaltım için uygun zaten hepi topu paketi 120 gr. sadece tuzlu biraz.

bugün= çorba+600 gr kırmızı et+domates günü
çorbayı dün üşengeçlikten az yapıp bitirmiştim. bugün tekrar yapıcam. ama sabah oğlumu okula bırakıp eve yürüyerek dönerken uğradığım markette kereviz yoktu. kerevizin yeşil sapları çorbaya güzel bir tat vermişti. akşam yürürken alırım artık.

dün sabah nezle uyandım, akşamına da dudağım uçukladı. hayırdır inşallah. ama enerjim iyiydi gün boyu. yürüyüş falan da yaptım.

dudak koruyucu sürmüştüm. onda mı bişey vardı ki:26: neyse

eşim balık almış dün. onu bu akşam yapıcam. öğlene de belki ton balığı yerim yağını iyice süzüp. bol da domates yanında.

Son düzenleme:

canım geçmiş olsun da ,uçuk sıkıntı veya zorsunduğunda çıkıyor

kilo vermene sevindim,kutlarımmm

sen ne diyeti yapıyorsun canım??

şok diyetle verilen kilolar çabuk alınıyormuş,ben beceremedim bile o da ayrı bir konu da:26::26::26::26::26::44::44::44::44:

selam Bizeyeter, canım ben lahana çorbası diyeti yapıyorum. kendim de inanamıyorum ama 5. günü bitirdim.

şok bir diyet evet. dudağım uçukladı şoktan he he.

şaka bi yana mantıklı değil ama napiiim kendimi bir türlü diyetlere motive edemiyordum ve 2 haftada aldığım 2 kilo yapışıp kalmıştı. ondan önce 1 alsam 1 veriyordum. yani kilomu sabit tutabiliyor ve kilo almıyordum. her ne kadar +12 fazlam olsa bile.
o yapışan 2 kiloya sinir olup başladım diyete. çünkü nerdeyse doğum yaptığım kiloya yaklaşıyordum.

ama iyi oldu. bunu bitirince başka bir diyete geçiş yapabilicem. çok sinir olduğum kibrit kutusu ebadında peynirden 2 adet zeytinden yiyebilirim. razıyım şu an onlara.

bu diyet beni terbiye etti ayy, midem küçüldü sanki.

eveeet gelelim bugünkü icraatlarıma;

sabah kahvaltıdan sonra miskin miskin otururken kardeşim aradı.
onunla buluştuk epey bir yürüdük 12-15 durak kadar.

sonra eve gelince ben başladım yemek telaşına. acıktık çünkü. balığı fırında pişirdim. salata ve çorba yaptım. eşim de erken geldi işten. o da senin kırmızı et yemen gerekiyor diyip pirzola pişirdi. ama full yağ. ben de siz onu yiyin ben balık yiyim dedim. netice hem 2 pirzola, (yağsız kısmından) hem de avuç içi kadar balıktan yedim. balık ta yağlı bir balıkmış. yanında lahana salatası yedim. domates yedim bolca.

ama diyete başladığımdan beri ilk defa yemek yemiş gibi hissettim. portakallı ayvalı kerevizimde aynı hissi vermişti. ama bu et yaw

sonra da 21:30 gibi çorbamı yedim bir tabak (taneli yaptım yine)

kereviz bulamadım. daha doğrusu bulduğumun yapraklarını beğenmedim sonrada el elde baş başta kalakaldım:)))))))
bu kez yeşil biber attım çorbaya. her yaptığımda farklı mlz. kullanıyorum böylece bıkkınlık vermiyor.
ilk yaptığım çorba en kötüsüymüş bu arada (brokoliden mi ne)

günaydın günaydın güüüüüüünaaaaydıııın günlüğüm,

iyi haberlerle geldiğim nasıl da belli :)))))

bu sabah 72,1 çıktım. kilo alacağımı sanarken -400 gr daha gitmiş. oleyyyyy

bugün lahana çorbası diyetimde 6. günüm. yani çorba+kırmızı et+ sebze günü

hala nezleyim ve uçuğum büyüyor. o nedenle birazdan kendime kavurmalı yumurta yapıcam.
çünkü dün tam 600 gr kırmızı et yemedim. hatta hepi topu 400 gr anca olmuştur.

nezleyim ama enerjim yerinde, ilginç di mi? epey toksin attım galiba ki vücudum yine de direnebilicek gücü buluyor.
bi de yemekler ağırlaştırıyormuş sanırım. ramazan da bayram temizliği yaparken de açken daha enerjik olduğumu farketmiştim.

sabah kaçamak yaptım 40 gr kavurmaya 2 yumurta kırıp yedim. extra yağ falan koymadım. ekmeksiz hüplettim.
üstüne lahana çorbası bir tabak yedim.
öğlen azcık mercimek çorbası(mercimek+soğan+salçadan ibaret) ve salata(lahana) yedim(dünkülerden)
akşama da haşlama tavuk göğsü ve çorba.

2 kere yeşilçay içtim.
40 dk tempolu yürüdüm.

nezlem ağırlaşıyor. adaçayı içip yatıyorum.

yarın lahana çorbası diyetimde 7. ve son günüm. = bulgur+sebze+çorba günü

bulgur yerine Greçka yiycem.( nam-ı diğer karabuğday ama aslında buğday değil, kuzukulağıgillerden bir tohum)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…