Oruç

wersaff

Guru
Kayıtlı Üye
23 Ağustos 2014
570
112
303
34
kızlar konuyu nereye açacağımı bilrmedim k.b acil bana dini bilgisi tam olan yazdın rica ediyorum
Kızlar ben düşük yaşadım ramazandan 20 gün önce,kanama bitti ramazanın 15. Günü adet oldum.Ve ilk defa adetim 10 gün sürdü ; bende internetten araştırdım şafi mezhebindenim iki görüş var 1) şafiye göre 15 günden fazla kan aktı mı bu özür kanı ve daha önceki adet süresi 5 gün ise ona uyucakmışız.
2) hanifiye göre ise, 10 gün süren kan özür kanı imiş ,sonuç olarak ben bugün niyetlendim ve şafiye göre deği bugün 11 .gün şimdi ben oruçlu oluyormuyum

Evet oruçlu sayiliyorsunuz.zaten şuan kan ve lekelenme durumu yok degilmi.abdestinizi aldınız niyetlendiniz

Hanefi misin Şafi mi?

Canım daha önceki adetlerin genelde kaç gün sürüyordu sınır o. Bir önceki adetin değil yani, genel adet süren. Mesela benim hep 7 gün sürer. Oldu da bu ay 8.gün kan geldi. Özür kanı oluyor oruç da tutabiliyorsun namaz da kılabiliyorsun.
Diğer ay yine 8.gün kan geldi. Yine özür kanı oluyor. Bir ay önce 8 gün sürmüştü, özür kanı olmuyor diyemiyorsun. Yine ibadet edebiliyorsun. Ama genele yayılır, adetin hep 8 gün gelmeye başlarsa artık özür olmaz. Anlatabildim mi bilmiyorum.

Allah kabul etsin.

Kızlar teşekkür ederim benim adetim 6 gün dürüyordu genellikle 7. Gün yıkanıyordum
Kızlar bu fetva meclisinin iletişim numarasına baktım netten bulamadım bileen varsa atsın

Bu bilginizin kaynağı nedir acaba

Kızlar teşekkür ederim benim adetim 6 gün dürüyordu genellikle 7. Gün yıkanıyordum
Kızlar bu fetva meclisinin iletişim numarasına baktım netten bulamadım bileen varsa atsın
190

Ben de bilmiyorum malesef bilsem hemen yazardım.
Bu arada dini konu yasak birazdan konu kapanabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…