oruçççç...

Sırf siz değil de bu kadınlar kulübünde gördüm ben de hamile veya emziren bir kadının oruç tutuğunu. Ne çevremde ne ailemde görmedim bunu ki çok dindar insanlar bile tanıdım onlarda bile böyle şey ne duydum ne gördüm. Hamile kadının oruç tuttuğu nerede görülmüş ya Allah bile kadınlara hamile iken ,adetli iken, emzirirken kolaylık sağlıyor muaf tutuyor o dönemler için bu bazı kraldan çok kralcılara noluyor da buna karşı kafalarına göre fetva veriyorlar ben de onu anlamıyorum. tamam tuttun diye yüzde yüz kesin bir şey olacak diye bir şey yok elbette ama risk yani değer mi hem kendi sağlığını hem de bebeğin sağlığını riske atmaya.

Allah rızası için değilde kaynana korkusundan tutuyorsun.
Kaldı ki Rabbim hamile bayanların oruç tutmamasına izin verirken.
Yarın bir gün o çocuğa bir şey olursa sebebi sensin.
Kaynanan geri getirmeyecek o çocuğu.

doktorlar bas bas bağırıyor tutmayın diye , bebeğinizi düşünmeniz gerekir herşeyden önce :/ bol su içilmesi gereken dönemler hele ki...

arkadasım hıcbısı olmaz korkma benım dr um hıcbı arastırma yok zararıyla ılgılı dedı,bebıs senden beslenıyor zaten bır kac yerdede okudum gebelıgın hıcbır evresınde orucun cocuk yada anne saglıgına zararı yokmus sadece bırkac ogun yerıne ıkı ogun yemıs oluyorsun arada fazlaca su ıcersen bısey olmaz
sen ıyıysen bebıs zaten ıyıdır.

arkadaşlar çok güzel düşünüp söylğyorsunuz da cahile laf anlatmak deveye hendek atlatmaktan beterdir.arkadaşımızın allah yardımcısı olsun. cahille uğraşmak çok zor. benim kayınvalidem ben aşerirken 1 ay evinde kaldım allah razı olsun neler yaptı.sırf midem bulanıyo dye heryeri kapatıp yemek pşitdi hazır yedirdi. ama o da kaynanasından çokçekmiş.aynı bu arkadaş gibi zorl aoruç tutturuyormuş kaynanası oa. kusuyormuş o da diyormuşki olsun o özür oucu bozmaz:s allah böyle insanlara vicdan versin,bunlarla kalmak zorunda olanlarada sabır versin.

36. hafta mı.tabi ki zararlı hem de çok.bebek artık beslenemiyor.sürekli uyuyor.biraz geç cevap yazdım sanırım ama bu konumda olanlar ya da olacaklar bilinçlensin.eğer içiniz rahat edecekse şunu da ekliyeyim.ablamın dokjtoru dindar bi kadın.ve son aylarda asla oruç tutturmuyor.direkt bebeği etkliyor çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…