• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

oruçlu - oruçsuz :((

neyse ben gelicem birazdan şu yemek işini hallediyim

Son düzenleme:
geçmiş ramazandada öyle olmuştu.

ya zaten geçen kavga ettim onlarla çapulcu, gezi park meseleleri yüzünden. acaba o yüzdenmi öyle yapıyolar bana?

olabilir tabiki ama sen takılma bunlara ye yemeğini rahatsız olan çıksın gitsin odadan...günaha girermiyim diyede düşünme sen uyarını yapmışsın sonuçta aç kalıcak halinde yok...

evet kaç defa ima ettim
ilk geldiğinde ben tam çıkıyordum ben çıkıyorum yiyecek bişey almaya gidicem dedim. sonra geldim yemeği masaya koydum ama yemedim. ama çok açım kahvaltıda yapmadım çünkü. biraz sonra dedim ki sizede ayıp olacak şimdi dedim.. yine sustu... sonra komple kaldırdım yemeği, sizin canının çeker şimdi neyse bende yemiyim sonra yerim dedim. yine sustu duruyo öle yaaa

amaaan boşver böyle yapan adama saygı da duyma
cık cık yapacak yesen heralde bu kadar ince düşünme karsındakı anlamıomuş baksana

olabilir tabiki ama sen takılma bunlara ye yemeğini rahatsız olan çıksın gitsin odadan...günaha girermiyim diyede düşünme sen uyarını yapmışsın sonuçta aç kalıcak halinde yok...

amaaan boşver böyle yapan adama saygı da duyma
cık cık yapacak yesen heralde bu kadar ince düşünme karsındakı anlamıomuş baksana

yedim ben çabucak.
ben yedim bitirdim oda kalktı gitti :27: töbe ya rabbi

Ben daha önceki ramazanlarda oruç tutuyordum ve düşüncesiz şekilde insan içinde su içenlere falan kızıyordum. Bu yıl tutmuyorum ve kendim rahatsız olduğum bir şeyi asla yapamam. Odada bir arkadaşım tutuyor ben ramazan diye dışarıda da yiyemiyorum, bi gün öyle aç durdum. O odada olmadığında yiyorum artık. O da sağolsun çok anlayışlı sen ye yemeğini falan dedi ama canı ister ben yapamam.
Sizin durumda ise adamın odası var öğle saati gidip orada durmalı. Sen bu kadar düşünceli iken onun da aç olduğunu akıl etmesi lazım. Bence odada ye.

Ben daha önceki ramazanlarda oruç tutuyordum ve düşüncesiz şekilde insan içinde su içenlere falan kızıyordum. Bu yıl tutmuyorum ve kendim rahatsız olduğum bir şeyi asla yapamam. Odada bir arkadaşım tutuyor ben ramazan diye dışarıda da yiyemiyorum, bi gün öyle aç durdum. O odada olmadığında yiyorum artık. O da sağolsun çok anlayışlı sen ye yemeğini falan dedi ama canı ister ben yapamam.
Sizin durumda ise adamın odası var öğle saati gidip orada durmalı. Sen bu kadar düşünceli iken onun da aç olduğunu akıl etmesi lazım. Bence odada ye.

yedim bilee ve ben yedikten sonra o çıktı gitti :44:

Bende oruc tutanin yaninda yemem icmem. Saygi gostermekte, destek olmakta ayri bir sevaptir diye dusunuyorum..
Ama sana inat yapiliyosa eger sende inada yemegini ye. Sana saygisi yoksa sendende bekleme hakki yoktur.
Herkez orucunu kendine tutuyo sonucta kimse icin ac kalma bence.

Bende oruc tutanin yaninda yemem icmem. Saygi gostermekte, destek olmakta ayri bir sevaptir diye dusunuyorum..
Ama sana inat yapiliyosa eger sende inada yemegini ye. Sana saygisi yoksa sendende bekleme hakki yoktur.
Herkez orucunu kendine tutuyo sonucta kimse icin ac kalma bence.

bende öyle düşünüyorum. oruç tutmuyorum ama oruç tutanada saygı duyuyorum. ben otobüs durağındada sigara içiyorum normalde ama ramazan başlayalı hiç içmiyorum belki oruçlu birileri vardır canı çeker diye ama aynı anlayışı karşı taraftanda bekliyorum.sonuç olarak herkes kendi için tutuyor herkesin sevabıda günahıda kendine..

bende öyle düşünüyorum. oruç tutmuyorum ama oruç tutanada saygı duyuyorum. ben otobüs durağındada sigara içiyorum normalde ama ramazan başlayalı hiç içmiyorum belki oruçlu birileri vardır canı çeker diye ama aynı anlayışı karşı taraftanda bekliyorum.sonuç olarak herkes kendi için tutuyor herkesin sevabıda günahıda kendine..

Annem soyler hep " sevabimi sana vermicem tutamiyosan o zaman ye yemegini ac kalma bosu bosuna ama sigara icerken uzak dur benden:))
Galiba sigara konusunda buyuk sevabiniz var:)

Annem soyler hep " sevabimi sana vermicem tutamiyosan o zaman ye yemegini ac kalma bosu bosuna ama sigara icerken uzak dur benden:))
Galiba sigara konusunda buyuk sevabiniz var:)

işteeeee en azından ordan sevap kazanıyorum belki :27: allahtan şirkette benden ve muhasebeciden başka kimse sigara içmiyor :27:

bilerek yapıyor belliki sende göstere göstere ye sinir oluyorum böyle tiplere herkes kendine oruç tutuyor babanın hayrına değil herhalde onlar tutuyor diye dünya duracak değil rahatsız oluyorsa kendi odasına gitsin kusura bakılacak bir durumda yok ortada kusura bakma demene gerek yok söylemişssin söyleyeceğini hödük hala oturuyorsa onun sorunu

çok zor durum yha. patrondan rica edemezmisn bi 10-15 dk sana izin verse arşivde yada dışarda biyerde yesen,çok zorluk sana böyle stresle ,yediğindende birşey anlamazsın

Sen de adama açık açık söyle, ben tutmuyorum siz oruçluyken yanınızda yemek yiyemiyorum falan diye adam da 10-15 dk geç gelsin. Sen de yemeğini yemiş olursun. Adam tınlamaz gelmeye devam ederse onun bileceği iş sen yemeğini yersin...

Böyle sacmalık görmedim , ben yemek yiycem lütfen gidebilirmisin de? veya yiycem burda kokarsada umrum olmaz yani resmen sana gıcık bunlar :S :S

Defolsun gitsin başka yerde oynasın oyun

saygı gördüğün kadar saygı duy...
boşver, o senin halinden anlıyor mu? anlamıyorsa sen de hiç düşünme.
başkaları bizden değerli değil.

Oruç tutan kendisi için tutuyor. Ben oruçluyken karşımda kim ne yerse yesin etkilenmem. Bu kadar zayıfsa iraden hiç tutma.

Oruç tutup da böyle binbir kaprisle etrafına hayatı zehir etmek, sevap mevap bırakmaz; boşuna aç kalmasın böyle oruç tutanlar.

Bırakın kim ne yiyip içiyorsa içsin. Herkes kendinden mesul.

Oruç tutan kendisi için tutuyor. Ben oruçluyken karşımda kim ne yerse yesin etkilenmem. Bu kadar zayıfsa iraden hiç tutma.

Oruç tutup da böyle binbir kaprisle etrafına hayatı zehir etmek, sevap mevap bırakmaz; boşuna aç kalmasın böyle oruç tutanlar.

Bırakın kim ne yiyip içiyorsa içsin. Herkes kendinden mesul.

Her insan nefis taşıyo.. gönlü canı çekebilir, bunun iradeyle alakası olduğunu düşünmüorum ben.. haa karşında ki yer içer dayanamazsın, sende orucu bozarsın, işte bu iradesizlik.. yoksa can çeker yani.. bunda bi anormallik yok.. oruçlu olmadığım zamanlarda bende oruçlu insanların yanında bişey yeyip içmem.. saygı duymak lazım.. insanlar ben orucum benim karşımda bişey yeme içme demio ki.. sen kendin rahatsız olup yemiyosun.. ama arkadaşın durumu farklı.. tutan insanın tutmayan insana da saygısı olmalı.. onun rahatsız olacağını düşünerek yanından ayrılmak en doğrusu..

canım onlar sana tutmadığını yemek aldığını bilidiği halde anlayış göstermeyip karşına oturuyorsa sen bi güzel ye yemeğini bir daha gelip oturuyormu gör :56::56::56: herkes birbirine karşı saygılı olmalı niye zor durumda bırakırlar anlamam:50:

Back
X