Sanıyorum doktorsunuz, bilen bilmeyen herkes konuşuyor demişsiniz ama burada sadece tıp eğitimi almış kadınlar olmadığına göre herkes yaşadıklarından bir şeyler paylaşıyor. Açıkçası ben de ilk defa bakire birine genital muayene yapılmasına şaşıran bir kadın doğum doktoru görüyorum... Yanlış anlamayın benim etrafımda ben dahil herkes aksatmadan kontrollerine gidiyor, ve genital muayene yapılıyor. Hatta neredeyse kadınların yüzde doksanı smear testi sadece bakire olmayan kadınlara yapılıyor sanıyor, ama bu da öyle değil. Hani yaşamamış olsam yanılıyorum diyeceğim. Bakiirelere genital muayene de yapılıyor (elbette genital muayene denince akla birçok şey geliyor, hepsi yapılmıyordur ama oradan kültür almaya da, test yapmaya da, dış muayenesine de "genital muayene" deniyor, en azından doktorum öyle söylüyor), smear testi falan da yapılıyor. Tabii ki siz doktorsanız benden daha bilgili olacaksınız bu konuda, eğitimini almışsınız saygı duyarım. Ama kontrole gittiğim isim de Türkiyede isim yapmış bir hekim, herhalde o da biliyordur. Elle muayene tıbbi bir terim değil, ben elini kullanarak muayene etmesinden bahsediyorum, eminim ki yaptığı şey her ne ise işlemin ne olduğunu bilseniz "ha evet öyle" falan dersiniz, ikiniz de kadın doğum uzmanıysanız aynı eğitimi alıyorsunuz muhtemelen. Burada tıbbi makale yazmıyorum, doktorumun genital muayene yaptığını söylüyorum. Genital muayenenin içine birçok şeyin girdiğini en iyi siz bilirsiniz, neyi yanlış anladınız bilmiyorum ama bakirelere "sen bakiresin" diyip sadece ultrasonla bakılmıyor. Ben kendi tedavimden bahsediyorum, demek ki her doktor farklı. Sonuçta konu sahibinin doktoru da genital muayene yapabilir. Ben de bunu belirttim. Keşke beni ima ederek konuşmasanız...