- Konu Sahibi pembesalyangoz2
-
Haram olduğunu Kuran'da bana kelimesi kelimesine geçen bir ayet yollayın ozaman birşey demeyeceğim. Bu arada Hayızlı kadın pis değildir bunu aklınızdan çıkarmayın. Regl Allah'ın kadınlara bahşettiği, doğuma hazırlayan bir hediyedir. Pis deyip de bu kutsal olayı basitleştiremezsiniz.
Kadın oruca nıyet ettı temızken gunun bır saatı hayız gorduyse bunu hemen yemelı nıye ?
Hayızlı oruc tutması haramdır ... Haram olan bır seyı dınımızce yapmak nedır ?
Gunahtır ...
arkadaşın dediği doğrudur.kendimi iyi hissediyorum bozmayayım diye bişey yok.bu durum "adetliyken oruç tutulmaz" emrine muhalefet etmek olur sadece.ayrıca namazın nasıl kılınacağının ayrıntılarıda kuranda yoktur,peygamber efendimize hadislere bakarız.vesselam herşeyde ayet sorgulamak olmaz.
konu sahibi arkadaşım,kan geldiği gün orucunu boz.ama baktın devam etmiyor akşam abdestini alıp tekrar niyet edebilirsin ertesi gün için.
forum ulemaları fetvalarını vermiş ne güzel desteksiz desteksiz :)
kuranda haram olduğu yazmıyor. haliyle "adetli kadın oruç tutar" hatta tutmak zorundadır. çok eziyet halinde hasta sayılacağı için tutmayabilir ama tutması evladır.
''Adetlı oruc tutulur'' mu ?
Tutmayı bırak bır de zorunda oyle mı ?
Tamam sen tut oyleysee ...
tutuyorum zaten. bir müslüman olarak oruç tutmamak için bu tarz bahanelere ihtiyacım yok.
Resulullah (Sav) buyuruyor ;
Kadın ay halı oldugu zaman aslaa oruc da tutamaz , namaz da kılamaz ...
Kılamadıgı namazların kazası gerekmez ama tutamadıgı orucu sonradan kaza edecek ...
hadisin silsilesini yazmamışsınız? sahih olduğunu düşünmüyorum. ayete karşı gelecek bir hadisin varlığını da kabul etmiyorum.
oruç, yeme, içme ve cinsel ilişkinin yasağıdır. onun haricinde bir haramlığı yoktur. olsaydı kuranda ifade edilirdi böyle mühim bir yasak.
İnananlar, ALLAH'ın size helal yaptığı iyi şeyleri haram etmeyin. Sınırı aşmayın. ALLAH sınırı aşanları sevmez (MÂİDE - 87)
allahın haram etmediğini haram etme cüretini gösterenler yeni bir din üretip ona inanabilir ama islama değil.
Bir gün Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) kadınlara yaptığı bir konuşmasında onlara hitaben şöyle dedi: "Siz hayız olduğunuzda oruç tutmaz ve namaz kılmazsınız değil mi?" Onlarda: "Evet" dediler." (Buhari, Hayz 6).
Bir başka hadis de şöyledir: Hz. Âişe (radıyallahu anhâ)'nın anlattığına göre, bir kadın kendisine:"Temizlendiğimiz zaman kıldığımız mutad namaz bize yeter mi (hayızlı iken kılamadıklarımızın kazası gerekir mi?)" diye sormuş, o da şu cevabı vermiştir: "Sen Harûriyyeli (Hâricî) misin? Biz Resûlullah ile (aleyhissalâtu vesselâm) beraberken ay hali gördüğümüzde, bize tutamadığımız oruçları kaza etmemizi emrederdi, fakat namazların kazasını söylemezdi." (Müslim, Hayz69). Ebu Davud'un aynı rivayetinde yine Hz. Aişe'den şöyle bir ziyade de bulunmaktadır: "Biz orucu kaza etmekle namazı ise kaza etmemekle emrolunduk." (Ebu Davud, Tahare 104).
Canım ınan sadece ogrenmen ıcın bu kadar uzattım konuyuu
hadisin silsilesini yazmamışsınız? sahih olduğunu düşünmüyorum. ayete karşı gelecek bir hadisin varlığını da kabul etmiyorum.
oruç, yeme, içme ve cinsel ilişkinin yasağıdır. onun haricinde bir haramlığı yoktur. olsaydı kuranda ifade edilirdi böyle mühim bir yasak.
İnananlar, ALLAH'ın size helal yaptığı iyi şeyleri haram etmeyin. Sınırı aşmayın. ALLAH sınırı aşanları sevmez (MÂİDE - 87)
allahın haram etmediğini haram etme cüretini gösterenler yeni bir din üretip ona inanabilir ama islama değil.
Bir gün Peygamberimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) kadınlara yaptığı bir konuşmasında onlara hitaben şöyle dedi: "Siz hayız olduğunuzda oruç tutmaz ve namaz kılmazsınız değil mi?" Onlarda: "Evet" dediler." (Buhari, Hayz 6).
Bir başka hadis de şöyledir: Hz. Âişe (radıyallahu anhâ)'nın anlattığına göre, bir kadın kendisine:"Temizlendiğimiz zaman kıldığımız mutad namaz bize yeter mi (hayızlı iken kılamadıklarımızın kazası gerekir mi?)" diye sormuş, o da şu cevabı vermiştir: "Sen Harûriyyeli (Hâricî) misin? Biz Resûlullah ile (aleyhissalâtu vesselâm) beraberken ay hali gördüğümüzde, bize tutamadığımız oruçları kaza etmemizi emrederdi, fakat namazların kazasını söylemezdi." (Müslim, Hayz69). Ebu Davud'un aynı rivayetinde yine Hz. Aişe'den şöyle bir ziyade de bulunmaktadır: "Biz orucu kaza etmekle namazı ise kaza etmemekle emrolunduk." (Ebu Davud, Tahare 104).
Canım ınan sadece ogrenmen ıcın bu kadar uzattım konuyuu
iyi niyetini anlayabiliyorum ama öğrenmek için geç kalmış sayılmazsın. belki kendi kafana göre fetva vermeden önce kurana danışmayı denemelisin.
ben sana ayet gösteriyorum sen bana hadis. kıyas yapacak durumda değilsin kısaca. bir de şu tirmizi-buhari-hureyre denen adamların müslüman oldukalrına ve taşıdıkları hadislere inanmıyorum. öyle müslüman olmaz. yanlış yapana yanlış demek gerekir.
atalar dinine değil kuranın getiridiği islama uyun. kurtuluş "sadece" kuranda.
iyi niyetini anlayabiliyorum ama öğrenmek için geç kalmış sayılmazsın. belki kendi kafana göre fetva vermeden önce kurana danışmayı denemelisin.
ben sana ayet gösteriyorum sen bana hadis. kıyas yapacak durumda değilsin kısaca. bir de şu tirmizi-buhari-hureyre denen adamların müslüman oldukalrına ve taşıdıkları hadislere inanmıyorum. öyle müslüman olmaz. yanlış yapana yanlış demek gerekir.
atalar dinine değil kuranın getiridiği islama uyun. kurtuluş "sadece" kuranda.
Ben sana artık hıc bırsey soylemıyorumm guzelımm...
kuranda haram olduğu yazmıyor. haliyle "adetli kadın oruç tutar" hatta tutmak zorundadır. çok eziyet halinde hasta sayılacağı için tutmayabilir ama tutması evladır.
Sız yazdıklarımı okuyup anlamak ıstemıyorsunuz ...
Sadece polemık ıstıyorsunuz sanırım ...
Pıs dıye bırsey demedım once yazdıklarımı anlamaya calısın
Fetvanın büyüğünü siz vermişsiniz.
Neye göre verdiniz acaba?
internetten araştırdım . net bişey bulamadım . bir de size sorayaım dedim.
benim şimdi şu sıralar adet günüm . net tarihi bilmiyorum . bugün çok çok az kanamam oldu . 2 3 damla kadar . ama adet olmadan bi kaç gün önce hep böyle oluyodu . tam adet olana kadar oruç tutmalı mıyım yoksa orucumu bozayım mı ?? kafam karıştı
Bunu söyleyerek büyük bir kul hakkına girmiş oluyosunuz farkında mısınız?tutuyorum zaten. bir müslüman olarak oruç tutmamak için bu tarz bahanelere ihtiyacım yok.
Kur-an'ın açıkca haram demediği birşeye haram diyemezsiniz.Hemen bozman lazım canım yoksa günaha girersin ...
Kesinlikle katılıyorum arkadaşım assssla pis değildir!Haram olduğunu Kuran'da bana kelimesi kelimesine geçen bir ayet yollayın ozaman birşey demeyeceğim. Bu arada Hayızlı kadın pis değildir bunu aklınızdan çıkarmayın. Regl Allah'ın kadınlara bahşettiği, doğuma hazırlayan bir hediyedir. Pis deyip de bu kutsal olayı basitleştiremezsiniz.
Sizin bu söylediğiniz de Kur'an da yazmıyor ki!! Ya da yazıyor da ben mi bulamadım.:44: hem sizin kanıt diye yazdığınız ayetin oruçla alakası yok ki!ben kurana göre bir kanıt getiriyorum. varsa daha büyük kanıtınız buyurun siz gösterin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?