orucumu bozmalımıyım bilemedim.. Yardımcı olurmusunuz

bilmiyorummm

.....
Kayıtlı Üye
3 Ocak 2012
2.138
66
363
herkese hayırlı Ramazanlar.. arkadaşlarr affınıza sıgınıyorum öncellikle dün gece ilişki sonrası kanamam olmuşş. sahurda fark ettım.. yedım içtimm lavaboya gıderkenn silindigimdeee peçeteye kan geldı.. ne yapacagımı bılemedım.. iyice silindim cunku adetıme daha vardı.. gusul abdetsımı tekrar aldım.. sabah namazımı kıldım.. ama nıyet etmedımm yanıı sabah kanama olursaa bozarım demiştim.. ama olmazsada Rabbım kabul edersee bozmayacagım demişltim..şuan daa tuvaletten sonraa silindim akıntı ile karışıkk pis kan mı desemm ölee bişee geldi.. adetınızz başlaryaa o şekilde.. ve adet olacakmısım gibidee karnım şiş,gögüslerım ağrıyor.. yanı gercekten şaşırdım.. orucumu bozmalımıyım bu durumda.. bozulmuş oldumuu.. sankıı adet olacakmısım gıbı gelıyor akşama kadar.. karnım cok agrıyor cunku..

uzattım afedersınız ama .. bu konudaa cok arastırdım .. bişe bulamadım.. sizlere danışmak istedım..
tşk ederım cvplarınız içnn.. hayırlı günler..

herkese hayırlı Ramazanlar.. arkadaşlarr affınıza sıgınıyorum öncellikle dün gece ilişki sonrası kanamam olmuşş. sahurda fark ettım.. yedım içtimm lavaboya gıderkenn silindigimdeee peçeteye kan geldı.. ne yapacagımı bılemedım.. iyice silindim cunku adetıme daha vardı.. gusul abdetsımı tekrar aldım.. sabah namazımı kıldım.. ama nıyet etmedımm yanıı sabah kanama olursaa bozarım demiştim.. ama olmazsada Rabbım kabul edersee bozmayacagım demişltim..şuan daa tuvaletten sonraa silindim akıntı ile karışıkk pis kan mı desemm ölee bişee geldi.. adetınızz başlaryaa o şekilde.. ve adet olacakmısım gibidee karnım şiş,gögüslerım ağrıyor.. yanı gercekten şaşırdım.. orucumu bozmalımıyım bu durumda.. bozulmuş oldumuu.. sankıı adet olacakmısım gıbı gelıyor akşama kadar.. karnım cok agrıyor cunku..

uzattım afedersınız ama .. bu konudaa cok arastırdım .. bişe bulamadım.. sizlere danışmak istedım..

oruç bir yan o konuyu bilmiyorum da lütfen hamile falan olduğunu söyleme..bu adamdan ....
son durumlar nasıl ,eski konularını bilyorum yakından..başka şehre taşındın mı,adam biraz akıllandı mı??

Aslında din konularında yorum yapınca günah gibi geliyor bana. Senin yerinde olsam eğer midem bulanıyor iftara kadar kötüleşeceksem bozarım. Aslında Adetliyken bile tutanlar var bence de seni etkilemiyorsa bozma. bazı din alimleri de aynı şeyi söyler zaten. vücuttn kan gelmesi orucu bozmaz sadece abdest bozar :D
Vücuttan kötü bir sıvı geldiğinde oruç bozuluyorsa tuvalette her girdiğimizde oruç bozulmaz mı?

ben adetliyken tutamam başım döner ama son günlerde tutarım tek tük damla için bozmam orucumu

Son düzenleme:

Eğer 15 gün temiz kaldıysan adetsin ve bozmalısın. Eğer temiz kalma süren 15 günü doldurmadıysa adet sayılmaz özür hali sayılır orucunu tutarsın.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Ben olsam tutardım yine
Kandan dolayı da yerine 1 gün daha kaza orucu tutardım
Ama konuna daha çok şaşırdım, nerden nereye...

Adetine çok varsa hamile olabilirsin .....
Oruç konusunu telefonla diyanete veya müftülüğe sor,burda her kafadan başka ses çıkar.

Eğer 15 gün temiz kaldıysan adetsin ve bozmalısın. Eğer temiz kalma süren 15 günü doldurmadıysa adet sayılmaz özür hali sayılır orucunu tutarsın.

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

oruç başladı başlayalı tuttum.. adetım normalde ayın 20. günlerinde başlıyor.. yanı ilişki sonrası olan bir kanlı akıntıydı..
bılmıyorum işte.. adette olabılırırım gibi geliyor.. insan kendınıı bilmez mi diceksınız ama .. vallahı bende şaşırdım.. sankı her an olacakmısım hissi VAR...

Hamilelik falan demiş arkadaşlar. Belki de hamilesinizdir ama adet olduğunuzu düşünüyorum. Adetliyken oruç asla olmaz ve namazda olmaz o bir hastalıktır hayiz halidir ve yikanmadan asla oruç ve namaz olmaz. Tutmadiginiz orucu da daha sonra kaza edersiniz ama namazı etmenize gerek yoktur.

oruç bir yan o konuyu bilmiyorum da lütfen hamile falan olduğunu söyleme..bu adamdan ....
son durumlar nasıl ,eski konularını bilyorum yakından..başka şehre taşındın mı,adam biraz akıllandı mı??

hayırr hamıle fılan oldugumu dusunmuyorum spiral var içimde..

tasınmadık hala burdayız.. ama insanların beyınlerindekı bazı dusuncelerıı dunyanın öbür ucuna tasıdımm...

kimsee karışmıyor artık ne hayatımaa ne bana..
eşimdee canı isterse yanımda olur canı ıstemezsee dee kendı bilirr

sınava hazırlanıyorum kpss..
bi şekildee önümee bakmaya calışıyorum.. gelecegımıı düşünmek için..

nasıl hamıle kalabılırım yaaa ... şuan kafamm allak bullak oldu...
iyidee spiral var ama içimde.. olamazkıı öle bişe..

spiralle hamile kalan çok insan var.zaten mümkünse öyle olmasın,bütün eski konularını bilen bir insan olarak çok farklı yorumlar yapmak isterdim ama gerek yok.

dini konuları burada sorma bence çünkü herkes ayrı bi şey söyleyecek ve hiçbirinin doğruluğundan emin olamayacaksın.diyanete sor onlar en doğru cevabı verir.

ben de spiral çocuğuyum..kaymış olabilir belli aralıklarla kontrol ettirmek gerkli sanırım..
çekonun dediği gibi nereden nereye değil mi...

şimdi şöyle birseşş söylemek sıtıyorum..
Allah'ımm bahşettiysee başım üstünee .. O yavrununn günahı yok..

eğer hamıleysem bile bu cocuguu eşimden dolayıı asla dışlayamam..

ama ben öle bişe oldugunuu düşünmüyorum.. 3 senedırr spirall ilee korundumm bu gune kadar bişe olmadı..

büyükte konusamk ıstemıyorum..

ben cocuk dusunmuyorum kesinlikle.. ama dedıgım gibi.. Rabbım ne dilerseee boynum kıldan ince

hayırr hamıle fılan oldugumu dusunmuyorum spiral var içimde..

tasınmadık hala burdayız.. ama insanların beyınlerindekı bazı dusuncelerıı dunyanın öbür ucuna tasıdımm...

kimsee karışmıyor artık ne hayatımaa ne bana..
eşimdee canı isterse yanımda olur canı ıstemezsee dee kendı bilirr

sınava hazırlanıyorum kpss..
bi şekildee önümee bakmaya calışıyorum.. gelecegımıı düşünmek için..

dünyanın öbür ucuna adamı göndermen daha hayırlıydı ama neyse..
yazdım önce de,spiral kaymış olabilir..doktora gidip bakırman lazım,tabi evden çıkabiliyorsan..

yazdım önce de,spiral kaymış olabilir..doktora gidip bakırman lazım,tabi evden çıkabiliyorsan..

benim bildiğim spirali yılda bir yada daha az aralıklarla kontrol ettirmek gerekli.bak sende kaymış bir spiral çocuğuymuşsun :)

burda kadın doğum doktoru yok.. bayadırr
her gıttıgımde doktorr yok denılıyor..

özele gitmek istiyorum aslında , detaylı muayene için..
Ramazandan sonraa gidicemm inşallah..

teşekkür ederim cvpların içinn

Hamileysem başım gözüm üstüne
Kocam yüzünden onu dışlayamam demişsin de
Kocanı da dışlamıyosun ki zaten
Bence de o masum yavru varsa onu hiç dışlayamazsın

Yazdıklarından tek beğendiğim nokta
Kpss ye hazırlanıyo olman
Sınava yollayacaklar mı seni, yollamazlarsa diye bi B planı oluştur derim
Hayırlısı..

Adetine daha varsa o kan neki henüz bilemiyorum bu şeyleri.hamile diyenler olmuş umarım değilsindir tabiki bunu söylemek bize düşmez ama sende istemiyorsun hemde malum şeylerden..Hakkında hayırlısı olsun

Hiç kimsenin yağmurun bile böyle küçük elleri yoktu. .

Hamileysem başım gözüm üstüne
Kocam yüzünden onu dışlayamam demişsin de
Kocanı da dışlamıyosun ki zaten
Bence de o masum yavru varsa onu hiç dışlayamazsın

Yazdıklarından tek beğendiğim nokta
Kpss ye hazırlanıyo olman
Sınava yollayacaklar mı seni, yollamazlarsa diye bi B planı oluştur derim
Hayırlısı..

gizlii giricemm yine.. 2 gün önce kayıt yaptırdım..
ha suda varr duyann duyarrrr duymayanlara da ben duyururum..
artık kimseye eyvallahım yok..
kocamm dedıgım adamda.. ya aklı başında yanımda durrur adam gıbı.. yadaa işte kapı işte sapı.. benım kimseye tahammllum kalmadı..

belkıdee inanmayacaksın ama .. artıkk herkes o kadar titizkii bu konuda.. çıtıı çıkan yok..
olmasında bence.. cunkuu baya doluyum.. temizz boşalırım.. buda kımsenın hayrına olmaz..

suann bi sıkıntı yok.. dengelerr cok degıstıı..
benım sözü gecıyor.. gececekte.. yoksaa herkes kendı bilir..
maymun gözünü açtıı.. sunuda söylemelıyımkı.. artık ayıyaa dayıı bilee dıyemıyorlar.. dedirtmem.. kım oldugumu herkess görduu .. görsunde.. ve dahada gösterıcem.. "bilmiyorum"" ki,mmiş.. herkess bilecek..

cvpların için tşk ler

Back
X