orucumu bozmalımıyım bilemedim.. Yardımcı olurmusunuz

gizlii giricemm yine.. 2 gün önce kayıt yaptırdım..
ha suda varr duyann duyarrrr duymayanlara da ben duyururum..
artık kimseye eyvallahım yok..
kocamm dedıgım adamda.. ya aklı başında yanımda durrur adam gıbı.. yadaa işte kapı işte sapı.. benım kimseye tahammllum kalmadı..

belkıdee inanmayacaksın ama .. artıkk herkes o kadar titizkii bu konuda.. çıtıı çıkan yok..
olmasında bence.. cunkuu baya doluyum.. temizz boşalırım.. buda kımsenın hayrına olmaz..

suann bi sıkıntı yok.. dengelerr cok degıstıı..
benım sözü gecıyor.. gececekte.. yoksaa herkes kendı bilir..
maymun gözünü açtıı.. sunuda söylemelıyımkı.. artık ayıyaa dayıı bilee dıyemıyorlar.. dedirtmem.. kım oldugumu herkess görduu .. görsunde.. ve dahada gösterıcem.. "bilmiyorum"" ki,mmiş.. herkess bilecek..

cvpların için tşk ler

kararlıgın ipleri eline alman güzel olmuş
ilişki sonrası kanama diyince aklıma rahim yarası geldi
ama gögsüm şiş midem bulanıyor okuyunca
hamile olabileceginde geldi
en iyisi kadın dogum uzmanına gitmen

yahu hatun kanamam olmuş orucu bozayım mı demiş hemen hamilelik muhabbetine dönmüş kızlar valla hızınıza yetişilmiyor:27::27::27::27::27:
canım hafif kanlı akıntı bende de oldu ama orucumu bozmadım idrar yollarında ya da rahimde enfeksiyondan kaynaklanıyor muhtemelen..adetine varsa tek cevabı budur...şimdilik ötele ama ramazandan sonra benimde yapacağım gibi ürolojiye git...çünkü adet olacakmış gibi belirti veriyor ama gelmiyor..benim 3 gün sürdü silince anlıyodum şimdilik durdu..bence endişelenme ..spiralde enfeksiyon yapar çünkü.

Eski konusu neymiş ki?
Baktım profile bulamadım.
Bir de adet kan'ı geliyorsa nasıl hamile olacak ki ben anlamadım bir şey :26:
Regl iken oruç tutlmaz diye biliyorum...

oruç başladı başlayalı tuttum.. adetım normalde ayın 20. günlerinde başlıyor.. yanı ilişki sonrası olan bir kanlı akıntıydı..
bılmıyorum işte.. adette olabılırırım gibi geliyor.. insan kendınıı bilmez mi diceksınız ama .. vallahı bende şaşırdım.. sankı her an olacakmısım hissi VAR...

3 vakit beklyceksn halen gelirse bozcaksn .. eger sadece bir vakıtte gelrse özürsündür ..

gizlii giricemm yine.. 2 gün önce kayıt yaptırdım..
ha suda varr duyann duyarrrr duymayanlara da ben duyururum..
artık kimseye eyvallahım yok..
kocamm dedıgım adamda.. ya aklı başında yanımda durrur adam gıbı.. yadaa işte kapı işte sapı.. benım kimseye tahammllum kalmadı..

belkıdee inanmayacaksın ama .. artıkk herkes o kadar titizkii bu konuda.. çıtıı çıkan yok..
olmasında bence.. cunkuu baya doluyum.. temizz boşalırım.. buda kımsenın hayrına olmaz..

suann bi sıkıntı yok.. dengelerr cok degıstıı..
benım sözü gecıyor.. gececekte.. yoksaa herkes kendı bilir..
maymun gözünü açtıı.. sunuda söylemelıyımkı.. artık ayıyaa dayıı bilee dıyemıyorlar.. dedirtmem.. kım oldugumu herkess görduu .. görsunde.. ve dahada gösterıcem.. "bilmiyorum"" ki,mmiş.. herkess bilecek..

cvpların için tşk ler

konuyu çarpıtmak istemiyorum, ama sizin her konunuz beni dumur ediyor.
onca kinin , nefretin kavganın arasında da devam ediyordu cinsel ilişkiniz..şimdi de
' kocam olacak o adam' dediğiniz insanın koynuna girerken mideniz bulanmıyor mu:26:
hayır affettim, pişman, seviyorum deseniz anlayacağım da, baya baya tiksintiyle bahsediyorsunuz:50:

konuyu çarpıtmak istemiyorum, ama sizin her konunuz beni dumur ediyor.
onca kinin , nefretin kavganın arasında da devam ediyordu cinsel ilişkiniz..şimdi de
' kocam olacak o adam' dediğiniz insanın koynuna girerken mideniz bulanmıyor mu:26:
hayır affettim, pişman, seviyorum deseniz anlayacağım da, baya baya tiksintiyle bahsediyorsunuz:50:

hayatta bazı anlarr vardırr.. olması gerekenii olması gerektiği gibi yaşaman gerektiğini öğrenırsın..
sahip çıkanın olmazsa.. isteyenın olmazsa.. mecbur kalırsan bazı şeylere.. yaşamak durumunda kalırsın..
heleki sen bir anneysenn unutman gerekıyorr yaşadıgın herseyıı.. sineye cekıpp daha guclu olabılmenn gerekıyorr..
ben su andaa Allah'ıma sıgındım ... önümee bakmaya calsıyroum.. ve bu konudaaa sadece tekk güvendıgımm birr şey var oda Rabbim...

........

eşimm bana karşıı iyi.. bilmiyorum hani derleryaa bir musibet bin nasihattan ıyıdır dıye..
bizimkide o hesap oldu.. boşanma korkusuylaa eşimi tanıyoamıyorum su anda.. çok değiştii.. iyi biri oldu .. herşeyin farkına vardı..
kayın baba kaynana uzakk duruyor.. babam annem zatenn yoklarr.. ( yanıı varken yoklar )
............,
kendi yağımızda kavrulmaya ,yaraları sarmaya calısyoruz.. düzeltmeye calısyoruz bazı şeylerii...
çok şeyler yaşadım gördüm.. ama Allah'ıma hamd olsun.. sabedip bekledim.. yerı geldıı çıldırdımm ..usandımm ağladımm isyan ettımm .. ama her zaman 2 evladım geldı gözümün önüne.. onlar içinn katlandım.. ve en önemlsııdee arkam olmayıncaa.. elim kolum baglıı bekledım.... Rabbıme yalvardım O 'a sıgındım..
suan eşimle aramm mükkemmell değil.. çok berabatta degıl.. saygınlıgımzıı adım adımm kazanmaya calsıyoruzz tekrar diyebılrıım..
zatennsadece saygımıı kazanabılırr.. sevgımm ne yazıkkii onaa hıcbır zaman olmayacak.. kalbımm ona akmayacak..

..............
şimdilikk böylee canımm.. ilgilendıgın için teşekkür ederimm..Allah'a emanetsın..

buyuk ihtimalle enfeksiyon var sende bendede var ordan biliyorum koyu renkli kan gibi lekeler geliyo demi baska bir doktora gitsen parca almak cok can yakiyomus madem baska testler yapilsa smer testi falan hastaliginin sebebini anlamanin baska yolu yokmu

ssk nin karsiladigi ozel hastanelerden birine gitsen bana smer yapildi orda enfeksiyon oldugu solenmisti

canımm iştee ile gitmem gerek.. yanı durumumuzz o kadar ıyı değill

yol parasıı fılann bıraz sıkıntılıı olurr.. ama eşimee gidelim desem bulurr buluşturur götürür.. ama ben kıyamıyorum.. biliyorum cunku duurumları.. bakalım Allah'ın insafıyetıne kaldım .. inşallahh doktorr vıcdanlı guler yuzlu ıyı bırıdırr

buyuk ihtimalle enfeksiyon var sende bendede var ordan biliyorum koyu renkli kan gibi lekeler geliyo demi baska bir doktora gitsen parca almak cok can yakiyomus madem baska testler yapilsa smer testi falan hastaliginin sebebini anlamanin baska yolu yokmu

canımm bende bılmyıorum.. doktorumm ustune basa basa söyledı.. verdıgım ilaçlarıı kullanıcaksın asla aksatmaa.. duzenlı bı sekılde sabah akşamm içeceksın adetın bıtıkten sonraa temızlendıgınde parça aldıracaksınn .. dedii

Aslında din konularında yorum yapınca günah gibi geliyor bana. Senin yerinde olsam eğer midem bulanıyor iftara kadar kötüleşeceksem bozarım. Aslında Adetliyken bile tutanlar var bence de seni etkilemiyorsa bozma. bazı din alimleri de aynı şeyi söyler zaten. vücuttn kan gelmesi orucu bozmaz sadece abdest bozar :D
Vücuttan kötü bir sıvı geldiğinde oruç bozuluyorsa tuvalette her girdiğimizde oruç bozulmaz mı?

ben adetliyken tutamam başım döner ama son günlerde tutarım tek tük damla için bozmam orucumu

sen bunlari bilerek mi yazdin bilmeyerek mi? tek tuk damla icin orucumu bozmam ne demek?? yahu adetsen adetsindir..oruc tutamazsin o gunlerde..tutsanda ac kalmaktan oteye gitmez..Rabbim kadina izin vermis nicin bu inat?? soyle birsey yok, adetken oruc tutmak...ya adetsindir ya oruc..ikisi ayni zamanda OLAMAZ!!!

ama su varki hastalik kaniysa vs. ona birsey diyemem..ama adet kani lohusalik kani oruc tutmaya engeldir!!!

sen bunlari bilerek mi yazdin bilmeyerek mi? tek tuk damla icin orucumu bozmam ne demek?? yahu adetsen adetsindir..oruc tutamazsin o gunlerde..tutsanda ac kalmaktan oteye gitmez..Rabbim kadina izin vermis nicin bu inat?? soyle birsey yok, adetken oruc tutmak...ya adetsindir ya oruc..ikisi ayni zamanda OLAMAZ!!!

ama su varki hastalik kaniysa vs. ona birsey diyemem..ama adet kani lohusalik kani oruc tutmaya engeldir!!!

ben zatenn oruç tutmadım..içime sinmedi.. tutmaya devam etseydım bile bozulacaktı.. akşam yine kanamam oldu.. doktora gıttım.. parça alınacakk normal kanam adegıl dedii..

4 gundurr orucc tutamıyorum.. hayırlsıı bakalım sonuclar ne olcak hıc bılmyıorum

ben zatenn oruç tutmadım..içime sinmedi.. tutmaya devam etseydım bile bozulacaktı.. akşam yine kanamam oldu.. doktora gıttım.. parça alınacakk normal kanam adegıl dedii..

4 gundurr orucc tutamıyorum.. hayırlsıı bakalım sonuclar ne olcak hıc bılmyıorum
normal kanama derken?? adet kanamasi degil demek istedi yani??? bu durumda tutabilirsin aslinda..ama halsiz kaliyorsan bundan dolayi birsey diyemem..ins. kotu birsey cikmaz...

ben de diyorum ki Allah için tutuyorum bunun kabul olmayacağını sen -ben bilemeyiz. oruç vücut terbiyesidir. Dinde insanları zora sokacak eziyet edecek şeyleri asla yaptırmaz. zaten kadın doğum yaptıysa tabiki oruç tutmalı. emziriyor tabi oruç tutmamalı.

ben Allah için tutuyorum en doğrusunu Allah bilir. Benim duyguğum ve okuduğum kadarıyla adet olmak oruç tutmaya engel değil.

ben de diyorum ki Allah için tutuyorum bunun kabul olmayacağını sen -ben bilemeyiz. oruç vücut terbiyesidir. Dinde insanları zora sokacak eziyet edecek şeyleri asla yaptırmaz. zaten kadın doğum yaptıysa tabiki oruç tutmalı. emziriyor tabi oruç tutmamalı.

ben Allah için tutuyorum en doğrusunu Allah bilir. Benim duyguğum ve okuduğum kadarıyla adet olmak oruç tutmaya engel değil.

Nasıl değil ya adetliyken oruç tutulmaz canım benim tuttuğun oruçta bozulur hatta Ramazan'dan sonra o günde dahil ne kadar gün sürdüyse adetin tutmalısın

normal kanama derken?? adet kanamasi degil demek istedi yani??? bu durumda tutabilirsin aslinda..ama halsiz kaliyorsan bundan dolayi birsey diyemem..ins. kotu birsey cikmaz...

CANIMM İŞTE BENDE BİLMİYORUM... doktorr verdııgm ılaçlarıı aksatmıcaksın dedi.. bu adet oldurupp içimi temızleyecekmış.. sonrada fitil verdıı 7 gunde onu kullanıpp parca alıcaklar.. Rabbımm saglıktan dolayıı tutmadıgmıı biliyor.. ınsallahh kazasını kılıcamm tutmadııgm oruclarımın..

yanı mecburumm ilça kullanıyorum ve kanamam cok fazllaaştıı

nerden okudun bunu kaynak gosterebilir misin? o zaman bizler bosuna orucumuzu yeyip sonradan tekrar tutmak icin sKntiya sokuyoruz kendimizi...

elbette oruc tutmak nefs terbiyesidir, lakin kadin zaten genelde halsiz bitkin stresli oluyor o gunlerde...eziyet olacagi icin farz kilinmamistir.

kaldiki gusul abdesti aliyoruz adetimiz bittikten sonra..adetken gusulsuzsun..ve gusulsuz bir sekilde oruc tutmak???

Son düzenleme:
Back
X