orucumu bozmalımıyım bilemedim.. Yardımcı olurmusunuz

Son düzenleme:
Adet olduğunuzda, ezanın okunmasına 5 dakika bile kaldıysa bozacaksınız. Kuranda da geçiyor bu oruç tutamazsınız. 10 gün süre var, 10 günden uzun süren kanama varsa 10 günün sonunda tutabilirsiniz sadece. İnternetten araştırmayın, açık Kuranı okuyun.

Gusul aliyoruz dimi adet bitince??? Dusundunuz mu neden? Gusulsuz namaz oruc gibi ibadetlerimizi yerine getiremeyiz...yasar nuri ne kadar guvenilir bi adamki sozune inaniyorsunuz??? Herneyse isteyen tutar istemeyen tutmaz ama bi kac damla icin oruc bozmam bari demeyin... O tuttugunuz oruc degil cunku baska birsey...

Benim verdiğim kaynaklar,başka hocaların ekran görüntülerini içeriyor.Yani kimin yazdığı belli olmayan yazılar değil.

Ama Yaşar Nuri Öztürk neden sayılmıyormuş anlamadım.Adam İlahiyat Profesörü,İ.Ü. İlahiyat Fak. kurucu dekanı olmuş bir isim.

yazmadan geçemeyeceğim.abdestsiz oruç olmaz diyenler,diyanetin her lafını kurandan üstün tutanlar biliyormusunuz diyanet sahur vakti cenabet uyuya kalan bir erkek uyanıp abdest alıp kaldığı yerden orucuna devam edebilir,hatta oruçluyken uykusunda boşalan bir erkek de orucuna devam edebilir.ama nedense zevki sonucunda abdesti bozulan erkeğin orucu bozulmuyorken doğanın dengesi gereği adet gören kadının orucu bozuluyor.diyanetteki bu yaman çelişkiyi anlamadım gitti.oruç için abdest şart değil sadece bir sonraki namazı kılmak için hemen boy abdesti almalıyız.abdülaziz bayındırı araştırmanızı öneririm

Benim verdiğim kaynaklar,başka hocaların ekran görüntülerini içeriyor.Yani kimin yazdığı belli olmayan yazılar değil.

Ama Yaşar Nuri Öztürk neden sayılmıyormuş anlamadım.Adam İlahiyat Profesörü,İ.Ü. İlahiyat Fak. kurucu dekanı olmuş bir isim.
Sorunda o ya... Prof olmus ama adam olamamis... Zekeriyya hocayada guveniyor musunuz???

Son düzenleme:
Kimin ne sartlarda ne yasadigini bilemeyiz,
kiz orucumu tutayimmi diye sormus,
eski konularimi karistirip beni yargilayin dememis,
kocasiyla yoluna devam ediyor neticede bi sekilde huzurlu,
igneleyici laflarla huzurlu insanida acabalarla huzursuz etmeyin...

Sorunda o ya... Prof olmus ama adam olamamis... Zekeriyya hocayada guveniyor musunuz???

Ben de size sorayım,siz hangi hocalara güveniyorsunuz ? Ve ne sebeple Yaşar Nuri Hoca'ya hakaret ediyorsunuz ?

Önceki yorumumda belirttim,benim eskiden bildiğim adetliyken oruç tutulmaz denirdi.
Ama adet olunca hemen git boz günah olur denmezdi.Orucun nafile olur,boşa tutmuş olursun denirdi.
Şimdi çoğu konuda olduğu gibi kutuplaşma oluşmuş.Kimileri tutulur derken kimileri tutulmaz günahtır diyor.

Ben kalkıp oruçluyken lekelenen birine hemen git boz diyemem.
Kesin olmayan bir konu için birisinin orucunu bozmasına sebep olmak istemem.
Olur da orucu kabul olunacaktır,bozmasının vebalini taşımaktan kaçınırım.

Kimin ne sartlarda ne yasadigini bilemeyiz,
kiz orucumu tutayimmi diye sormus,
eski konularimi karistirip beni yargilayin dememis,
kocasiyla yoluna devam ediyor neticede bi sekilde huzurlu,
igneleyici laflarla huzurlu insanida acabalarla huzursuz etmeyin...

canımm benım cok tesekkur ederım..
herkesınn düşüncelerine saygım var ..isteyen ıstedıgı gıbı yorum yazabılır..
eleştiriyede açıgım

ama gercekten su an da.. eskilere dönmekk o anlarıı an ve an hatırlayıp yaşamak ıstemyıorum..
aksineee o konularımıı silsemdee hıcc görmesem..

yenı bır sayfa actımm kendımce.. herkestenn herseyden uzak.. 2 evladım ve yuvam.. bılemıyorum bırşeylerı duzeltmeye ugrasıyorumm.. (uğraşıyor) Allah'ıma hamd olsun suaan ıyıyızz.. Rabbımm bu gunlerı yasattıı gösterdıkı kımın n eoldugunu ıyıce bıleyım diye..

herkesı tanıdım.. kimin ne olsdugunuu bildim öğrendım..

şu ann bir kat daha olgunlaştımm hayatta.. ileriyee bakmaya huzurlu mutlu olmaya calısıyorum.. kpss ye hZIRLANIYORUM..İŞİMİDE BULURSMM.. DAHA COK MUTLU OLUCAM..

Bu söylediğim birilerini kizdirabilir ve mune bizi banlayabilir ama yine de soylicem. Mavili yesilli arkadasim, ehli sunnet vel cemaat diye bir tabir vardir bilir misin? Link verecek baska hoca bulamadin mi, islamoglu haa, babasinin bile kendisinden utandigi evlat.. onun ve onun gibiler hakkinda ehli sunnet imam ve hocalarinin ortak görüşünün ne olduğu azcik arastiran herkese malum..

Konuya gelirsek, eger son adetinin bitiminden sonra 15 temiz günün gecmisse ve en az 3 gun surerse bu adet sayılır arkadasim dinen. Tibbi olarak Neye bagli olursa olsun, ister rahimagzi ile iliskili ister rahimle ilgili isterse baska bisey. Oruc tutamazsin hanefi mezhebine gore kuran okuyamazsin vs vs.iliski yasagi zaten açık.

İki tane link verdim. Bahsettiğin Hocayı tanımam. Yaşar Nuri Öztürk, Zekeriya Beyaz, başka hocalarda yazıyor.

Nette arattım yazdım.

Boş yere kimseyi günaha sokma.

Namaz kılarken bile acaba kobul olmaz mı diye düşünürsen o namaz zaten olmaz.

İki tane link verdim. Bahsettiğin Hocayı tanımam. Yaşar Nuri Öztürk, Zekeriya Beyaz, başka hocalarda yazıyor.

Nette arattım yazdım.

Boş yere kimseyi günaha sokma.

Namaz kılarken bile acaba kobul olmaz mı diye düşünürsen o namaz zaten olmaz.

Tanimadigin hocanin linkini niye veriyorsun oyleyse?

Kimseyi günaha soktugum yok. Bunca zaman ulema hata etmis bi yasar nuri bi zekeriya hakli zaten.

Ne zamandan beri namazin kabul olup olmadigini dusunmemek namazin farzi oldu ki, dusununce namaz olmuyor?

Normalde dini yorum yapmam ancak hz aisenin sozu de carpitilinca yazmak zorunda kaldim.

Hz aise oruc tutardik demiyor. Adetken tutmadigimiz orucunkazasini yapmamiz emredildi. Ancak adetken kilamadigimix namazin kazasi emredilmedi diyor.

Bu da acik delildir ki adetken oruc tutmazlardi. Bizden de beklenen budur.

Back
X