• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

osmanlıca....

maşallah canım çok güzel ya gerçekten bana da nasip olsun inşalalh. kitapların adını tam net hatırlıyor musun peki canım ben de alıp kullanmak isterim.
Kolilerimin içinde canım yarın sabah bakmaya çalışırım nişanlıyım düğüne 1buçuk ay filan var kitaplarımi toplamıştım da :-)

Son düzenleme:
Lojistiklerimin içinde canım yarın sabah bakmaya çalışırım nişanlıyım düğüne 1buçuk ay filan var kitaplarımi toplamıştım da :-)

hayırlı olsun canım mutluluklar dilerim sana :16:
yarın eğer bakarsan mutlaka buradan bana haber ver olur mu şimdiden çook teşekkür ederim :)

Tüm sayfaları okumadım,söylendi mi bilmiyorum ama Hayati Develi'nin Osmanlı Türkçesi kitaplarından çok rahat öğrenebilirsin(kitapların adı bu olsa gerek,hatırlayamadim)Biz Timurtaş hocanın kitabından öğrenmiştik çok zorlandık,neredeyse açıklamaları bile Osmanlıca.Muharrem Ergin'in kitaplarından da bu bağlamda yararlanabilirsin.ben de 4.sınıfim,soruların olursa cevaplarım:)

Tüm sayfaları okumadım,söylendi mi bilmiyorum ama Hayati Develi'nin Osmanlı Türkçesi kitaplarından çok rahat öğrenebilirsin(kitapların adı bu olsa gerek,hatırlayamadim)Biz Timurtaş hocanın kitabından öğrenmiştik çok zorlandık,neredeyse açıklamaları bile Osmanlıca.Muharrem Ergin'in kitaplarından da bu bağlamda yararlanabilirsin.ben de 4.sınıfim,soruların olursa cevaplarım:)

Bizde HayatiDeveli'ninkinden konu anlatımda yararlandık Timurtaş hocanınkindende okuma par.çalarını okuyorduk

Kitapları biliyorum canım.Timurtas'in kitaplarının hepsini kullandık.Ama dediğim gibi Hayati Develi daha anlaşılır.Sen üzerinde durmalısin,dilbilgisi konusunda sık tekrarlar yapmalısın.kalıpları bilmelisin mesela.Bu sayede kelimelerin neredeyse büyük bölümünün birbirlerinden türedigini göreceksin.Şimdiden kolay gelsin:)

çok teşekkür ederim canım bu kitapları değerlendireceğim bakacağım çok işime yarayack gerçekten :) sorularım olursa da seni ara da rahatsız ederim artık :)

Kitapları biliyorum canım.Timurtas'in kitaplarının hepsini kullandık.Ama dediğim gibi Hayati Develi daha anlaşılır.Sen üzerinde durmalısin,dilbilgisi konusunda sık tekrarlar yapmalısın.kalıpları bilmelisin mesela.Bu sayede kelimelerin neredeyse büyük bölümünün birbirlerinden türedigini göreceksin.Şimdiden kolay gelsin:)

tamam canım önerilerin için de çok teşekkür ederim hepsini dikkate alacağımdan emin olabilirsin :)

hayati develi osmanlı türkçesi kılavuzu 1 - 2
osmanlı türkçesine giriş faruk timurtaş[
bu kitapları öneren arkadaşlar ben birşey sormayı unuttum bu kitapları 4 yıl boyunca kullandınız mı yoksa başka kitaplar da kullandınız mı 4 yıl içinde ?
$128315.webp$alfa-basim-yayim-dagitim-faruk-kadri-timurtas-tarihi-turkiye-turkcesi-arastirmalari-2-osmanl...webp
bu kitaplar da yararlı olur mu kullanan var mı ?

Merhaba,
Osmanlıcayı çok seven biri olarak yazmadan edemedim.
Arkadaşlar da tavsiye etmişler zaten Hayati Develi'yi, biz 4 sene boyunca onu kullanmıştık.Gerçekten faydalı.
Timurtaş'ı hiç bilmiyorum.
Bir de sürekli alıştırma yapmazsan unutabilirsin,yazarak çalışman daha faydalı olabilir.

Merhaba,
Osmanlıcayı çok seven biri olarak yazmadan edemedim.
Arkadaşlar da tavsiye etmişler zaten Hayati Develi'yi, biz 4 sene boyunca onu kullanmıştık.Gerçekten faydalı.
Timurtaş'ı hiç bilmiyorum.
Bir de sürekli alıştırma yapmazsan unutabilirsin,yazarak çalışman daha faydalı olabilir.

tamam canım teşekkür ederim önerilerin için..

sedacımmmm :D Bilmem tanıdın mı meslektaş olacağız inşallah kazandım edebiyatıı ( yeri değil biliyorum ama başka ulaşacak bir yer bulamadım sana )

sedacımmmm :D Bilmem tanıdın mı meslektaş olacağız inşallah kazandım edebiyatıı ( yeri değil biliyorum ama başka ulaşacak bir yer bulamadım sana )

hatırladım tabi ki hatırlamazmıyım ben sana zaten güveniyordum azminden dolayı snei tebrik ediyorum tatlım :)
çook başarılı olursun inşallah.
hangi üniversite kazandın peki ?

hatırladım tabi ki hatırlamazmıyım ben sana zaten güveniyordum azminden dolayı snei tebrik ediyorum tatlım :)
çook başarılı olursun inşallah.
hangi üniversite kazandın peki ?

işte üniversite durumu karışık Sedacımm Erciyesi kazandım edebiyat için yazdım yatay geçiş işini duyunca seneye ertelemezdim zaten zor bir sınavdı önümüzdeki sene senin üniversiteye veya diğer istediğim İstanbul üniversitelerine yatay geçiş için uğraşıcam çalışmak kalıyor geriye hayalimden vazgeçemem asla elmanın yarısı elimde diğeri yarısı için uğraşıcam şimdi :D istanbul da bir kaç puanla kıl payı derlerya öyle kaçtı ama hiç sorun değil insan hedefleri için elinden geleni yapmalı hiç birşey bitmedi yeni başladı

işte üniversite durumu karışık Sedacımm Erciyesi kazandım edebiyat için yazdım yatay geçiş işini duyunca seneye ertelemezdim zaten zor bir sınavdı önümüzdeki sene senin üniversiteye veya diğer istediğim İstanbul üniversitelerine yatay geçiş için uğraşıcam çalışmak kalıyor geriye hayalimden vazgeçemem asla elmanın yarısı elimde diğeri yarısı için uğraşıcam şimdi :D istanbul da bir kaç puanla kıl payı derlerya öyle kaçtı ama hiç sorun değil insan hedefleri için elinden geleni yapmalı hiç birşey bitmedi yeni başladı

tabi ki öyle güzelim üniversiteyi kazandıktan sonra başlıyor herşey asıl sen elinden geleni yaptın ve kazandın şimdi de devamında çalışıp tekrar bir başarı daha yakalamakta ve inanıyorum ki sen onu da başarırsın :)

tabi ki öyle güzelim üniversiteyi kazandıktan sonra başlıyor herşey asıl sen elinden geleni yaptın ve kazandın şimdi de devamında çalışıp tekrar bir başarı daha yakalamakta ve inanıyorum ki sen onu da başarırsın :)

güzel motive ettin teşekkür ederimm En yakın zamanda kavuşururzz artık :D

facebook da seni buldum galiba varsa o senden tabii :) mesajda attım adım merve biliyosun :D KABUL edersen sevinirimmmmm

Back
X