Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Östrojen eksikliği nedeniyle saçı dökülen var mı?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
hormonsal nedenlerden dolayı saç dökülmesine genelde doktorlar doğum kontrol hapı yada östrojen hapı veriyorlar bana yapılan testte östrojenim düşük çıktı 2kutu hap kullandım.haplar bitince yine dökülme devam ediyor. ben bu hapların yan etkisi olduğunu düşündüğüm için kullanmak istemiorum.dökülme karşıtı şampuanlardanda sonuç alamadım. kel kalıcam bu gidişle

dün doktor anlattı dökülme nedenlerini
sunları söyledi 1 erkek tipi dökülme vardır kel kalma olasılığı çok yüksek kişinin.
2 kansızlık(demir eksikliği)genelde doğum yapmış ya da ağır diyet uygulamış insanlarda yoğun dökülme yaşanır fakat tedaviyle tekrar yerine gelir kel kalırım diye korkmana gerek yok dedi.
3 hormonel hatta ben o kadar kan ilacı içmeme rağmen dökülme durmayınca hormonel olabilir mi falan dedim doktor göbeğinde falan kıllanma var mı dedi yok dedim o zaman olamaz dedi.bu da ilaçla düzelinebilir miş.
4 gelince troit az yada fazla çalışması sonucu yalnış hatırlamıyorsam yoğun dökülme yapıyormuş.doktor birkaç soru sonrası benden troit testi istedi yarın belli olcak sonuçlarım allahım inşallah bir sorun çıkmaz bu gece bile meraktan uyuyamıcam.

benimki 3. seçenek oluyor işte o hormon ilaçlarını kullanmak istemiorum bende kilo yapıyor ayrıca başka yan etkileride olabiliyor offff

maydanoz ye.
adaçayı iç.
bunlar bitkisel östrojen içerir. maydanozu abartma metabolizmayı hızlandırdığı için aşırısı saç döker ama troit hormonu fazlalığından östrojen azlığından değil.

canım hormonal bozukluklarda adet düzensizliklerinde hayıt tohumu kullanan arkadaslar olmus seninde saç dökülmen hormonlara bağlıysa şampuanlar etki etmeyecektir benim adetim düzenli ama fazla tüylenme var bu yüzden hayıt tohumu çayı içiyorum bakalım etkisi olacakmı saçlarımda normal dökülüyor bence ama dökülmüyor diyemicem kestirmeden önce daha kötüydü, şimdi gene iyi hayıt tohumunu da iki gün oldu alalı sende forumda biraz arastır hormonları düzenleyen bitkilerle ilgili benim araştırmam sonucu hayıt tohumu gözüme çarptı bir de soğan kürü ama o hormon düzenleyiciden çok yumurtalık kistlerini temizliyormus ama bu kistlerde erkeklik hormonu salgılayabildiginden düzensizklilere neden olabilirms

arkadaşlar ben bugün doktora saç dökülmesiyle ilgili hormonlarıma baktırmak istiyorum dedim tsh,folat e b12 testlerini yazmış bana...aklıma takıldı forumda da çok konuşulmuş dht ve ostorojen hormonu...benim yaptırdıklarım bunları kapsamıyo sanırım...dht ve tsh aynı şey mi...bilgisi olan arkadaşlarım cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum:(

bende kansızlığa bağlı saç dökülmesi vardı elime aldığımda avuç avuç saç gelirdi

dr bir şampuan tavsiye etti eczaneden aldım tamamen bitki ve vitaminlerden oluşan bir şampuan ve çok iyi geldi..sen de eczaneden bulabilirsin böyle birşey...

bende kansızlığa bağlı saç dökülmesi vardı elime aldığımda avuç avuç saç gelirdi

dr bir şampuan tavsiye etti eczaneden aldım tamamen bitki ve vitaminlerden oluşan bir şampuan ve çok iyi geldi..sen de eczaneden bulabilirsin böyle birşey...

hangi şampuan ismini verebilir misin??? ve sende ne gibi etkileri oldu

mrb arkdslar benımde dhea-s hormonum ve prolaktin hormonum yuksekk benm asırı derecede tuylenmem ve sac dokulmem var hayıt tohumuyla alakalı sac doker tarzında yorumlar okudum dorumu kullandınız bole bısey oldumu sonucta saclarım dokuluyor dıye ıcıcem ama korkuyorum ya da daha fazla dokerse sızlerınkı dokuldumu?

mrb arkdslar benımde dhea-s hormonum ve prolaktin hormonum yuksekk benm asırı derecede tuylenmem ve sac dokulmem var hayıt tohumuyla alakalı sac doker tarzında yorumlar okudum dorumu kullandınız bole bısey oldumu sonucta saclarım dokuluyor dıye ıcıcem ama korkuyorum ya da daha fazla dokerse sızlerınkı dokuldumu?

erkek tipi tüylenme, saç dökülmesi, adet düzensizliği vardı bende. doktora gittim testler falan yaptı, hormonal düzensizlik dedi ve doğum kontrol hapı verdi, yan etkileri olduğu için kullanmadım başka doktora gittim, hayıt tohumu önerdi ve 21 gün arayla kullanılan adet söktürücü tarlusal hap verdi. O hapla adeti düzenledim, sonra da hayıt tohumuna başladım. her akşam bir çay bardağı kaynar suya 1 çay kaşığı atıp 15dk bekletip içiyorum; tanelerini de çiğneyip yutuyorum. Doktor direk çiğne demişti günde 6-7 tane, ama biraz araştırdım kullananlar kaynatıp suyunu içiyor genelde, ben de hem suyunu hem tanesini kullanmış olayım dedim :) Hayıt tohumunu kullanmaya başlayalı yaklaşık 1,5 ay oldu ve ne yaptıysam dökülmesini durduramadığım saçlarımın dökülmesi durdu :) Yağlar, ilaçlar, kremler, serumlar, kullanmadığım şey kalmamıştı, tutam tutam dökülüyodu resmen, ve bitti, birkaç tel düşüyo artık sadece. Ayrıca hergün naneli yeşilçay da içiyorum 1 fincan. O da tüylenmeyi azaltıyormuş, onun etkisiyle mi hayıt tıhumundan mı bilmiyorum ama tüylenme problemim de bitti, ağdadan sonra hem geç hem de az çıkıyor, eski siyahlığı ve kalınlığı da kalmadı :) Başka sorun olursa cevaplarım canım, hayıt tohumu resmen mucize gibi birşey, kullan derim ben :)

arkadaşlar ben bugün doktora saç dökülmesiyle ilgili hormonlarıma baktırmak istiyorum dedim tsh,folat e b12 testlerini yazmış bana...aklıma takıldı forumda da çok konuşulmuş dht ve ostorojen hormonu...benim yaptırdıklarım bunları kapsamıyo sanırım...dht ve tsh aynı şey mi...bilgisi olan arkadaşlarım cevaplarınızı ve yorumlarınızı bekliyorum:(

hayır tatlım dht bir testesteron türevi,tsh sa tiroid bezini çalışması için uyaran bir hormon..dokorun senden en sık nedenlere yönelik tahlil istemiş..adet düzensizliğin vajinal problemlerin aşırı tüylenme fln yoksa istememiştir dht ve östrojen

östrojen eksikliğim var zamanında doğum kontrol hapı kullanırken saçım cildim herşey mükemmeldi,bebek düşündüğüm için bıraktım saçım cansızlaştı sivilceler de baş belası :( doğum kontrol hapı dışında bi çaresi yok mu hamile kalmamı engellemicek şekilde östrojen hapları var mıdır

Cnm hayıttan bahsetmissin bendede hem pko hem seboroik dermatit var saç kalmadı yani 2 kez soğan kürü yaptım 1 senedir d.k.h kullanıorum ma yok birde hayıtı denemek istipdum ama çoğu kişi saç döktüğünü yazınca vazgeçtom.sen tam olatak nasıl kullandn ?

hayıt tohumunu hala kullanıyor musunuz? eğer kullanıyorsanız saçlarınızdaki etkisi hala aynı mı? peki yeni saç çıkartıyor mu hayıt tohumu?

Back
X