• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nereye şikayet edebiliriz?

Tamam derhal sigorta yaptiriyorsunuz, sigortaniz onaylandiktan sonra hasar kaydi actiriyorsunuz gelip eksper bakiyor, sorun kimden kaynaklaniyorsa masrafi ona rucu etmek uzere tamiratini yapıyor.

Sizin cebinizden sadece ilk sigorta masrafi cikiyor ardindan, tamirat yapiliyor, tamiratin parasini gerekirse icra yoluyla ust katinizdan sigorta sirketi aliyor.
Peki sigortaya evi acmazlarsa nasıl oluyor

Bunu bende merak ettim.Sorun üst kattan sigorta şirketi eve gidince tamirci ile evime almıyorum dese nasıl yapılacak.Alt kattan tamir edilemez sadece boya yapılır tavana diyelim üst kat tamir edilemezse yine o tavan komple dökülüp Göçer.

Onlarin acmasi acmamasi onemli degil, sigorta zaten oncelikle kendi sigortalisinin evinde inceleme yapıyor, ardindan hasarin baska bir daireden oldugu ortaya ciktiysa ve asil hasarli daire evini acmazsa hasarli alani sigortalinin evinden acip tamirat yapıyor ve yine karsi tarafa rucu ediyor, yani tabanimi deldirmiyorum diye diklenirse kendi kaybeder ki isin icine 3.bir kisi girince genelde pısar kalir insanlar.

Onlarin acmasi acmamasi onemli degil, sigorta zaten oncelikle kendi sigortalisinin evinde inceleme yapıyor, ardindan hasarin baska bir daireden oldugu ortaya ciktiysa ve asil hasarli daire evini acmazsa hasarli alani sigortalinin evinden acip tamirat yapıyor ve yine karsi tarafa rucu ediyor, yani tabanimi deldirmiyorum diye diklenirse kendi kaybeder ki isin icine 3.bir kisi girince genelde pısar kalir insanlar.
Aynı durumu yaşadık ama kiradayiz ev sahibi asla ilgilenmedi. Kıtadaki nasıl bir yol izlemeli

Aynı durumu yaşadık ama kiradayiz ev sahibi asla ilgilenmedi. Kıtadaki nasıl bir yol izlemeli
Kiraci kendi yaptigi hasardan sorumludur ve hasari tamir ettirip odemekle yukumludur ama bina eskimesi sebebiyle olusan hasardan sorumlu degildir ve bunun bedeli ev sahibince karsilanir.

Once onu bi ayirt etmek gerekir yani.

Onun disinda şunu yapabilirsiniz (ben kiraciyken boyle yaptiriyordum) once hasari ev sahibime yazili olarak bildiriyordum (wp mesaji gibi) ardindan site yonetimine gidip tutanak tutturuyordum (hasarin sebebiyle ilgili) hasar benim yasadigim konut kaynakli ama eskime sebebiyleyse fatura kesen bir tamirat / tadilat firmasina hallettirip (eger buyuk bir siteyse sitenin kendi teknik ekibinin yapip makbuz vermeside mümkün) faturanin bir ornegini yine yazili olarak ev sahibime atip o ay kirayi eksik yatiriyordum.

Eger hasar benim hatam sonucu olduysa zaten kendim yaptirip geciyordum.

Back
X