Saç uzatma part SON-durum

gecevekedicik

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2015
565
343
303
Merhabalar, saç uzatma serüveni yolcuları! 🌸

Size baştan sona saçlarıma yaptıklarımı bir hikâye şeklinde anlatmak istiyorum… Dinlemek isteyen kızlar, buraya koşun! 🏃‍♀️✨

Ben neler yaptım? 😅

Saçlarım ve saç diplerim keşke konuşabilseydi, ne kadar “acayip” şeyler yaptığımı anlatırlardı. Genel bakım rutinlerimin dışında (Bepanten, Evigen, Bemiks…) hemşire olduğum için çalıştığım yerdeki doktora bazı “zorunlu” işlemler yaptırdım:

1️⃣ Saç diplerime PRP/CGF yaptırdım – (kendi kanımdaki trombositlerle yapılan bir işlem; gereksiz ama keyifliydi 😅)

2️⃣ Saç diplerime ozon uygulaması yaptırdım – (gerçekten gereksizdi; o gün zaman makinem olsaydı, bu işlem için kendime tokat atmaya giderdim 🙈)

3️⃣ Saçlarıma vitamin mezoterapisi uygulattım – (sanki kel kalmışım da çaresini arıyormuşum gibi 😅)

Bunları yaptığım için hem kendime kızıyor hem de gülüyorum 😄. Saçımı görseniz, maşallah saç derim görünmüyor. Ama 12 yaşımdan beri badem yağlarıyla besliyorum saçlarımı. Sanırım en büyük obsesyonum saç maskelerim 🤭💆‍♀️. Öz bakım hobime bayılıyorum! 💖

Sonra bir gün… idraryolu enfeksiyonu (Üriner Trakt Enfeksiyonu, UTI) nedeniyle çok hasta olduğum bir gün, acilen bir hemşireye ihtiyaç vardı ve saç ekim merkezine çağrıldım. Hasta hasta, mide bulantısıyla gittim 😖… Orada hayatımın en mide bulandırıcı anını yaşadım. Kan kokusuna alışığım ama o gün delik fobim tetiklendi 😅… Saç derilerine minik minik noktalarla kıl alıyorlardı. Sonra nasıl kaçtığımı hatırlamıyorum 😅

Neyse, şu anda saçlarımın durumu çok iyi! 🌟 Ve saç uzatmak isteyenler için birkaç önerim var:

Saç Uzatma İçin Önerilerim 💁‍♀️

1️⃣ Zaman klasik ama ZAMAN..– Sabırlı olun, saç hemen uzamıyor.

2️⃣ Kan tahlili – Demir eksikliği veya vitamin eksikliği varsa saç uzaması zorlaşır. 🩸

3️⃣ Saç dibi friksiyonu – Tahta tarakla saç diplerini sabahları kendi yağınızla tarayın, çok faydalı. 🌿

4️⃣ Vitaminler, değerli yağlar, aloe vera – Düzenli bakım şart. 🥥🍃

5️⃣ Bol su için – İçten beslenme şart! 💧

6️⃣ Kimyasallardan uzak durun – Bu yıl saçımı boyatmayı bıraktım. 🚫🎨

7️⃣ Düzleştirici ve maşa kullanımı – Yılda en fazla 4 kez. 🔥

8️⃣ Küçük batıl inançlar – İnanç meselesi ama hoşuma gidiyor 😄

9️⃣ Saç sebumu ile bırakma – 5-6 gün saçınızı kendi yağınızla besleyin, sadece vücudunuzu yıkayın. 🌸

🔟 Sosyal medya – @sacyogasi hesabımda saç videolarımı paylaşıyorum, destek olursanız çok sevinirim! 💖
Sevgiler

Ve tabii ki, maskelerim hiç bitmez 🥰💋

Back