- 20 Kasım 2017
- 2.747
- 7.953
- 158
- 40
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Acaba evlerde mi yaparlar ki aşıyı. İlçeden köye gelip evlerde yapsalar süper olur.
Hangi şehirdesin merak ettim. Yada sağlık çalışanı mısınız?
gerçekten böyle titizlik gösterip covit konusunda ciddi olan çalışanlar neden bana denk gelmiyor.
hani belirtileri abartmak etik değil diyorsunuz ya ama gerçekten bazıları hak ediyor.
hamileyim. Şüphelendiğim için gittim devlet hastanesine muayene bile etmedi. Ateş ölçtü sadece. Ee onu bende evde yapıyorum. Belirtilerimi saydım. Özellikle koku ve tat alamadığımı. Stres yapmışsın bişeyin yok dedi antibiyotik ve parol yazdı yolladı.
napmam gerekiyordu daha bilmiyorum. Özele gideyim dedim sordum 250 lira dedi. Ben neden devletteki hakkımı kullanamıyorum. Asla keyfi değildi gidişim. Burnumun köküne çubuk sokturacak ve bundan zevk alacak kadar salak değilim.
hemşire bi arkadaşımla konuştum. O da dedi belirtileri biraz daha abart diye. Zaten tüm covit belirtim var ne yapmam lazımdı bilmiyorum. Ölü takliti sanırım.
şehirdeki bana uzak olan başka bi devlet hastanesine gittim. Olanları söyledim. Hamilesiniz test yapmaya gerek yok. Eşinize yapalım o pozitifse sizde pozitifsiniz zaten dediler. Ne alaka. Belki bende var onda yok. Yine yaptıramadım testi.
şükür mü etmeliyim bilmiyorum ama eşim pozitif çıktı evet. Sonra eve gelen filyasyon ekibi hak görüp şükür ki bana test yaptı. Evet bende pozitif çıktım. Ama eşim pozitif çıkmasaydı belki ben başkalarına bulaştıracaktım.
Size muhalefet olmak için yazmadım. Ama bazen gerçekten etiklik metiklik hak getire.
Nerdeyse bir yıldır sizdeler yani? Nasıl rahat ediyorsunuz? Çok uzun süre değil mi?İşin acı tarafı annem ve babam bizdeler. Salgın öncesi gelmişlerdi. Salgın olunca gitmediler memleketimize. Onlar bebeğin her dakika yanına, en güzel zamanlarında varlar, eşim de böyle gariban kalıyor.
Teşekkür ederim. Video paylaşmak mümkün değil amaBen video çekerim. Çok komik oluyor. Ama işe yarıyor
Yani aslında bu da bi buluş bi icat o halde.Ustteki bant kendi motoruyla donuyor. Uzerinde siz adim atmazsaniz geriye gidersiniz oyle duaunun. Bebek arabasinin tekerlekleri dondugu icin geriye kaymiyor, uzerinde yuruyormus hiasi veriyor bebege. Ama bunu yapmayin bence, boyke uyutmaya hic alistirmayin. Koyun besige uykusu gelince ya da emzirirken uyutun
Ozaman siz normal yöntemlerle uyutmaya devam
Bilemiyorum ki çok mu vaka burada. Yani kasım ayında olmuştum baksanız o zaman 50 kişi çıkmıyordu vaka sonradan bi tavan yaptı(tv verilerine göre söylüyorum). Bulunduğumuz şehre göredir yüksek ihtimal ama gerekirse bir günde 10.000 vaka çıksın bence yine de bu test yapmamalarını mantıklı hala getirmiyor bu bana göre.Evet sağlık çalışanıyım. Hastanede çalışıyorum. Sizin zaten belirtileriniz varmış, öte yandan her yerde işini farklı şekilde (öyle diyelim) yapan olduğu gibi sağlık sektöründe de var ne yazık ki. Bu durumda yani belirtiler olmasına rağmen test yapmamaları durumunda abartmanız normal, mecbur bırakılmışsınız. Çok yakın bir arkadaşım fazla fazla belirti göstermesine rağmen test yaptıramadı. Hastalığı evde ancak ağır bir şekilde geçirdi. Bulunduğu şehirdeki hastaneler almadı bile. Pcr ve tomografi çektirebilmek için araya siyasi birilerini sokmak zorunda kaldı. Onun şanssızlığı coronanın çok fazla olduğu şehirlerden birinde olmasıydı. Siz de öyle misiniz acaba? Benim bulunduğum yer turistik bir yer, bir ilçe. O yüzden bu tarz olaylarımız, test yapmama/yapmak istememe gibi durumlarımız olmadı hiç personellerde.
geçmiş olsun bu arada, sağlıklı günler dilerim
Bebek ve salgın zamanında çok iyi geldi bize. En azından gün içinde annem birer saat oyalıyor çocuğu. Dışarısını yok, 10 aydır sürekli aynı sabaha uyanmak. Millet yine dizi izledi, kitap okudu. Bizim ilk aylarımız kolikti. Evde bizden başka birilerinin olması çok çok iyi oldu.Nerdeyse bir yıldır sizdeler yani? Nasıl rahat ediyorsunuz? Çok uzun süre değil mi?
Sunulan mantıklı fikirlere cevap bile vermiyor, gitmek istemediği gayet ortadaAynen oyle. Herkes evinde, ozel aracla gidilecek ama ne yapsak otelde mi kalsak cunku sosyal mesafe yok diyor yaaaa tam cildirmalik
Ya harikasınız nasılsa yakalamissiniz ayrıntıyı ✌Otele para verebiliyorsunuz da test e neden veremiyorsunuz anlamadım?
Sürekli cevap yazamıyorum. Hem bebek var hem eşya topluyorum. Birazdan yola çıkacağız inşallah. Kimseye demedik.Bir gece otelde kalacağız. Hemen gider gitmez bebeğe uygun hale getiremeyiz evi dedi eşim.Bir de köy olduğu için kar, yol vs durumu geç saatte sıkıntı olabilir. Yarın inş eşim ailesinin evine gideceğiz. Şartlara bakıp, hem de onların tepkilerine bakıp hareket edeceğiz.Sunulan mantıklı fikirlere cevap bile vermiyor, gitmek istemediği gayet ortada
İkisi o kadar farklı ki. Test yaptırmak için hastaneye gidince bulaşırsa ne olacak?Test negatif, evde indirdik maskeleri, ama hastanede bulaşmış.Ya harikasınız nasılsa yakalamissiniz ayrıntıyı ✌
Kişileri de etiketleyin de görsünler hedef gösterildiklerini. Yazdıklarından gocunduklarının ya da fikirlerinin değiştiğini düşünmüyorumAynı konuyu temmuz ayında da açtım. Şartlar aynıydı. Özel araçla gidip gelecektik. İnsanlar linç etti beni. Sen deli misin gidilir mi, çocuk korona olur. Şimdi aynı konu insanlar deli misin bu kadar önleme neden gidilmesin diyor.
Babanız daha bebeği kucağına bile almamış. Bu kadar uzun kalmaları onlar için zor olmuştur Eşiniz ciddi sabır göstermiş. Daha anne babası görmemiş adam sizin ailenizle 1 yıldır yaşıyor.İşin acı tarafı annem ve babam bizdeler. Salgın öncesi gelmişlerdi. Salgın olunca gitmediler memleketimize. Onlar bebeğin her dakika yanına, en güzel zamanlarında varlar, eşim de böyle gariban kalıyor.
Otelde bulaşma riski emin olun daha fazlaİkisi o kadar farklı ki. Test yaptırmak için hastaneye gidince bulaşırsa ne olacak?Test negatif, evde indirdik maskeleri, ama hastanede bulaşmış.
Devlet hastanesi istek üzerine yapıyor bilginiz olsunBebeğim neredeyse 1 yaşında oldu. Salgın sebebiyle eşimin ailesi henüz göremedi. 75 yaşındalar. Şu anda gidemezsek temmuza kalacak. Eşim de çok tedirgin ve mutsuz. Ya görmeden ölürlerse diyor. Bu hafta gitmeye karar verdik ama evde kalmak daha riskli geldi. İlçe merkezinde otel var. Otel boşmuş. Zaten Doğu Karadenizin ilçesi. Otelde kalıp birk gün, gündüz maskeli bir şekilde bebeği göstermek mantıklı mı? Otelin risk durumu ne derecedir. Yayla turizm yapıldığı bir yer, şimdi ilçede bike kimse yok
Herkesin kenarda köşede altını,parası yok premses!Bilemezsin insanların maddi durumu neye yetiyor.h
herseyin bi acıklaması vardır ana baba olunca ana baba olunmuyo belki cok sey degil yasadıklarım ama eger ben elimi uzattıgımda ailem elini uzatmıyosa tabiki tavrıı görür yok öyle aaa ama annem bu benim babam bu benim diyemem ben ayrıca konu icinde kız bu zamana kadar gitmemis virüs mutasyonlu gidicegi yer bakırköyde bi mahalle degilki karadeniz de tepede bi dag köyü diyo zaten yazmıs ne yemekleri uyuyo nede yatıcak oda var demis ben bu sekılde kaynanama gitmem bırak cocugu virusu yani gercekciyim ayrıca dizideki 75 yasındaki insanlar gibi dünya valla kadınlar susmus yemis dayagı anası babası bakmamıs eminin bu geline ne diyodur baksana gelini gelicek oglum gelince rahat etsin diye bi oda ekleyememis yani köy evi nedir sonucta yada diger odaya bi soba alıver yanii
Ben yorumları okuyorum sadeceBizim kk kadınları da hala akıl verme derdinde. :)
TeşekkürlerYa harikasınız nasılsa yakalamissiniz ayrıntıyı ✌
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?