- 16 Ekim 2015
- 2.860
- 2.429
- 133
- 44
- Konu Sahibi mermaid2608
-
Babam bizim evde kalıyor.konuyu ve bir kaç sayfa yorumu okudum daral geldi
bence de evinizde oturun, gidip stresten herkesi gereceksiniz gibi geldi. kimseyle görüşmediğinizi iddia ediyorsunuz illa gidecekseniz o zaman kendi arabanızsa evde kalsanız da çok bir şey değişmez bence. hastalığa dikkat etmek okb değil ama bu derece takıntılı olmak okb belirtisi. ve babanız bebeği taşıyamıyorsa demek ki babanızla görüşmüşsünüz, diğer dedesi de görse hemen korona olmaz sanırım
yani bir de böyle bir durumda olsam diğer tarafın görmemesi eşim söylemeden önce beni rahatsız ederdi. yaşları çok ileri. eğer arabanızla gidiyor ve kendinizden eminseniz yolda da inmediğiniz takdirde eş ailesinin evin önünde ineceksiniz. bu kadar dert edinmeniz takıntı geldi. gidip torun gösterince de zaten yan yana olacaksınız çıkıp otele gitmek daha riskli değil mi?Babam bizim evde kalıyor.
Aynen öyle. Kapıdan kapıya inşallah. Hatta yol boyunca bebek için Duracağımız yerleri bile planladık. Zaten çok aşırı hareketli, batı tarafı yolları gibi değil. Dinlenme tesisleri falan yok. Özellikle sahilden içeri dönünce ıssız bile denilir.yani bir de böyle bir durumda olsam diğer tarafın görmemesi eşim söylemeden önce beni rahatsız ederdi. yaşları çok ileri. eğer arabanızla gidiyor ve kendinizden eminseniz yolda da inmediğiniz takdirde eş ailesinin evin önünde ineceksiniz. bu kadar dert edinmeniz takıntı geldi. gidip torun gösterince de zaten yan yana olacaksınız çıkıp otele gitmek daha riskli değil mi?
o taraflar daha doğayla iç içedir, benim yaşadığım yer bile çevresi açık alan olduğu için herkes hava almaya insandan uzak yerlere gidiyor. kapıdan kapıya da korkulacak bir şey yok, onlar da görmüş sevmiş olurlar torunlarınıAynen öyle. Kapıdan kapıya inşallah. Hatta yol boyunca bebek için Duracağımız yerleri bile planladık. Zaten çok aşırı hareketli, batı tarafı yolları gibi değil. Dinlenme tesisleri falan yok. Özellikle sahilden içeri dönünce ıssız bile denilir.
Yani acikcasi bu soru beni biraz sasirtti kendi aileniz aynı durumda olsaydı onlara da mi tedirginlikle yaklasacaktiniz ?? Kırk yılın başı gidiyorsunuz otele gitmekte nedir kendi anneniz babanız olsaydı da mi otelde kalacaktiniz? Hic sanmam is kv kp biraz hatlar karışıyor sanirim.. tamam hastalığı hic umursamayın demiyorum ama geçip giden birde ömür var vefat edip gitseler bunun vicdan azabında cok buyukBebeğim neredeyse 1 yaşında oldu. Salgın sebebiyle eşimin ailesi henüz göremedi. 75 yaşındalar. Şu anda gidemezsek temmuza kalacak. Eşim de çok tedirgin ve mutsuz. Ya görmeden ölürlerse diyor. Bu hafta gitmeye karar verdik ama evde kalmak daha riskli geldi. İlçe merkezinde otel var. Otel boşmuş. Zaten Doğu Karadenizin ilçesi. Otelde kalıp birk gün, gündüz maskeli bir şekilde bebeği göstermek mantıklı mı? Otelin risk durumu ne derecedir. Yayla turizm yapıldığı bir yer, şimdi ilçede bike kimse yok
Şu anda karar verdim. Yarın sabah yola çıkıp sürpriz yapabiliriz. Düşüne düşüne gözümde büyüyor. Eşim der kervan yolda düzülür. Şu anda olabilir gelsio taraflar daha doğayla iç içedir, benim yaşadığım yer bile çevresi açık alan olduğu için herkes hava almaya insandan uzak yerlere gidiyor. kapıdan kapıya da korkulacak bir şey yok, onlar da görmüş sevmiş olurlar torunlarını
Yok yok. Aynı durumda anne Babam da olsa otel düşünürüm. Çünkü ev tek odalı gibi. Bir de mutfak var. Sobalı. Normalde hiç sıkıntı değil. Zaten yıllardır kalıyorum orada.ama mecbur aynı odada yatmak gerekiyor. Çok soğuk. Kars Ardahan a yakın. Aynı odada 24 saat geçirmek, maskeyi sürekli takamayız demek. Allah korusun onlara bulaştırmayalım. Hatta kendi anne babam olsa hiç gitmem. Ama eşimin içine dert oldu. Göremeden ölürlerse. Kesinlikle kayınvalide vs sıkıntısı değil.Yani acikcasi bu soru beni biraz sasirtti kendi aileniz aynı durumda olsaydı onlara da mi tedirginlikle yaklasacaktiniz ?? Kırk yılın başı gidiyorsunuz otele gitmekte nedir kendi anneniz babanız olsaydı da mi otelde kalacaktiniz? Hic sanmam is kv kp biraz hatlar karışıyor sanirim.. tamam hastalığı hic umursamayın demiyorum ama geçip giden birde ömür var vefat edip gitseler bunun vicdan azabında cok buyuk
Ay niye alamasınlar, Karadeniz’in dağ köyünde hayvancılık yapan insanlar 13 kilo bebeği mi kucağa alamayacak. Ben de karadenizliyim bizim orada kadınlar 50-60 kilo çuvalı kaldırıyor tek başına. Benim kayınvalidem 80 küsur yaşında oğlumu kucağına veriyoruz 12 kilo tombik benim oğlum da. Otururken kendisi yukarı da kaldırıyor.Alamazlar çünkğ. 13 kilo bebek. Kendinş sağ sola atıp duruyor. Benşm babam da hiç kucağına almadı.düşürürüz diye korkarlar. Benimle ilgisi yok yani olayın.
Eşinizi kim büyüttü pardon? 13 kilo bebek onlara vız gelir hayvancılık yapıyorlar dediniz sizden daha çok aktif hayatları var yani. Yaşlı diye gömdünüz de gömdünüz yahu! Hep anne babanızı savunarak örnek veriyorsunuzAlamazlar çünkğ. 13 kilo bebek. Kendinş sağ sola atıp duruyor. Benşm babam da hiç kucağına almadı.düşürürüz diye korkarlar. Benimle ilgisi yok yani olayın.
Peki o zaman. Bebeğiniz için kendi ailemden de hediye kabul etmedim demiştiniz dimi?Herhangi bir yanlış yok.
Annem ve babam iki küçük altın almışlardı. Geri verdim. Hastaneye getirmişlerdi hatta. Sadece halam nakit verdi. O da bebek için değil araba alırken verdi. Borç olarak, daha fazla kredi çekmeyelim diye, sonradan taksit taksit ödemek isteyince almadı şimdilk. Acaba başka kim hediye verdi. Başka altın veren olmadı.Peki o zaman. Bebeğiniz için kendi ailemden de hediye kabul etmedim demiştiniz dimi?
Kayınvalidedeye geçer diye korkuyor. Kendim için değil
Karşılaştırma yapıyorum. Savunma değil. Eşim kucaklarına almazlar dedi, ben değil. Neden almazlar diye sorulmuştu düşürürüz diye sanırım dedim. Ağır ve hareketli. Çünkğ babam bu yüzden almıyor. Karşılaştırma yaparak tahmin de bulundum. Bizi şaşırtıp alabilirler.Şu da var 3 torunları daha var. Hiç kucaklarında görmedimEşinizi kim büyüttü pardon? 13 kilo bebek onlara vız gelir hayvancılık yapıyorlar dediniz sizden daha çok aktif hayatları var yani. Yaşlı diye gömdünüz de gömdünüz yahu! Hep anne babanızı savunarak örnek veriyorsunuz
Yani saçmalık ya test yaptırıp öyle gidin yada hiç gitmeyin temas ettikten sonra başka yere gidip yatmanın ne anlamı var daha az virüs geçer diyemi yani mantık hiç bulastirmamak olmaliBebeğim neredeyse 1 yaşında oldu. Salgın sebebiyle eşimin ailesi henüz göremedi. 75 yaşındalar. Şu anda gidemezsek temmuza kalacak. Eşim de çok tedirgin ve mutsuz. Ya görmeden ölürlerse diyor. Bu hafta gitmeye karar verdik ama evde kalmak daha riskli geldi. İlçe merkezinde otel var. Otel boşmuş. Zaten Doğu Karadenizin ilçesi. Otelde kalıp birk gün, gündüz maskeli bir şekilde bebeği göstermek mantıklı mı? Otelin risk durumu ne derecedir. Yayla turizm yapıldığı bir yer, şimdi ilçede bike kimse yok
Aynı konuyu temmuz ayında da açtım. Şartlar aynıydı. Özel araçla gidip gelecektik. İnsanlar linç etti beni. Sen deli misin gidilir mi, çocuk korona olur. Şimdi aynı konu insanlar deli misin bu kadar önleme neden gidilmesin diyor.Evde sürekli her şeyi dezenfekte ettiğinizi söyleyen siz; kendiniz için değil eşinizin ailesi için korktuğunu söyleyen yine siz.
"Gitmek istemiyorum ama mantıklı bir zemine oturtamıyorum" deyin kurtulun bence artık. Söylediklerinizin hiçbiri mantıklı değil çünkü.
Aylardır evdesiniz, dışarıya çıkmayıp takıntı derecesinde korunuyorsunuz; eşinizin ailesi dağ başında yaşıyor, onlar da korunuyorlar. Ama siz yaşlı başlı insanların yanına otelde yatıp öyle gitmek istiyorsunuz. Mantıklı mı bu şimdi?
Otel onların evinden nasıl daha güvenli olabilir? Ya da sizin eviniz ve arabanız, üst düzey güvenlik önlemlerinize rağmen nasıl otelden daha güvensiz olabilir?
Evde hiçbir şey yiyip içmemeniz mümkün mü?
Bu insanlar çocuğu kucaklarına almayacaklar mı? Çocuğu kolonyayla mı silip vereceksiniz ellerine?
Teste verecek para yok, otele verecek para var. Bu mantıklı mı peki? 250 liralık testten daha ucuz olan otelden neyin hijyenini bekliyorsunuz ki ayrıca?
Eşiniz bu bahanelere inanıyor mu gerçekten?
"Dağ başı, soğuk, sobalı evde çocuğum üşür, hasta olur" deseniz anlaşılır ama siz niye ısrarla pandeminin
Acaba evlerde mi yaparlar ki aşıyı. İlçeden köye gelip evlerde yapsalar süper olur.Vallahi artık seri şekilde aşılama yapılıyor, 85 yaş üstü aşılanıyor yakında 75 lere de yaparlar. İlk dozu yaptıklarında kapıp yanlarına gidin.
Aynı konuyu mayıs başında açmıştım, yaz ayı gelsin o zaman karar verirsin dediler. Geldi yaz ayı. 4 ay 5 günlük bebeğim var. Çocuğu hiç kimse korona dolayısıyla göremedi. Eşim ailesine götürmek istiyor. Ailesi doğu Karadenizde bir köyde oturuypor.Bilenler vardır belki şimdi yaylalara çıkıyorlar. Evler çok yakın, Kocaeli ve Bursada olup memleketine gelenler var. Hepsi fabrikada çalışıyor. Ben kimseyle gelip gitmem, ama eşimin ablası da var. O sosyaldir. Bebeği kesinlikle kucağına alır. Zaten aynı evde sosyal mesafe mümkün değil. Tuvalet vs aynı.Eşim yaz gelsin bakarız diyordu, şimdi günlerdir kavgasını yapıyoruz. Ben gitmek istemiyorum. Biliyorum ki kesinlikle maske takan yok, sosyal mesafe yok. Eşim, bebeği görmemelerinin günahı vebalı senin boynuna diyor. Bu arada eşimin ablasına da corona sebebiyle gelmek istemediğimi hatta kendi memleketime de gitmeyeceğimi belirttim. Bu defa eşimin annesi onlar kalsın sen gel 15-20 gün diyor eşime. Aynı şey. Eşim oraya gitse eve gelecek. Bulaşmışsa bize de geçecek. Eşim fazla abartıyorsun, millet gününü gün ediyor senin yüzünden koca yazı evde geçireceğiz diyor. Kafam alak bulak hala.
Yayla turizm yapıldığı bir yer, şimdi ilçede bike kimse yok
Aynı konuyu temmuz ayında da açtım. Şartlar aynıydı. Özel araçla gidip gelecektik. İnsanlar linç etti beni. Sen deli misin gidilir mi, çocuk korona olur. Şimdi aynı konu insanlar deli misin bu kadar önleme neden gidilmesin diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?