Otel mi ev mi

işte yaz tatilinde konu sahibinin ailesi kendi memleketlerine gidiyor konu sahibi ve eşi de eşinin memleketine gidiyor
Bana kalırsa 1-2 hafta gidip adamın ağzına bal çalıyorlardır o kadar. Bu kadar tantana yapan biri 3 ay yaz tatilinde o köyde kalıyorsa ben kolumu keserim

Şimdi bu konu yüzünden çok gereksiz dertlendim
Ya ilerde gelinim böyle biri olursa?
Kendi ailesiyle 10 ay yaşayıp bize uğramamak için her yolu denerse 😱
Ne yaparım ne derim hiç bilemiyorum 😂

Allahım sen iyi insanlarla karşılaştır ne diyeyim 🤲

işte yaz tatilinde konu sahibinin ailesi kendi memleketlerine gidiyor konu sahibi ve eşi de eşinin memleketine gidiyor
Onu anladım.

Bu konuda sanki ailesi mecburen yanlarında kalmış gibi yazmış. Halbuki genel halleri bu.

Yazın memlekete gidiyorlar dediği 2 ay, Mayıs'ta gidip Eylül'e kadar falan da kalkmiyorlar yani.

Kendi ailesiyle bu kadar biraradayken, eş ailesiyle ilgili sürekli kılıf uydurma çabası içerisinde.

Aileniz sizde kalıp torununu görebiliyorsa, esinizin anne ve babasıda görmeli haksızlık etmişsiniz gibi geldi. Evet minicik bebekle gidilmez hatta su dönemde kimseyle görüşülmemeli. Ama siz anne ve babanızı eve alıyorsanız esinizin ailesininde görmek hakkı.
Otelde kalmaktan çekiniyorsunuz, ailesinin evi cok kötü soğuk diyorsunuz. Esinizede boyle soylerseniz tartışma çıkar.
Keske coronadan dolayı ailenizi eve hic almasaydınız o zaman eş ailesinin yanina gitmek zorunda kalmazdınız.

Geçmiş olsun
İyi bari bir süre daha ertelemiş oldunuz gitme işini
O süre içinde ölürlerse işlem tamamdır
Tamamen kurtuldunuz

Bana çok vicdansızlık geliyor
Biraz da fazlasıyla büyük konuşmak
Gidesi yok orası belli zaten gidesi olsa dediğim gibi yaz ayında rahat rahat giderler okul yok bi şey yok
Karşı taraf zaten insan görmüyormuş
Kimsede risk olmuyordu aslında
Doğu karadeniz yaylası zaten en çok yazın gidilecek yerler bence
Sabah çıktık gidiyoruz yorumunu okurken hiç yola çıkmadığını tahmin ediyordum, yanılmadım.

Allah hepimize boyle anlayisli esler versin. Benim de eşimin de ailesi ayrı şehirlerde yaşıyor. Çok yoruluyoruz ama mutlaka her iki tarafa da uğruyoruz. Kimsenin kendi ailesi gibi olmaz tabi, ama insanlar yaşlanıyor gönüllerini hoş etmek lazım diye düşünüyorum.

Aslında çözüm basit

Eşiniz gitsin, zaten aileniz sizde siz evde yalnız kalmamış olursunuz

Anne babasını alsın gelsin

bir kaç gün kalırlar sonra yine onları götürür

hem çocuğu görürler hem sizin evinizin fiziki şartları daha uygun hem çocuk kmlerce yol gitmemiş olur

hem hasta vs olsanız bildiğiniz tanıdığınız ortam

belki eşiniz biraz fazla yorulur ama gidiş gelişlerde bir iki gece kalır dinlenir

bunu ilk yazacaktim da belki 75 yasindaki insanlar o kadar yolu gidip gelmek istemezler diye yazmamistim,
ama en oluru olan bu gibi yine de.

konu sahibine cok yuklenilmis ama ben sahsen o kadar kucuk cocukla 9 saatlik yola cikmazdim, zira o yol sen de bilirsin en az 4 saat daha uzar 12 saat olur. benim cocuklarla oyleydi en azindan, 5 saatlik yolu 8 saatte giderdik.

gerci 6 aylik cocugu okula goturdugunu duyunca gozlerim yerinden firlamadi degil.

o degil de konu sahibi neden ailesi ile yasiyormus, hic bir yerde yazildi mi?
yani aile ile yasamayi esi kabul ediyorsa burada yazilan yorumlar da yine sert bence, neticede iki kisi anlastiktan sonra neden sorun olsun ki, her zaman esitlik islemez bence.

yani aile ile yasamayi esi kabul ediyorsa burada yazilan yorumlar da yine sert bence, neticede iki kisi anlastiktan sonra neden sorun olsun ki, her zaman esitlik islemez bence.
Şu kısma cevap vereyim
Bu konuda eşi kendi ailesine gitmek istemiyor değil
Konu sahibi gitme işlerine bahane uyduruyor
Çocuğu tek başına alıp götürse de olmayacağına göre
Mecbur ailece gitmeliler
Kendi ailenle yaşıyorsun da eşinin ailesine neden gitmiyorsun diye kızılma sebebi bu bence

Back
X