- 28 Mart 2018
- 5.617
- 13.217
- 248
- Konu Sahibi goldstar535
Hanfendi kurumda programı yapan bendim neye göre yapıldıgni çok iyi biliyrm aynı oran bile olsa annelere göre o çocuk ağır benim cocugmda o hareket yoktu deniyordu.yanlış, otizmli çocukların mekanizmaları bizimkiler gibi tık diye değil, gördüğünü takip ettiğini kendi hayatına uyarlaması daha olası o yüzden rehabilitasyonda engelli çocuklar birbirlerinden bakıp örnek almasın diye hareket ederler
ama aynı rehabilitasyon merkezleri evde normal bir çocuk olursa otizmli olan çocuk ona bakar onu taklit eder ve gelişimi iyileşir diye mümkünse eğer kardeş önerir, evde kardeş varsa örnek olacağı davranışları önerir
yoksa bir evde bir otizmli çocuk olsaydı sonraki bütün çocuklar da otizmli olurdu :) mümkün değil
okullarda kaynaştırma eğitimi var, o kaynaştırma öğrencisi tek çocuk bütün sınıfa tehlike arz ediyor olur o halde
bu kıstas sadece algılama düzeyi farklı çocuklar için geçerli , o yüzden alt sınıflarda da ağır orta ve hafif gruplar bir arada yapılmaz ayrılır, çünkü algılama.
Benim sonuç olarak anlatmaya calstgmi bu anne anlamstr umarım.
Rabbim evlat ile imtihan etmesin kimseyi neler gördü bu gözler. Umarım o aile de çocuğu için yapması gerekeni yapar.