- Konu Sahibi goldstar535
Bir onu mu taklit ediyor yani oğlunuz?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hep gorusuyorlarmis ama nedense cocuga otizm tanisi konulduktan sonra konu sahibi bu davranislari farketmeye baslamis .Bakıyorum yorumlara direkt yüklenmişsiniz konu sahibine sadece çocugunun huyunun değiştiğini onu örnek alarak onunda bağırır vaziyette olduğunu söylüyor.Otizm tabiki bulaşıcı değil fakat çocuklar birbirini taklit ettiğinden çocugunun hareketlerinin değiştiğinden dert yanıyor.Nasıl agrsif her şeyi kırıp döken çocukla çocugunuzu bir araya getirmek istemezsiniz aynı şey diye düşünüyorum
Buraya bu yorumu yaparken bence siz vicdansizsiniz ben anne olarak kendi çocuğumu düşünmek zorundayım benim yorumumda ona çok üzüldüğüm ama nasıl bir tavır izlemeliyim diye soruyo okursanız hergun beraber olduğum birine sırt çevirmek değil çocuğumun bu durumdan nasıl etkilenmemesini araştırıyorum 3 yaşında bir cocuk taklit ediyo onun gibi davranmaya ve onun gibi konuşmaya başladı sizin bahsettiğiniz gibi duyarsız bir anne hatta insan değilim hatta çocuğun annesinden bile daha duyarlı olduğum söylenebilir cunku ozel egitim almasi gerekiyo bu cocugun sosyallesmek sadece benim evimde olmuyo devletin saglamis oldugu ayda 8 saat kurs var annesi ayyy uyuyakaldım gidemedim ayyy bugun regl oldum gidemedim diyo kusura bakmayın ama ben kendi çocuğumu düşünmek zorundayım bambaşka bir cocuk oldu çünkü elbette sağlığının garantisi yok allah korusun başımıza kötü birşey gelirse de sonuna kadar mücadele ederim bilmiyorum ben vicdan mücadelesi verdiğim için yazdım kesinlikle yermek aşağılamak vb değildi linç etmeye yer aramayın tavsiye varsa alayim yoksa sesizce uzaklasin lütfenSizin gibi vicdansız insanlar yüzünden o masum çocuklar toplumdan dışlanıyor, siz de kendiniz gibi merhametsiz çocuklar yetiştiriyosunuz. Oğlunuz büyüme çağında huyu suyu elbette değişecek. Sanki elinizde çocuğunuzun hep sağlıklı olacağına dair senet var gibi davranmanız nasıl akıl tutulması bilmiyorum ben. Görüşmeyin ama bi gün siz de katlanılmayacak duruma düşerseniz bu vicdansızlığınız gelsin aklınıza.
Ha bi de iyi anne olmak herkesin önce kendi çocuğunu düşünmesi değil. Bu bencil anne olmak. Bunu da matah bi şey sanmayın sayenizde bi sürü kendini beğenmiş egoist prens prenses var artık. O düşünmediğiniz çocukların ilerde zararını görürseniz de şunu bilin bunda sizin de payınız var.
Farkındaysanız ben tanı konmazdan 3 ay önce diye belittim neyse o problem değil istediğiniz gibi algılayabilirsinizKi bence hırçınlığı bu çocuk yüzünden değil.
Etkilenseydi önceden de etkilenirdi, birden tanı konunca 3 yaşındaki çocuk "vauv arkadaşım otistik hadi biraz çıngar çıkartayım" demez.
Kim bilir ne sebepten bu hırçınlığı.
Bence de çocuğunuzun hareketlerini iyileştirme yoluna gitmelisinizTum yorumlari tek tek okudum vicdansız cahil vb inanın sizlere hiç alınmadım herbiriniz harika duyar yaptınız gönlünuz vicdanınız rahat edebilir sizleri ayakta alkışlıyorum onun dışında kendimi açıklama geregim olmamasına rağmen aslında bu yazıda nasıl bir vicdan mukayesesi yaptıgimi anlayan olmamış ben tanı konmazdan 3 ay önce zaten ilişiğimi kesmiştim ama bu konu olunca daha sık görüşmeye başladık hepimiz anneyiz ve iyi çocuklar yetiştirmek için uğraşıyoruz oğlum spora gidiyo ordada özel eğitim alan 2 tane arkadaşı var ve ben hiç rahatsız değilim ama sürekli beraber olmaktan bahsettim biraz mesafe koysam yazdım bunda kendimle bile çekişirken vicdansız damgası vurcaginiza şöyle davranın bunu yapın gibi öneriler almak istedim sadece sizin yazmanız ile değil 3 yıldır biz hergun beraberiz arkadaşıma sorsanız bu hayattaki en büyük destekcim sensin der ama bazı durumlar var cocugum sorunlu hareketler yapiyo davraniyo bunları düzeltmem lazım hergun birarada olmak istememem gayet normal bana göre herkez çift taraflı düşünüp linç yerine öneride bulunursa bence çok daha iyi anlaşabiliriz
Merak etmeyin eğer öyle olursa başımla beraber taşıyıp mücadelemi veririm sadece tek bir çocukla gorusturup sende sosyallesin bu cocuk demem uzun uzun yazmamak çok uzatmadım orda konuyu ama cocuk özel eğitim almiyo meSela annesi sabah erken diye uyanamiyo ama ben komşu olarak vicdansizim:)Allah vicdan versin size.Ola ki başka bir çocuğunuz daha olursa ve otizmli çıkarsa çöpe falan terk etmeye kalkmayın olur mu?Devlete teslim edin.
Farkındaysanız ben tanı konmazdan 3 ay önce diye belittim neyse o problem değil istediğiniz gibi algılayabilirsiniz
Inanın hiç bir yoruma üzülmedim çünkü kendi vicdanımı ve özverimi biliyorum ama sizleri kırmak istemem ben kimseyi üzmek niyetinde değilim yazarkende bi kaç kişi öneride bulunur ina göre davranırım diye yazdım çünkü insan nasıl davranacağıni bilmiyo ben konuyu bilmeden önce uzaklasim biraz ama böyle durumla karşılaşınca hergun beraberiz eee oğlum tamamen değişti napcam şimdi moduna girdim annesinden yeterli özveri göremiyorum gerçekten öyle yazması kadar kolay değil dışlamak değil nasıl davranacağıni bilmemek benimkisi günde 1 saat değil neredeyse tüm günYeğenim doğuştan görme problemi ile doğdu. Çocukluğundan lise bitimine kadar akranlarından tutun, ilk okul öğretmenine kadar dışlandı.Alay edildiArkadaşları deli diye dalga geçiyormuş ki bu çocuk süper zeka bir çocuk ve düşünün bu sözler onu nasıl yaraladı. Okulu bırakmak istedi, üzüntüden hasta oldu, bizim kalbimiz ciğerimiz paramparça olduk o üzüntüden ağlarken. Neden peki? Anasının babasının eğitemediği, empati yoksunu, engellilerle dalga geçilmeyeceği öğretilmeyen hatta onlardan uzak durması tembihlenen duyarsız bireyler yüzünden. Bu çocuk şuan evde kendi imkanlarıyla 4 tane yabancı dil öğreniyor. Üniversiteyi kazandı. Ancak insanlardan izole yaşıyor.Alay edilmekten bıktı. Engellilere duyarlı olun. Emin olun engelsizler kadar terbiyesiz ve vicdansız değiller
Waaaaooowww harika tespit ayakta alkışladım yalnız kalırsam odaklanirim belki insanlar evlerine misafir kabul etmiyorlar ben hergun birazdayım diyirun biraz da siz empati yapin yoruldum artik kaldiramiyorum baskalarina yetmekten kendimi unuttuj burda ben bi kac oneri almak istedim oda arkadasimi kirmamak adina herkez linc icin yer ariyo malzeme ciktiSürekli çocuğunuza bağırıp çağırdığınızı, öfke probleminiz olduğunuzu söylemişsiniz, bir arkadaş alıntılamış.
Çocuklar doğal olarak, ebeveynlerinin bu tip hareketlerinden etkileniyorlar.
Ben çocuğunuzun aksine sizi taklit ettiğini düşünüyorum.
O yüzden artık probleminizi görmezden gelmek, başka bahaneler bulmak yerine sorununuza odaklanın ve çocuğunuza bağırmayın...
Teşekkür ederim ilk öneri yorumu buydu ben öneri almak istedim nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum onu öğrenmek istedim kaldıramıyorum çünkü hergun beraber olmayı onların bize ihtiyacı var bizimde biraz soluk almaya ihtiyacımız var onu kırmadan nasıl halledebilirim onu çözmek istedim ne bileyim yazmasaydim keskeÇocuğunuzun durumu komşunuzun çocuğunun otizmli olması ile alakalı değil..
Çocuğunuz davranışı taklit ediyor, kreşe gittiği vakit sınıfın en yaramazı ile arkadaş olabilir ve onu da taklit edebilir.. bence karakter meselesi bu..
yakın arkadaşımın oğlu da kimin yanına gitse mesela onun gibi davranıyordu, oğlumla harika oyunlar oynuyor, hırçın bir çocuğun yanında çok hırçınlaşıyordu..
İkizlerim şiddet uygulayan ya da şiddeti bilen çocuklar değil. Görümcemin oğlu da tam tersi sürekli vurur kırar şiddete meyilli, 2.5 yaşındalar..hiç konuşmuyor
uzun süre birlikte kaldılar yarım gün benim kızlarıma ondan hiçbir şey öğrenmedi tam tersi görümcemin oğlunu tek tük kelimeler söylemeye başladı..
Yani çocuğunuz etkileniyor her çocuktan da etkilenebilir .. sizin için iyi olur bence bu süreci yonetmeye çalışabilirsiniz
Benim mesajım direkt olarak size değil aslında, genel bir problem bu. Toplumun kanayan yarası derler ya. Şahsi olarak sizi hedef almadım. Ama yeri gelmişken yazmak istedim. Engelli bireylere sahip olan ailelerin nasıl sıkıntılar çektiğini anlatmak için. Yoksa size kötüsünüz yada vicdansızsınız demedim.Inanın hiç bir yoruma üzülmedim çünkü kendi vicdanımı ve özverimi biliyorum ama sizleri kırmak istemem ben kimseyi üzmek niyetinde değilim yazarkende bi kaç kişi öneride bulunur ina göre davranırım diye yazdım çünkü insan nasıl davranacağıni bilmiyo ben konuyu bilmeden önce uzaklasim biraz ama böyle durumla karşılaşınca hergun beraberiz eee oğlum tamamen değişti napcam şimdi moduna girdim annesinden yeterli özveri göremiyorum gerçekten öyle yazması kadar kolay değil dışlamak değil nasıl davranacağıni bilmemek benimkisi günde 1 saat değil neredeyse tüm gün
Bi tek onla görüşüyor yaaa konuyu anlamadınız ben onla gorusmicek asla istemem değil hergun beraber olmak istemiyorum insanlar evlerine misafir kabul etmiyo ben hergun beraberimhep diyorum bize ihtiyaçları var cocugum değişti ben yorgun biraz da bana empati yapinBir onu mu taklit ediyor yani oğlunuz?
Benle görüşsün ama hergun zor oluyo benim sıkıntım o hergun gelen komşuyu istemeyenler var ben hergun birazdayım inanın çok zor oluyo hayır diyemiyorumSizle görüşmesin onla görüşmesin bunla görüşmesin o çocuk nasıl topluma kazanılacak üzülerek okudum Rabbim sınamasın
O kadar güzel yazmışsnz ki katlanamyormuymuş hanımefendi korkma korkma yemez değerli çocuğunu!!!!!!Sizin gibi vicdansız insanlar yüzünden o masum çocuklar toplumdan dışlanıyor, siz de kendiniz gibi merhametsiz çocuklar yetiştiriyosunuz. Oğlunuz büyüme çağında huyu suyu elbette değişecek. Sanki elinizde çocuğunuzun hep sağlıklı olacağına dair senet var gibi davranmanız nasıl akıl tutulması bilmiyorum ben. Görüşmeyin ama bi gün siz de katlanılmayacak duruma düşerseniz bu vicdansızlığınız gelsin aklınıza.
Ha bi de iyi anne olmak herkesin önce kendi çocuğunu düşünmesi değil. Bu bencil anne olmak. Bunu da matah bi şey sanmayın sayenizde bi sürü kendini beğenmiş egoist prens prenses var artık. O düşünmediğiniz çocukların ilerde zararını görürseniz de şunu bilin bunda sizin de payınız var.