Otizim

Merhababarkadaslar
Bir komsum var her gun biraradayiz benim 3 yasinda oglum komşumun 3.5 yasinda bir kizi var dogduklarinsan beri bir aradayiz komsumun kizi herzaman cok huysuz surekli bagiran benim oglum da cok sakindir benim oglum cok guzel konusabiliyo ama onun kizi konusamiyo doktora gittiler cocuga otizim tanisi konmus cok uzuldum ama ben anormal birseyler oldugunu tahmin ediyordum otizimin en dusuk seviyesi tedavi edilebilir boyuttaymis ben zaten yaklasik 3 aydan beri gorusmeyi azatmistim simdi kizin akranlariyla birarada olmasi lazimmis diye neredeyse hergun bende ama şöyle bi durum var benim oğlum çok değişti o uysal cocuk gitti herşeye ağlayan bağıran ve en önemlisi kızın konuşmasını taklit ediyo herseyi anlatabilen cocugun suan konustuklarini anlayamiyorum arkadaşımı çok seviyorum ve böyle bir durumda olmasına çok üzülüyorum ama herkez önce evladını düşünmek zorunda napcagimi nasıl davranacağımı bilmiyorum bize geldiklerinde bagirmalarina ve çığlıklarını kaldıramıyorum
Bencil insanlar kaç yaşındasın kim bilir birde bunu buraya yazmış el kadar çocuğun ne zararı olabilir sana

Bence o melegin bir suçu yok senin yetistirdigin cocugun icinde canavarlik varmis. O meleklerin caresi var guzel yetisiyorlar emin ellerde ama sizinki nasil yetisecek orasini Allah bilir.

Waaaaooowww harika tespit ayakta alkışladım yalnız kalırsam odaklanirim belki insanlar evlerine misafir kabul etmiyorlar ben hergun birazdayım diyirun biraz da siz empati yapin yoruldum artik kaldiramiyorum baskalarina yetmekten kendimi unuttuj burda ben bi kac oneri almak istedim oda arkadasimi kirmamak adina herkez linc icin yer ariyo malzeme cikti

Yorumların hepsini okumadım, linci bilmiyorum ama sarkastik bir yaklaşım yerine bence kendi çözüm yolunuza bakın çünkü problemi görmezden gelmek çözmüyor, onu diyorum.

Bence o melegin bir suçu yok senin yetistirdigin cocugun icinde canavarlik varmis. O meleklerin caresi var guzel yetisiyorlar emin ellerde ama sizinki nasil yetisecek orasini Allah bilir.
Bu yorum olmuş mu şimdi? Bi çocuğu savunacağım diye başka bi çocuğa bileniyorsunuz.

belkide çok sevdigi bir arkadasiyla gorusmesine musade etmediginiz onu sevdigi birinden koparmaya calistiginiz icin hircindir

Size bişey demiyorum da diğer çocuğun annesi de Dr akranlarıyla vakit geçirsin demiş. Komşuya git seril koy çocuğu akşama kadar komşu napsin. Konuyu çok iyi bilmiyorum ama heralde sadece arkadaşla ilerleme saglayamaz. Hergun hergun aynı evin içinde aynı cocukla.komsunun yaptığı da biraz kolaya kaçmak gibi geldi. Çocuğun durumuna çok üzüldüm. Konu sahibine surda hak veriyorum. Evimize biri gelince kendi cocugumuzlaisimizle gücümüzle ilgilenmiyoruz. Her gün hergun yoruyodur. Ama çocuğun hiçbir suçu günahı yok ve otizmli çocuklar zarar eğilimli değiller hatta çok sevecenler gordugum kadarıyla. Komsunuzla konuşun yonlendirin onu bence. Evde takılmak yerine parklara çıkarsın. Acaba dışarda rahat edemiyi mu engelli aileleri belirtmiş toplumla ilgili sıkıntı yasaniyo oyuzden size getirmek kolay mı geliyo acaba. Ayyy bilemedim çok Zor bı durum. Allah yardımcısı olsun o çocuğun

Allah ıslah etsin ve vicdan versin demeye geldim ben. Çünkü dahasini dersem ban yerim.

Niye kadını taşladınız hergün hergün başkasının çocuğunu normal olsaydı bile çekmek zorunda mı .
Gitsin daha emin ellerde merkezlerde eğitim alsın zaten devlet servisiyle okuluyla herşeyi karşılıyor .
Annenin yaptığı üşengeçlik ve cahillik asıl .
Üşenmesin gitsin RAM dan rapor alsın destek alsın ,özel kurslar var onlara götürsün .
Komşuya götürmekle ne gelişim sağlanır Allah aşkına yaaaa .

Ne kadar kötü kalpli bir insansınız korkmayın çocuğunuz otistik olmaz benim kardeşimde otistik çevremiz sizin gibi duyarsız ve katı kalpli insanlarla dolu kapatın çocuğunuzu kafese göstermeyin kimseye aman yoksa sizinde çocuğunuz otistik olur bide utanmadan bunu dert diye buraya yazmışsınız o komşunun yerinde olsam ne selamınızı alırım ne yüzünüze bakarım böyle duyarsızlığa pes doğrusu destek olacağı yerde düşündüklerinizden utanın

Teşekkür ederim ilk öneri yorumu buydu ben öneri almak istedim nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum onu öğrenmek istedim kaldıramıyorum çünkü hergun beraber olmayı onların bize ihtiyacı var bizimde biraz soluk almaya ihtiyacımız var onu kırmadan nasıl halledebilirim onu çözmek istedim ne bileyim yazmasaydim keske
Annesi de çocuğunun yanında mi peki?
Tüm günü bir baskasinin evinde geçirmek hiçbir çocuk için sağlıklı değildir bence..

Benim tavsiyem -bu durum ne zamandır sürüyor bilmiyorum ama- biraz daha bu şekilde gitsin.Onlar şu anda şaşkınlık evresindelerdir..

Bir süre sonra normale dönecektir. Sizin bir süre daha anlayış göstermeniz hoş olur, sevaptır, insanlıktir..

Annesi de çocuğunun yanında mi peki?
Tüm günü bir baskasinin evinde geçirmek hiçbir çocuk için sağlıklı değildir bence..

Benim tavsiyem -bu durum ne zamandır sürüyor bilmiyorum ama- biraz daha bu şekilde gitsin.Onlar şu anda şaşkınlık evresindelerdir..

Bir süre sonra normale dönecektir. Sizin bir süre daha anlayış göstermeniz hoş olur, sevaptır, insanlıktir..
Bu durum 1 ay dır böyle onun öncesinde bi süre uzak kalmıştık biz tatile onlar tatile falan
Inanın bugün bir dolumla yazdım bunu çünkü yorgunluk stres çocugum herşeye ağlıyo
Napcagimi bilemez halde yazdım kaldıramıyorum diye yaaa şuan parktan geldik onlarla birlikteydik :) öyle yiz işte

Bu durum 1 ay dır böyle onun öncesinde bi süre uzak kalmıştık biz tatile onlar tatile falan
Inanın bugün bir dolumla yazdım bunu çünkü yorgunluk stres çocugum herşeye ağlıyo
Napcagimi bilemez halde yazdım kaldıramıyorum diye yaaa şuan parktan geldik onlarla birlikteydik :) öyle yiz işte

Eylülde Özel eğitime başlayacaksa idare etmek daha doğru olabilir.
bana kalırsa zaten özel çocuğumuz bu şekilde sosyalleşmez..
Sadece ilk mesajınız yoruma açık olmuş.toplum da özel çocuklar konusunda bilinçli değil, herkesin hassas olduğu bir konu da olunca tepki aldınız.

Bu arada çocuğunuz düzen değişikliğinden davranış değiştirmiş olabilir. Geçer inşallah

Valla çocuğa otizm hastası falan diyorsunuz da sizde çok bilgili bir insan değilsiniz yani.
Otizmin bulaşıcı olmadığını bilmiyor musunuz? O çocuk vebalı değil çocuğunuza dokununca hoopp otizm geçmiyor yani. Ayrıca tedavi edilebilir boyuttaki otizm neredeyse hiçbirşeydir çok önemli bir durum değil diye biliyorum. Adı üzerinde tedavi edilebilir. Çocuk gördüğü duyduğu şeyi taklit edebilir bu gayet normal bir durum.
Ama siz arkadaşınızla ilişkinizi mutlaka kesin arkadaşınıza çok büyük iyilik etmiş olursunuz. Çok ayıp, gerçekten vicdanınızın olduğuna emin misiniz çocuk o yahu.
Vicdanım olduğu için bu yazıyı yazdım zaten apartmanımızda onun yaşıtı 5 cocuk daha var ama hergun bende olması benim vicdanlı oldugumu gösterir ben kendi çocuğumun iyi olmasını istiyorum her anne gibi hergun bir arada olunca ben ne kendime ne çocuğuma vakit ayırabiliyorum ve çok zor bu durumda olmak ben yazımda arkadaşımı çok seviyorum ama kaldıramıyorum yazmışım siz hergun misafir kaldırabilirmisiniz bunu düşünün ve çok bahsettiğiniz vicdanınızla cevap verin

Konu sahibi arkadas rahatsizliginizin sebebini otizm baslikli olarak degil de eve her gun gelen misafir cocuk olarak belirtseydiniz kimse de bukadar tepki gostermezdi.eve her gun gelen normal cocuk da olsa rahatsiz olunabilir belli bir sinirlama getirilmesi gerekir mesele otizmli olmasi degil yani yorumlariniza bakilirsa.

Korkmayın, çocuğunuza eksi yönde bir etkisi olmaz. Nerden biliyorum, çok yakın bir akrabamin hemen hemen yakın yaşlardaki çocuklarının birinde otizm var. Eğitimle kendini idare edecek düzeye gelir demis doktor. Yani o meleğin otizm derecesinden daha yüksek bir derecede otizmli. Diğer çocuk çok sakin, çok güleç. Tabii biz burada ne dersek diyelim, çocuk sizin ve kendi dogrunuzu yapacaksınız. Ama endişe edecek birşey yok. O cougun annesinin yerine koyun kendinizi, şimdi nasıl bir endişe içindedir o anne. Sakin ola dislamayin o yavruyu, Allah korusun ikinci çocuğunuzun otizm olmayacağına dair bir garantiniz var mi?

Çocukların her dönem bir krizi var. Öncelikle korkmayın ama o cocuk için sağlıklı olan sizde vakit geçirmesi değil. Muhakkak bir uzmana gitmişlerdir. Bu durumda küçük adımlar ilkesi gereği önce yari zamanlı kreşler önerilir. Komşunun çocuğuna git diyen bir uzman hic duymadım.
Yapılandırılmış etkinliklerle gelisim kaydedecektir.
Kaçırdığım bir yer mi var? Neden kreşe ya da özel eğitim merkezine gitmiyor?

Otizmden bağımsız olarak sürekli çocuklarla olmanız sizi yorabilir. Herkesin kendine gore bir düzeni var.

Back
X