- 3 Eylül 2025
- 3
- 0
- 1
- Konu Sahibi madamblues
Merhaba hanımlar Anneler ve varsa öğretmenler.. oğlum 7 yaşına girdi. 3,5 yaşında otizm tanısı aldı ama göz teması ve fazla konuşma yoktu , aşırı da davranış bozukluğu vardı. Tanıyı aldıktan 3 ay sonra göz teması konuşma çoğalması yani cümle kurması hem de çok düzgün vs oldu. Baba bu durumu kabul etmediği için üstünde durmadık 1 sene. Ama anaokulu hayatı başlayınca olay patladı. Çocuk psikiyatristine git tanıyı tekrar al sağlık kuruluna gir rapor çıkart vs derken başladı ilaçlar. önce risperdal şurup. 1,5 sene, sonra 6 yaşına girene kadar sevlet hastanesi psikiyatristlerinden sonra özel psikiyatriste geçtik. O da diyet listesi verdi diyetisyene yollası yani , kafein ve gluten diyeti yani, aynı zamanda ABİLİFLY ŞURUP, COGNİDEM VE SAFROL ŞURUP.. sürekli o psikiyatrist e de gitmedik gem izmirdeydi hem de ilaç yazıp gönderdi tekrar gelşn vs demedi . Neyse tekrar devlet hastanesine gittik bu sene. 7 yaşına girdiğinde, hemen RİTALİN Ona geçtik hap. 1 ay kullandık vurma itme kırma azalması peki sonra concerta 18 mg verdiler tekrar gittiğimizde, bu defa da yan etkiden dolayı oğlum uyumuyor aşırı sinirli ve iştahsızlık. 2 hafta öldüm bittim krizler geçirdim.. o da öyle tabi. Sonra zar zor burdan bi psikiyatrist bulduk. (Bodrum denen illet ilçede yaşıyoruz, doktor yok burda resmen!!) O da dediki concerta tek başına verilmez, bir de risperdal hap yazdı gündüz yarım akşam tam vermem için. 9 gündür de onu kullanıyoruz fakat yok aşırı öfkesi geçse de yine değişik saçma hareketleri çoğaldı ve yine uyumuyo. Kafayı yicem. Çocuk ilaç manyağı oldu. Bu oğlumun nesi var. Ben dayanamaz oldum. Hiçbir yere de sığdırmıyor , herkese her şeyenilla küçük zararlar veriyor. Okula da başlayacak ama alt sınıfa. Çok çaresizim. Napmalıyım