• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm DEHB davranış bozukluğu

Küçük bebegim var. Korkuyorum. Otizm tanısı almaktan. Ekrandan uzak tutmam lazım. Sordum işte.
İster istemez illa ki görecek.
Ama saatlerce bakmasın.. biz anneler evde tek başımızayız, çamaşır asarken veya duşa girerken çocuk o anda 15 20 dakika televizyona bakabilir. hiç bakmasa da iyi ama bakarsa da bu kadar baksa yeter bununla otizm olmuyor... göz teması kurması, çağırdığında size bakması veya adına tepki vermesi bunlar önemli

Benim oğlum 7 yaşında boyu 1,30 kilosu 27 , abilifly bi şeye yaramadı risperdal hap verdi doktor, ve şuan bir ayı geçti uykusu düzene girdi okul başladığı için fakat yine de sanki bu öfke ve iştahsızlık haala var. Sanırım bu concerta bize iyi gelmedi, hafta içi randevu alacam, doktora bu ilacın oğluma iyi gelmediğini söyleyeceğim acaba bize ne verir bu defa?😒
Bilemiyorum ama benim kızım bir yıldan fazladır Abilify kullanıyor, daha öfke krizleri yeni yeni geçiyor, tamamen bitmedi ama çok azaldı. Tabi bende artık dikkat ediyorum eskiden çok üstüne gitmişim sonradan farkettim.
Şimdi liseye başladı, biraz daha sosyalleşti bir iki arkadaş edindi, onlar çok iyi geldi.
Bu akşam “artık bu ilaçları kullanmama gerek yok bence” dedi hatta🙂

Bilemiyorum ama benim kızım bir yıldan fazladır Abilify kullanıyor, daha öfke krizleri yeni yeni geçiyor, tamamen bitmedi ama çok azaldı. Tabi bende artık dikkat ediyorum eskiden çok üstüne gitmişim sonradan farkettim.
Şimdi liseye başladı, biraz daha sosyalleşti bir iki arkadaş edindi, onlar çok iyi geldi.
Bu akşam “artık bu ilaçları kullanmama gerek yok bence” dedi hatta🙂
Kızınızın neyi vardı?Benim de 7 yaşındaki oğlum şuan 1e gidiyor ve uyum sıkıntısı yaşıyoruz, davranış problemleri var.Daha önce gitmiştim ama yakın zamanda başka bir psikiyatriye randevu aldım.Dehb diyecek diye tahmin ediyorum.Çünkü önceki dr tanı koymasa da laf arasında Dehb yi geçirdi ve davranışlarına bakınca Dehb ile uyuyor.

Merhaba hanımlar Anneler ve varsa öğretmenler.. oğlum 7 yaşına girdi. 3,5 yaşında otizm tanısı aldı ama göz teması ve fazla konuşma yoktu , aşırı da davranış bozukluğu vardı. Tanıyı aldıktan 3 ay sonra göz teması konuşma çoğalması yani cümle kurması hem de çok düzgün vs oldu. Baba bu durumu kabul etmediği için üstünde durmadık 1 sene. Ama anaokulu hayatı başlayınca olay patladı. Çocuk psikiyatristine git tanıyı tekrar al sağlık kuruluna gir rapor çıkart vs derken başladı ilaçlar. önce risperdal şurup. 1,5 sene, sonra 6 yaşına girene kadar sevlet hastanesi psikiyatristlerinden sonra özel psikiyatriste geçtik. O da diyet listesi verdi diyetisyene yollası yani , kafein ve gluten diyeti yani, aynı zamanda ABİLİFLY ŞURUP, COGNİDEM VE SAFROL ŞURUP.. sürekli o psikiyatrist e de gitmedik gem izmirdeydi hem de ilaç yazıp gönderdi tekrar gelşn vs demedi . Neyse tekrar devlet hastanesine gittik bu sene. 7 yaşına girdiğinde, hemen RİTALİN Ona geçtik hap. 1 ay kullandık vurma itme kırma azalması peki sonra concerta 18 mg verdiler tekrar gittiğimizde, bu defa da yan etkiden dolayı oğlum uyumuyor aşırı sinirli ve iştahsızlık. 2 hafta öldüm bittim krizler geçirdim.. o da öyle tabi. Sonra zar zor burdan bi psikiyatrist bulduk. (Bodrum denen illet ilçede yaşıyoruz, doktor yok burda resmen!!) O da dediki concerta tek başına verilmez, bir de risperdal hap yazdı gündüz yarım akşam tam vermem için. 9 gündür de onu kullanıyoruz fakat yok aşırı öfkesi geçse de yine değişik saçma hareketleri çoğaldı ve yine uyumuyo. Kafayı yicem. Çocuk ilaç manyağı oldu. Bu oğlumun nesi var. Ben dayanamaz oldum. Hiçbir yere de sığdırmıyor , herkese her şeyenilla küçük zararlar veriyor. Okula da başlayacak ama alt sınıfa. Çok çaresizim. Napmalıyım😭😭😭😭
Merhaba benim oğlum da 2 yaşında ve cok asabi bir çocuk sürekli kendine vuruyor ablasına vuruyor ve hatta bana vuruyor başka çocuklara da vuruyor çocuğun algısı acık komutları alıyor getir götür anlıyor anne baba diyor hatta bir kaç kelime daha ben yine korkuyorum Acaba hiperaktivite mi yok sa cocuk ta başka bir sıkıntı var mi diye sizin oğlunuz nasıldı 2 yaşinda

Merhaba benim oğlum da 2 yaşında ve cok asabi bir çocuk sürekli kendine vuruyor ablasına vuruyor ve hatta bana vuruyor başka çocuklara da vuruyor çocuğun algısı acık komutları alıyor getir götür anlıyor anne baba diyor hatta bir kaç kelime daha ben yine korkuyorum Acaba hiperaktivite mi yok sa cocuk ta başka bir sıkıntı var mi diye sizin oğlunuz nasıldı 2 yaşinda
Benim oğlum da 2 yaşında söylediğiniz gibiydi, tam olmasa da benzerdi ama ben 2 yaş sendromu zannettim, 3 yaşından sonra biraz daha farklı olunca diğer çocuklardan, psikiyatriste öyle gitmeye karar verdim, ve ozaman tanıyı koydu, keşke ilk başta özele gitseydim, Devlet e gidince tanıyı yapıştırıp gönderdiler. Sonrasında da zaten 3 bçveya 6 aya bir git gel, kurula gir , rapor çıkart derken şuan ilkokul 1. Sınıf ama özel eğitim sınıfı😒🥺

Sizin çocuğunuz daha küçük. O yüzden ilaç verilmedi. İlkokula başlayınca yeniden değerlendirilir bu durum. Umarım o zamana kadar tedavilerin faydasını görürsünüz hiç gerek kalmaz 🙏
Kurumda büyük çocuklar da var ama ilac kullanana hic denk gelmedim desem diyet takviye ve eğitim gozlemledigim veliler bunu yapıyor cocugumda krese gidiyor simdiye dek geride kalmışlık ya da sorun teşkil eden bi yani olmadi tek sorunumuz suan aktif konusma olmamasi her çocuk farklı belki de henuz o yüzden ilac vs ile tanisamadik bilemiyorum

Ama hangi doktora gidersek gidelim illa ki ilaç veriyor, ben doktor değilim. nasıl davranacağımı da bilmiyorum mecbur doktorların verdiği. ilaçlara güvenmek zorunda kalıyorum. Ben ne yapabilirim söyler misiniz , çok çaresizim ilaç vermediğim zamanlar saldırgan ve anormal hareketler yapıyor.....
Ama ilacalarinda artik fayda etmedigini söylüyorsunuz .. anne baba olarak cok caresiz kaldığımız bi durum sizi cok iyi anlıyorum ama sorunlarin altinda yatani cozmezsek ilacla birseyler bastirilir ve ilaca bagimli hale gelmez mi cocuklarimiz davranis ya da farkli bi sorunumuz bizim hic olmadi ama donem donem el yalama kulakla oynama kendi kendine gulme bunlar oldu ve neden yapıyor vücutta ne eksik ki yapiyor diye onu anlamaya çalıştık Hallettik önümüze baktik ilaclar ve haftada 2 saat yasanabilir bi hayat icin yeterli degil ne yazikki Allah yardimcimiz olsun bende doktor degilim kullanin ya da kullanmayin diyemem ama ilaca on yargiliyim acikcasi

Maalesef.. bir gün tatil amaçlı bile olsa bodruma gelin evlerin küçüklüğünü görün. Bir artı bir evde 6 sene oturduk parasızlıktan televizyon oğlumun dibindeydi ve maalesef biraz bilinçsiz baba diyelim haber izler haberden sonra film açar. Çocuk hepsini bebekliğinden beri gördü izlemezdi. Ama görürdü duyardı bundan dolayı maruz kaldı.
ama televizyonun karşısında saatlerce oturtup maruz bırakmadım, hiçbir zaman... onun dışında illa ki ekran gördü demek istiyorum yani şu anki aklım olsaydı altı sene öncesine dönmek isterdim, ama bunun ekrandan olduğunu sanmıyorum. Gittiğimiz. rehabilitasyonda bir çocuk var, annesi televizyon sesi bile dinletmemiş. yani ve benim oğluma göre, çok ağır bir çocuk, neden bu soruyu sorduğunuzu öğrenebilir miyim
Hafif otizm belirtisi olan çocukların gen yatkinliginin olmasi bu ek olarak cevresel faktörler etkili oldugu düşünülüyor agir olan çocuklar da ise anne karninda ilac alkol stres kötü gebeligin neden oldugu ... o yüzden ekran sosyal cevre evebeyn iletişimi yatkinlik olsa bile üst seviyede ilgi alaka varsa sorunlar en aza iniyor dogustan var olan cocuklar ise agir oluyor ne yazikki

Küçük bebegim var. Korkuyorum. Otizm tanısı almaktan. Ekrandan uzak tutmam lazım. Sordum işte.
En az 5 yaşına kadar ekrandan uzak tutun hatta yapabiliyorsanız televizyonu tamamen evden çıkarın. Tabi telefon tablet benzeri şeyleri de asla izletmeyin.

İlacı otizm için değil, dehb için vermişler. İlaç bağımlılık yapmıyor. Bir ihtimal, tedavi olmazsa ileride uyuşturucuya, alkole vs bağımlılığa yol açabilir.

İlaç olayı kafamı kurcalıyordu ama geçenlerde biri benle aşağıda paylaşacağım videoyu paylaştı. Adam tıp fakültesi mezunu ve ailecek DEHB teşhisi almışlar. DEHB ilaçlarına ön yargısından dolayı ilkin kendisi kullanmış. Deneyimlerini paylaşmış. Videoyu bütün halinde de izleyebilirsiniz. Hızlandırmadan izleyebilmiştim ki uzun videoları geçtim kısalar da sıkar beni.

Kurumda büyük çocuklar da var ama ilac kullanana hic denk gelmedim desem diyet takviye ve eğitim gozlemledigim veliler bunu yapıyor cocugumda krese gidiyor simdiye dek geride kalmışlık ya da sorun teşkil eden bi yani olmadi tek sorunumuz suan aktif konusma olmamasi her çocuk farklı belki de henuz o yüzden ilac vs ile tanisamadik bilemiyorum
Benim kardeşimin de dehb tanısı vardı. İlaç kullandığı dönem çok faydasını gördük bence. Ama annem kıyamadığı için kullanmadı akademik başarısı hep baş aşağı gitti. İlaç kullanırken okul birincilikleri vardı. Zeki de bir çocuk ama dehb maalesef potansiyeli kullanmayı zorlaştırıyor. Şimdi 24 yaşında kendi kararıyla ilaca başladı. Herkesin durumu farklı.
Oğlum da 4 yaş 2 yaştan beri ergoterapi desteği alıyoruz. Hareketleri biraz değişik. Dikkat dağınıklığı çok fazla dürtüsellik var. Okul psikoloğumuz şimdilik ergoterapi ve spor aktiviteleriyle toparlıyoruz ama okula başladığında ilaç ihtiyacınız olabilir dedi. Biz hiç psikiyatriste gitmedik henüz çok rahatsız edici boyutta olmadığı için.

Back
X