• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm şüphesi

esra3232

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2023
4
0
1
34
Merhaba hanımlar bu sayfada yeniyim ne bana yardımcı olur musunuz. Erkek Çocuğum 17 aylık ve otizmden şüpheleniyorum komut alma yok sadece uzattığım şeyleri aliyor verme yok.isaret gösterme yok istediği bir şeyi.konusmasi ise mama buvva gel baba anne gibi .göz teması çok iyi başkalarına bakar gülümser diğer çocuklardan korkmaz ama tekerlek görünce kosar hemen mesela bir pazar arabasının tekerlegini gordu hemen ona doğru koşar çevirir arabalar gecer bakar nerde tekerlek görse koşar bakar çevirir çok korkuyorum sizin erkek çocuklarınız da aynı oldu mu korkmalı miyim

Ekrana maruz bıraktınız mı
Evet yemek yerken kirmizi balik vs cocuk şarkılarını hep izledi iş yaparken yine izlettim parka çok götürmedik babasıyla beni genelde hep gordu ama işaret parmağıyla en azından göstermemesi beni korkutuyor tekerlek görse hemen koşar eller milletin arabasını bisikletini sizce otizm olabilir mi

El kullanımı nasıl? Siz odadan çıkınca ne yapıyor mesela? Ekranı çok acil hemen kapatıp parka düzenli götürmelisiniz. Bir gelişim var mı bakmalısınız.

El kullanımı nasıl? Siz odadan çıkınca ne yapıyor mesela? Ekranı çok acil hemen kapatıp parka düzenli götürmelisiniz. Bir gelişim var mı bakmalısınız.

4 gündür tv ekran hiç yok artik ben odadan çıksam beni takip eder bazen ağlar o da gelmek ister hergun .göz teması herkesle var bana sarılır güler parka gidince diğer cocuklar koşunca güler onlarla aynı salıncağa ikili biner onlara dokunur ama önünden bir tekerlekli birsey geçsin ona kosar yoğunlasir dokunmak ister çevirir tekerlegi 1 ,2 dk top oynayan birini görünce topunu alir oynar kendi başına

Merhaba hanımlar bu sayfada yeniyim ne bana yardımcı olur musunuz. Erkek Çocuğum 17 aylık ve otizmden şüpheleniyorum komut alma yok sadece uzattığım şeyleri aliyor verme yok.isaret gösterme yok istediği bir şeyi.konusmasi ise mama buvva gel baba anne gibi .göz teması çok iyi başkalarına bakar gülümser diğer çocuklardan korkmaz ama tekerlek görünce kosar hemen mesela bir pazar arabasının tekerlegini gordu hemen ona doğru koşar çevirir arabalar gecer bakar nerde tekerlek görse koşar bakar çevirir çok korkuyorum sizin erkek çocuklarınız da aynı oldu mu korkmalı miyim
Benim de oğlumda şüphelerim vardı çocuk psikiyatrisine gittim ismini söyleyince hemen baktı göz teması var dedi hiçbir şeyi yok dedi... tv açıyordum kestim bayağı gelişme oldu bizimki de makine izlemeyi sever teker çevirir ama çoğu çocuk sever bence içinize sinmiyorsa yine de gösterin isterseniz doktora

Benim de oğlumda şüphelerim vardı çocuk psikiyatrisine gittim ismini söyleyince hemen baktı göz teması var dedi hiçbir şeyi yok dedi... tv açıyordum kestim bayağı gelişme oldu bizimki de makine izlemeyi sever teker çevirir ama çoğu çocuk sever bence içinize sinmiyorsa yine de gösterin isterseniz doktora
Bizim ismine tepki veriyor seslenince geliyor sadece 18 aylik suan mesela birseyi işaret parmağıyla gostermiyor konusma ise anne mama baba miyav demeyi öğrettim yeni mesela kedi diyince miyav diyor yabancılara uzun uzun göz teması kurup bakar güler çocuk görse güler bakar

Bizim ismine tepki veriyor seslenince geliyor sadece 18 aylik suan mesela birseyi işaret parmağıyla gostermiyor konusma ise anne mama baba miyav demeyi öğrettim yeni mesela kedi diyince miyav diyor yabancılara uzun uzun göz teması kurup bakar güler çocuk görse güler bakar
Uzman değilim ama bence çocuğunuzun bir şeyi yok yine de en iyi işin uzmanı bilir tabii

Benimkiler 16 aylık anne bile demiyor

Evet yemek yerken kirmizi balik vs cocuk şarkılarını hep izledi iş yaparken yine izlettim parka çok götürmedik babasıyla beni genelde hep gordu ama işaret parmağıyla en azından göstermemesi beni korkutuyor tekerlek görse hemen koşar eller milletin arabasını bisikletini sizce otizm olabilir mi
En iyisi doktor bilir.

Konuşma az da olsa var.
İsmine bakıyor
Göz teması sarılma da var.
İşaret etmeme davranışı kazanmamasi ile de alakalı olabilir. 2 yasa kadar dönen şeylere ilgi çok normal. Yine de ilgisini dağıtıp ayırın ortamdan.
Otizm olmama ihtimali yüksek. Ama otizmin binlerce de türü var. İçinizi sıkmayın ama mümkünse yüz yüze uzman teşhisi tavsiye ederim. Görmeden burdan çıkarım yapmak çok zor

Siz yine bir uzmana gösterin ama bana da bi şeyi yok gibi geldi. Ekrana fazla maruz kalmış, uyaranları eksik bırakmışsınız gibi. Evin içinde sürekli konuşun isimleri ve fiilleri sizin ağzınızdan duysun yoksa nerden öğrenecek ve her gün mutlaka 1-2 saat dışarıda vakit geçirsin. Benim oğlum hala tekerlek çevirmeyi sever, makinenin tamburunu falan döndürür ama bi şeyi yok yani.

Merhaba oğlunuz nasıl oldu acaba ?

Back
X