- 6 Mayıs 2015
- 2.906
- 4.101
- 133
- 37
merhaba.
oğlum eylül 2015 doğumlu, 1,5 yaşını yeni geçti. zamanında yürüdü, emekledi. ce e oyunu oynamayı seviyor, kendisiyle yaşıt olan kuzeninin onu kovalamasından zevk alıyor ama onun dışında kuzeniyle ilgilenmiyor. kapıyı açıp kapatıyor; kapatırken acımasın diye parmaklarını geri çekiyor. montunu gösterince dışarı çıkacağını anlıyor, abur cubur poşet sesi duyduğunda koştur koştur yemek için geliyor. bunların dışında ismini söylediğinde kesinlikle bakmıyor, kulağının dibinde bağırsan da bakmıyor. baba ve dede kelimelerini bilinçsiz olarak tekrarlıyor. bir oyuncağı işaret parmağımla gösterdiğimde oyuncağa değil parmağıma bakıyor. çay bardağının sıcak olduğunu biliyor ama yine de elini değdirmek istiyor vs vs...
1,5 yaş aşısı için sağlık ocağına götürdüğümde ismine tepki vermesinin çok önemli olğunu muhakkak kontrol ettirilmesi gerektiğini söyledi. tanıdığımız bir pedagoğa pazartesi götüreceğiz ama inanın karnıma ağrılar giriyor. bunlar normal midir, yoksa gerçekten bir şeyler tuhaf mı gidiyor? lütfen yardımcı olur musunuz bana?
Doktor un yanina gidince anlar zaten canim ama sanmiyorum otizm olsa ozellille hamileykende teshis ediliyor
yeğenim otizmli ve sonradan oldu.
aşılarından birisi yüksek dozda vurulduğu için aşının içindeki etken maddenin yaptığını söyledi.
kulaktan rüzgar yemek anneden uzun süre ayrı kalmak yanlış dozda ilaç kullanımı vs durumlarda sonradan olabiliyor.
Hamileyken teşhis edilebilen down sendromu
Otizm 3 yaşa kadar kesin teşhis edilemiyor
Otizm, körlük ve sağırlık hamileyken kesinlikle tehşis edilemez.Doktor un yanina gidince anlar zaten canim ama sanmiyorum otizm olsa ozellille hamileykende teshis ediliyor
Ağır metal zehirlenmesi ne nasıl oluyor yediklerinden mi kaynaklanıyorKüçük çocukların uzun süre televizyon karşısında kalmalarının özellikle de reklam ve müzik kliplerini sürekli izlemelerinin, çocuklarda otizm benzeri ağır gelişimsel geriliğe neden olabildiğine dair görüşler var.
Telefon tablet benzeri şeyleri ortadan kaldırın hiç izlettirmeyin.bol bol konuşun ve oyunlar oynayın.
Çok çok yakın arkadaşımın 9 yaşındaki kızı otizmli ve ondan dolayı biraz bilgim var.
cerrahpasa metabolik hastalıklara gidin.ağır metal zehirlenmesi var mı yok mu öğrenin.
Arkadaşım çocuğundaki farklılığı neredeyse 4 aylıkken farketmişti ama kaç doktor kaç Prof dolaştı 18. Aylıkken Cerrahpaşa teşhisi koydu . Ağır metal zehirlenmesi kaynaklı otizm başlangıcı denildi. Taş devri diyeti uyguladı.yıllar süren terapi, eğitim yüzme daha bir dünya aktivite ile otizmi geriledi.
Tembellik etmeyin , eyrafınızdakiler şayet televizyon açmakta diretiyorsa gerekirse kırıcı olun ve kapattırın.
İnşallah otizm değildir şayet öyle ise bile erken teşhisle epey yol alınıyor unutmayın.
Göz temssıı kürüyor muçok geçmiş olsun. bilemiyorum içim sıkılıyor. hareketlerine anlam yüklemeye çalışıyorum, anlıyorsundur beni. tekerlek falan döndürüyor ama otizmin bariz bir belirtisi var mıdır ki... nasıl test edecekler ne yapacaklar...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?