otizm şüphesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eve gelen misafirlere ya da ev halkina kesin bir dille soylemeniz lazim bence tv olayini cok etkisi var çünkü beyin gelisimini cok olumsuz etkiliyor.
Benim cocuklar 1 yaşını yeni gecti ve bizde 1 yildan fazladir gunduz tv acilmaz yasak çünkü gelen misafire de acmam cocukla oynasin cok sıkılıyorsa kalksin gitsin benim cocugumun geleceğinden onemli degil ya!
Aksam cocuklar yatinca tv aciyoruz biz ona ragmen gun icinde yanlislikla kumandayla acilsa hemen kulak kesilip odaklaniyorlar hic birşey e tepki vermiyorlar neredeyse bundan cikarabiliriz aslinsa tvnin ne kadar kötü etkisinin oldugunu
Isme tepki vermemesi ve isaret parmagini kullanmaması disinda diğerleri normal geldi bana bi uzmana görünün tabi.

Bende normal bir cocuk izlenimi yaratti ama uzman gorusu almak daha iyi tabi. Benim bebegim ismini soyleyince isine gelirse bakar isine gelmezse bakmaz ama parka gidelim mi dersem pantolonundan corabina kadar alir getirir. Bir iki doktordan fikir al panik yapma bence. Her cocugun gelisimi de huyu da farkli. Ama tv falan varsa dikkat. Bizim evde hic tv yok mesela, cizgi film de izlettirmem hic bir sekilde.

2 yasına kadar cocuktan cok anormal durum yoksa bırsey beklemeyın
Bence tamamen inat
Kızım 14 aylık ismını soyleyınce donup bakar ama canı ıstemezse bakmaz
Dönen seyler asıl sımdı bu yasta dıkkatını ceken seyler ama sorsan otızım belırtısı derler dönenceler bosunamı yapılıyor vay efendım donen seye bakıyosa otızm belırtısı derler kızım dönen seylere bayılıyor
Tek basına oynamayı sevıyor kuzenı oynatır guldururse tamam ama onun dısında arkadas edınmeye calısmıyor evde hersey onun ıcın yaratılmıs gıbı davranıyor kıtapta okudugumda 2 yasına kadar bu normalmıs
Bu sebepde 2 yasını doldurana kadar sadece gozlemleyın bence

Bu yaşta bebekler birlikte oyun kuramazlar ama paralel ortamda oynarlar... dikkatlerini uzun sure toplayamazlar...şuanda en can sikan sey 1.5 yaşına kadar ismine hic tepki vermemesi, bazen bakip bazen bakmıyorsa cani istemediğinde denilebilir ..
Kuzeniyle zaten oturup oyun oynayamaz bireysel takilmayi severler bebekler ama tabiki komutlari yapmasida önemli... getir ,götür ,at tut gibi, en iyisi bir uzmandan yardim almak olmasa bile gelişimini destekleyecek bilgiler almış olurusnuz

Merak etme benimkide öyle işine gelince bakıyor gelmeyince bakmıyor hemen korkma canım bence normaldir

Tv izlemeyin bir süre
Otizmin en önemli belirtisi kolları kanat gibi çırparak kendi etrafında dönme gibi biliyorum ben ama bunu sık ve herşeyden kopuk bi şekilde yapmalı sanırım birde göz teması kurmama
Bi yakınımın çocuğuna da bu teşhis kondu ama çok ağır bi tablo değildi
Maşallah çok güzel gelişmeler oldu
Sizin yavrunuz normal bi şzlenim bıraktı bende anlattığınız kadarıyla
Dr a gidin yine de
Gidene kadar da internetten ordan burdan araştırıp kafanızı karıştırmayın
İnşallah güzel haberler alırsınız

Arkadaşımın çocuğu otizmliydi o 2 yaşında öyle olduğunu anladığını söylemişti ama onun çocuğu konuşmuyormuş sizin çocuğunuz kelimeleri çıkarabiliyor.
Bir de çok tv izliyorsa ondan da olabilir kuzenim aşırı tv izlerdi o yüzden yaşıtları konuşurken falan o saçma sapan kelimeler çıkarırdı.
İnşallah korktuğunuz gibi değildir.

İnşallah güzel haberler alırsınız. Sizin çocuğunuzla ilgili yazmıyorum, genel olarak otizmle ilgili bir bilgi öğrendim onu yazmak istedim.

Sağlıklı yaşamak ilgili araştırma yaparken "ağır metaller vücuttan nasıl atılıyor" diye internetten bakmıştım. Ve arama sonuçlarında otizmle ilgili bir sürü sonuç çıktı. Otizmli çocukların çok büyük kısmında ağır metal zehirlenmesi bulunuyormuş. Bu metallerden temizlenmeleri sonucu belirtilerde iyileşmeler oluyormuş.

Erken teşhis önemli. Ama arkadaşlar otizmin 2 yaşına kadar teşhis edilemediğini yazmış. Bence doktor ne derse desin, Allah korusun her ihtimale karşı, ağır metal testi yaptırın. Hastalık belirtisi olsun olmasın ağır metaller vücuttan temizlenmeli zaten.

Hangi aşı o

selamlar. yeni iş yeri açtık, yoğunluktan birçoğunuza yanıt veremedim, lütfen kusura bakmayın. ilginize ve desteğinize çok çok teşekkürler.

oğlum henüz yeni doğduğunda işitme testi erdem hastanesinde yapılmıştı, hiçbir sorun olmadığı söylenmişti ki zaten işitmeyle ilgili bir problemi olmadığı belli oluyor. mesela telefonlara ilgisi var; dikkatini çekmek için "alo alo" diye tekrarladığımda dönüp bakıyor. tarağını bulduğunda saçını taramaya çalışıyor. bay bay hareketini bazen yapıyor bazen ise ben yaptığımda boş boş bakıyor. bazen dalıp gitmeleri oluyor kısa süreli. kendi etrafında dönmüyor, bir ara kanat çırpma hareketini yapıyordu. uykudan uyandığında ilk işi tv düğmesine basıp açmak oluyor. kendinden büyük çocuklara gülümsüyor, onların yanına sokuluyor... dün ailecek kutu kutu pense oynadık, çok mutlu oldu, bizimle oynamaktan zevk alıyor. beni herkesten ayırıyor, oyun oynarken birden bağıra bağıra gelip kucağıma yatıyor, göğsüme tırmanıyor...

televizyona değinmişsiniz, dediğim gibi kasıtlı olarak bir çizgi film açayım da otursun izlesin tarzında davranışım olmuyor ama bizler izlediğimiz için ister istemez maruz kalıyor tv'ye çokça. reklamlar başlayınca kendinden geçmesinden çok endişe ediyorum. bu pek normal değil sanırım. artık daha dikkatli olacağım tv konusunda.

m chat denilen testi yaptım dün gece internetten. risk yüksek çıktı... boğuluyorum sanki. hani ne yapacağımı bilemiyorum. hemşire uyarana kadar ben işaret parmağı ve isme tepki vermemesinin otizmin en önemli bulgularından olabileceğini düşünememiştim hiç. ismine tepki vermemesi canımı sıkıyordu ama tınlamıyor beni ya da derdini anlatma stili farklı diyordum. inşallah güzel şeyler duyarım pazartesi günü, allah hepimizin evlatlarını korusun

Ağır metal zehirlenmesi ne nasıl oluyor yediklerinden mi kaynaklanıyor

Göz temssıı kürüyor mu

bir süre önce gaps beslenmesi adına bir kitap okumuştum. amerikalı bir nörolog bu beslenme şekli ile otizm başta olmak üzere bazı hastalıkları tedavi ediyordu. zaten kitabı yazmas ıda kendi otistik bebeğini yüzde yüz tedavi ettikten sonra olmuş. herkes faydalanabilsin istemiş.kitabı mutlaka okumanız öneririm..
kitabın yazarı Natasha Campbell gaps bağırsak ve psikoloji sendromu için doğal tedavi yöntemi...

cocugunuzla bol bol oyunlar oynayin..
iletisim kurun..
biseyler ogretin..
mesela kulak sac burun bunlari biliyor mu?
banada pek otizm gibi gelmedi..
tabii doktor degiliz ama kalben buna inandim..
benimde oglum 1 yasinda inanin hic abartmadan soyluyorum sabah 6 da oyun oynamaya basliyoruz aksam 7 de yatana kadar oynuyoruz..
bulasik temizlik yemek hak getire..
cocuklar birinci oncelik olmali..
buraz uzerine dusun herseyi yapacak ogrenecek bilecek merak etmeyin

Benim bebeğim 7 aylık kendi etrafında saat gibi dönüyor ve kollarını çırpıyor bunlar normal şeyler değil mi kollarını çırpması bu aylarda olması gerekmiyor mu otizm belirtisi değildir değil mi

Youtube'da 15 ay civarı otizmli çocuk videoları var. Hatta ikizlerden biri otizmli, diğeri değil. Aynı anda verilen etkiye verdikleri tepkiler karşılaştırılıyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…