Kızlar merhaba konuyu buraya açmak istedim çünkü o kadar çok yoruma ihtiyacın var ki.
Kızım 21 aylık. Ben memurum bakıcı bakıyor ve uyarmama rağmen 7/24 tv açık tv ye çok maruz kaldı kabul ediyorum.
Göz teması ismine bakması var sadece bana değil dışarıya da var göz TEMA’sı kurar adına bakar bu konuda hiç bi sıkıntı Yk.
Sosyal iletişim var örneğin bugün markette bi amca güldü ona kızım da ona tebessüm etti. Çocuklarla oynar genelde.
Taklit ediyor üfle derim üfle öksürürüm sende yap derim yapar.
İşaret parmağını kullanması ben öğrettim 18 aylıkta kullanmıyordu şimdi genel olarak kullanıyor işaret eder. Bügün kedi gördü bana gösteriyor parmağı ile. İşaret edilen yere bakar. Hayali oyun oynar genelde bebeğe mama falan yedirir. Karalama yapıyor.
Tek sorun konuşmama bunu açıkcası takmıyordum çünkü babası çok geç konuşmuş 5 yaşında falan kayınbabam da konuşurken kekeler yani ailede var bi kaç kişide konuşma bozukluğu.
Benim canımı sıkan parmak haraketleri parmaklarını birbirinin üzerine koyması gibi 3 veya 4 saniye kadar da parmak ucunda yürüyor günde 1 veya 2 defa çok az yapma diye kızdığımda gelip sarılıyor gülüyor kızma diye.
Parmağını öyle gözünün önünde tutma gibi bi durumu yok ama parmak hareketi var 3 gün oldu fark edeli ben baktığım zamn böyle bişey yoktu ne zamn bakıcıya bıraktık böyle oldu.
Okul öncesi öğretmeni kuzenim var rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapıyor kesinlikle otizm değil bizde ki otizmli çocuklar daha farklı diyor.
Hem bişey varsa bile göz TEMA’sı var çabuk öğreniyor yeniliğe açık çabuk atlatır diyor okuyup yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum