• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Otizm

Atipik otizimli oğlum var az çok biliyorum otizimli çocuk bu dediklerinizi yapamaz ama yorumdaki Bursalı çocuk doktoru varmış ben bilmiyorumda takip edip sağlıklı besleyip bağırsak temizliği olursa düzelir mutlaka
Parmak ucunda yürümeyi her çocuk yapıyor buna nasıl otimz tanısı koyuyorkar çocuklarda zaten anne baba yakınında değilse yanına gidip gelip göstermez mi haldı ki iki yaşında anne gel baba gel diyebiliyorlar anlamadım gerçekten başka bir arkadaşıma doktor demiş bu nasıl otizmli lambaları açabiliyor

Evet bağırsakları iyi durumda değil zaten sürekli ishal süt ve süt ürünleri dokunuyor onu kesip calsiyum desteği alacağım doktor önerisiyle de
Gluten dokunuyorsa onu da kesin bağırsakları sağlıklı olmayan cocuklarda bağırsak paraziti de oluyor İnternette belirtileri araştırın sizin çocukta varsa doktora söyleyin

Merhabalar. Oğlum 22 aylık düzeltilmiş 20 aylık 33 hafta doğdu 47 gün küvözde kaldı. 25 kelime var adına bakma var ama gözlerini hemen çekiyor en fazla 3 saniye bakar. Abisini taklit eder basit komutları alır kapı aç al bunu abiye götür topu getir gibi ama oyun kuramaz biz kursak da süresi çok az araba alıp sürer ama en fazla 2 tur sobra sıkılıp bırakır. Çatalla yemek yer kendi başına su içer merdicen çıkar. Hayvan sesleei çıkarır ve eline aldığı hayvan oyuncakları tanıyıp taklşt eder. Parmak ucunda yürüme, kanat çırpma, el açma kapama, uyurken el veya yüzümüzü elleyemeden uyuyamama, odada arada bir sağa sola koşma, anlamsız babıldamalar var. Eliyle işaret etmez bizi elimizden tutarak götürür. En çok bizi zorlayan davranışı günün büyük bir bölümünde sürekli mmm sesiyle mızıldanması aşırı sinir krizleri kendini yere atma çok aşırı hareketli olma. Bir şeylerin yplunda olmadığını farkettiğim için iki ayrı doktor ve çocık gelişimci gördü ekran kesip oyun okuluna göndermemizi iki ay içinde gelişme olmazsa daha ney konuşuruz belitiler var ama iyi olan şeyler de olduğu için ney olamıyoruz dedi. Çok üzgünüm elimden geleni yapmaya hazırım bizim gibi arada kalınan çocuklar var mı
Otizm çok geniş bi spektrum ve hiçbir çocuk birbirine benzemez. Hepsinin farklı yetenekleri ve farklı eksikleri olabilir. Biri çok sosyaldir ama bilişsel olarak zayıftır zor öğrenir, biri akademik olarak çok iyidir ama konuşma zayıftır. Kimi döndürmeyi sever, kimi dönen şeylere ilgi duymaz. Yani otizmde bildiğimiz spesifik davranışları her otizmli çocuk yapacak ya da bazı şeyleri kesin yapamayacak diye bi şey yok. Sizinki hareketliymiş mesela hiperaktivite ve dikkat eksikliği de eşlik ediyor olabilir. Bence de anaokulun yanında özel eğitim de almaya başlamalı. Gerekirse dil konuşma terapisi almalı. Bebeğinizde konuşma var mı ses çıktısı, anne-baba-top-su vs der mi yoksa sadece elinizden mi tutup istiyor? Göstermeyi öğretebilirsiniz. Resimli kartlarla vs. Bi de akranlarıyla nasıl ilgi gösterir mi diğer çocuklara ? Oyunu hemen bıraktığı için dikkat süresi de kısa olabilir onun sevdiği ve ilgi duyduğu bi şeyleri bulup onlarla ortak dikkati arttırabilirsiniz. Mesela müzik sevebilir şarkı söylersiniz, belki suyla oynamayı, kumla oynamayı sevebilir.. gibi. Benim gözlemlediğim otizmliler genelde müziği ve yüzmeyi çok seviyor. Yüzme de iyi gelebilir. Geçmiş olsun 🙏🏻

Back
X