- Konu Sahibi melodi1970
-
hoşbulduk canım napalım hiç olmazsa burdan biraz uzak olduk evet babalr maalesef laf anlamıyorlar bikaç kere izindeyken babasıyla gitti bugün öğretmenimiz diyor konuşmuş babasıyla yapmayın böle yanlış yapıyosunuz dediş eşimde napim annesi bütün gün beraber ben sadece akşamları bikaç saat görüyorum kıyamıyorum demiş evet nihayet grup ayarlandı ve 1er yaş filan var aralarında bugün 3kişiydiler hamur oynamışlar kağıt yırtmışlar yapıştırmışlar müzik aletiyle oynuyorlardı ben baktığımda oh maşalah senin afacanada bizim pek saç sorunumuz olmadı babasıyla gidince oluyorda benle olmuyor hatta dil terapisti bi öğretmenimiz var o sormuştu saçını tırnaklarını kestiriyormu diye evet dedim sorun yok çok iyi bu demişti keloğlan yaptınmı bari benimde ufak çok seviyor onu 1hafta pepeyede hasret kaldılar benle idare ettiler pepe şarkılarını ezberledim sayelerinde
merhaba hoşgeldiniz. diyeti açıkçası sizden duydum.beslenme bültenine baktım mantıklı geldi doktor tavsiyesi falan değil yani sadece inek ürünleri yerine keçi ürünleri yedirmeye çalışıyorum şu an gluteni falan kesmedim kendi kafama göre yapmak istemiyorum.keçi sütü,peyniri ve yoğurdu vermekte zaten sakınca olmadığı aksine yararlı olduğu için vereceğim . bugün Atatürk orman çiftliği satış yerinde %100 keçi peyniri(kg 26 TL),günlük keçi sütü(litresi 3.5 TL) ve keçi yoğurdu kg 13 TL buldum. süt alıp yoğurt mayalanabilir.nörologa danışmadan birşey yapmayacağım zaten diyeti birebir uygulamak çok zor ,su bile ayrı.
melodıcımbu sıteyı bende takıp edıyorum cok duygulanıyorum cogu ınsan otizm ne ondan bıle habersız ama kımılerının dunyası hatta bır vıdeo vardı ızledınmı bılmıyorum cocuk otizm egıtım merkezınden sonra bısıklete bınıyo basketbol oynuyo yatagını topluyor öncesınde ıse devamlı tekrarlayan hareketlerı var cok duygulandım o videoya paylastıgın bloga tiviterden uye oldum cok bılgı verıcı . bız dün cocuk psikıyatrısıne gıttık oglumun teshısı uyaran eksıklıgı şimdilik dedı ama doktorlarda bu konuda cok temkınlı yiğit orda oyuncakları gösterdı işaret parmagıyla araba vardı aldı sürdü doktor ismini söyledıgınde dönüp baktı otizmden süphelendırecek bı belırtı yok dedı krese devam etsın dedı devamlı konusun dedı öle işte kızlar bizimkide tırnak güzel kestıryo ama sactan tırsıyo biz evde kendımız kesıyoruz makıneyle makınenın sesınden cok korkuyo bi dahakı sefere kuaföre göturmeyı düşünüyoruz nasipse öptüm kızlar side neler var neler yok [/
otizm teşhisi konulduğundan beri okumadığım blok seyretmediğim video kalmadı benim hatta geçen gün öğretmene sordum bu videoları anlattım yaşam koçu varmış eğitmen çocuk için oda dedi tamam faydalı oluyor 24saatini çocukla geçiriyormuş herşeyiyle yaşam koçu ilgileniyormuş kimbilir kaç paradır buda bizleri aşar sadece işte 3ayda böyle değişti filan diyorlarya orda biraz abartıyorlar dedi 3ayda olamaz dedi reklem amaçlı yani ama faydalı tabiki dedi şimdi başka biyer öğrendim gittiğimiz merkezde bi bayandan onun oğlu 13yaşlarında bi merkeze götürüyor spor yüzme oyun genç gönüllü öğrenciler çalışıyormuş ve eğitmenler çalışıyormuş çocuklarla psikologta varmış bilgilendiriyormuş haftada 1gün cumartesi sabahtan öğlene kadarmış aylık 300tl daha konuşamadık eşimle şu bayramıda atlatalım bakalım düşünüyorum çokmasumcum sordum küçükleride alıyolarmış karşıda varmı dedim yok dedi ama istersen nosu var sorabilirsin kızıldenizcim sen zaten biraz ilgilenemedğini yanlız bıraktığını filan yazmıştın evet uyaran eksikliği olabilir uyar şu çocuğu uyarbende bugün kestirdim 2sininde saçlarını büyük duruyor hatta makinenin sesinden rahatsız olmuyor gıdıklanıyor sanırım ama benim sarı oğlan amaaaan bastı yaygarayı bence saç kesiminin otizmle bi alakası yok benim büyük oğlanda hiç durmazdı zırıl zırıl ağlardı tırnakta benim en büyük oğlan hep uyurken keserdim kestirmezdi yoksa bunları ben otizmle bağdaştıramıyorum
sarı oğlan azgın oğlanoyy sarı oglan kücük daha annesı ama masaallah cin gibi bakıyor bende ucaktan cok korkardım ya 7 yaslarındayken bıle yakın gecen ucaklardan korkup aglardım okadar olur bebelerde daha kucukler zaten canım ya evet ben hatamı coktan kabul ettım canım yazması bıle kötü ama nöbetten cıkınca reklamları actım devamlı ben uyudumkımsem yoktu tek basıma cok agır geldı bırde dogustan asıydı benım oglan acılmam 3 cm nısanım her bıseyım geldı ama bu kecıyı kanala ındıremedık mecbur sezeryan olmustum dogduktan sonrada 3 ay gaz sancısı delı gıbı cıgırırdı hergun acıle gıderdık valla tv yasakladı cizgi film bıle yasak artık devamlı konuscaz zaten konusuyodum ama cok ayrıntılı konusmuyodum artıkın yiğit bey korksun benden
sarı oğlan azgın oğlanöldürüyor bizi valla kıskanç cin ama ağbiye en büyük yardımcı kendini suçlama canım ben senin yazdıklarına dayanarak öle söledim seninde işin zor yanlızlık zor bundan sonrasına bak inş düzelecek benimde 3üde sezeryan benimkide çok gazlıydı gazman aynen hep acillerde süründük bende çok yanlızdım biri 8aylıkken öbürüne kalmışım tontişim çok hasta oluyodu devamlı serum yiyordu öbürü yeni doğmuş ağbiye bırakıp hastaneye gidiyorduk amaaan hatırlamak bile istemiyorum tv yi ben kapıyorum benimki gidip açıyor kumandada elinde ay bugün bide ne yaptı akıla bak tv nin yanında dvd takma yerleri varya 1tanesi takılıydı bizde izliyoruz her zamanki gibi ne yapacak diye gitti diğer ikisinide o taktı hemde rengi rengine
kızlar selam off ne çok şeyler yazmışsınız yoruldum okurken benim oğlum annanesinde bu akşam ev bomboş çok özledim onu sabah hemen yanına koşucam :))kızıldeniz hoşgeldin uyaran eksikliği demiş doktor ya canım kreşe gidiyor zaten evde olduğun zamanlarda bolca gıdı gıdı yap onu heycanlandır :))melodicim alıyorlarmımymış küçük çocuklarıda 300 iyi aslında ben öğretmenimizle konuşucam bu konuyu bakalım ne diyecek :))bahsettiğiniz videoları bende çok izledim öğretmenimizde çok uzun çalışmalara dayalı çalışmalar dedi ve her çocukta aynı verim olmuyor hemde onlar çok ağar otizimliler çok şükür biz böyle değiliz benim oğlum karşıdan bakıldığında otizimli olduğu belli olduğunu sanmıyorum hiperaktif mi diye soruyorlar hep :)) sportizim spor okulunun aylık fiyatı 4 bin liraymış melodi ben bütün otizim sayflarını hatim ettim canım sende bendensin
masumcum ya cok özlenıyo dımı evlat bende memleketteyım şimdi arefe gunu nöbet var yiğidi bırakıcam 2 gunlugune ananesıne ben şimididen durabılırmıyım dıyorum ama yiğit ananesını cok sevıyo o baya mutlu olacak masumcum ya bana tavsıyelerde bulun nasıl uyracam ben bu cocugu bugun arabaları gösterıyom araba dıyorum oda aaaba diyo ınsan küçük şeylerle mutlu olmayı ögrenıyo hayat ögretıyo ama süper bişi bu bazıları cok konusuyo dıye şikayetcı bazıları ıse anne kelımesıni duymak ıcın dunyalarını veriyo hayat cok garıp
canım masaallah ben renklerı söyledıgınde cok sevınmıstımcok güzel ılerlıyolar masallah bebişlere canım benımde olsa 2. ama nasip ben ıstıyorum aslında ama olmuyo zamanı var heralde
hoşgeldin evet bende hiç dayanamam çocuklarımdan ayrı kalmaya ama orda kalmasıda iyi değilmi çoğu otizmli evde eşyaların değişmesini bile istemezmiş sevin bence kalmasına bu takıntısı yok süper alıyorlar dedi bana artık benimkini büyükmü sandı bilmem konuşucaz yine cumartesileri haftada 1miş öğlene kadar ama sen hiçbişeye karışmıyormuşsun gençler gönüllüymüş eğitmenler eşliğinde hatta psikologta varmış bilgilendiriyormuş bakalım bayramıda atlatalımda hayırlısıyla inş eşimle konuşalım düşünüyorum haftada 1gider gelirim ne olacak evet videolardaki çocuklar çok ağır durumdalar o nasıl okulmuş öle okulumu satıyolar bize 4bin
evet canım hatta biz bu yaz evi badana yaptık rengi değişti odasının o zamaanda odaında değişiklik yaptım annemde kalmıştı birkaç gün dedim kendi kendime eve gelince ya ağlarsa istemezsse diye ama odasına girince aaa naviyee (maviye)boyamışın dedi çok sevindi...bende götürmek isterim canım eşimle konuşmam lazım ama önce malum banka o bende giderim yol sorun değil
ne ka güzelazcık bizim oralar gibi konuşalım benim kızanımda öle işte pek bi beğeniyor değişiklikleri oooooo biz çok mıncıklıyoruz hele ağbisi öldürüyor kızanımı çatlatıcan bırak diyorum artık ama oda bize yapıyor gıdık gıdık hele akşamları kreş gibi ev evet bankamatikten para çekmek gerekiyor ekonomik özgürlüğümüz olmadığı için
ayy ne güzel dimi trakyalı konuşmalar :))benim kızanda çok sever gıdıklaşmayı o bana ben ona eşimde bana diyo bırak bayıltıcan diye..ama ben sizi kısakndım ş,mdi ne güzel kalabalık bi aile olmak çocukların çok şanslı böyle araştırmacı bir anneleri olduğu için melodicim senin araban varmı bana bi gün çaya gelirmisin ben çok sevdim seni kreşi bizim eve taşıyalım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?