- 27 Mayıs 2017
- 352
- 273
- 103
- Konu Sahibi melodi1970
-
- #8.041
Arkadaslar butcemiz cok kisitli oglum krese gidiyor gunde 3 saat. Haftada ikigun 45 dk eve oZelegitimci geliyor. Pahali biraz isini bilen biri. Ayni ucrete baskasindan haftada 6 saat alabiliriz ama tecrubesiz biri olur .
Sizce haftada 2 saat tecrubeli mi yoksa 6 saat tecrubesiz mi daha faydali olur?
canim bizde egitim arastirma hastanesinde cocuk.psikiyatridan randuvu aldik.Kizim 21 aylik hala duzgunce Anne demiyor aye diyo.. Basit komutlari yerine getiriyor ama bazi seyleri yerine getirmiyor defalarca gosterdigim objelerin isimlerini tekrarlamiyo bilindik hayvanlari gorunce diyo ..Benim vucud hareketlerimi taklit ediyo..Goz temasimiz var..Ayrica biraz cekingen yaancilara karsi.. Vs.. Yasitlarindan geri oldugunu dusunuyorum.. Bu durumumuza bakilirsa hastaneden egitim icin rapor verirlermi?? ki ben cok istiyorum egitim almasini..Bizimde babamiz ayni sekilde bu konuda destek.degil..Suan elimden gelen onu parka goturup cocuklarla oynamsini saglamak..Çocuk nöroloji yada psikiyatri olabilir ama dediğim gibi yaşı ufak olduğu için bekleyelim, gozlemleyelim falan derlerse bekleme. Ama kalbinin sesini dinle. Etrafında çok çocuk varsa ama yaşıtı olacak. Oyun grubunu evde kendin kur. Hergun eve çağırdığı, bol bol parka götür. Şuan resmen mudahalenin en verimli dönemindesin.
Güngöreni avucumun içi gibi biliyorum. Kale Center in karsi çaprazında bir merkez var gidenler memnun. Hastane islerindede yardımcı oluyorlar. Hemen gidip görüşün.Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.istabul güngörendeyim.gidebilieceyim neresi uygun olur.Beynim durmuş durumda
Yuja 21 aylık için iyi seviyede bence. Kelime kullanmasi harika. İşaret parmağını es geçmeyin. O çok ama çok önemli. Ben 21 aylıkken başlattım ve 1 ayda ancak öğrettim 22 ayliktan beri istediklerini göstermek için aktif olarak kullanıyor halada bırakmadı.canim bizde egitim arastirma hastanesinde cocuk.psikiyatridan randuvu aldik.Kizim 21 aylik hala duzgunce Anne demiyor aye diyo.. Basit komutlari yerine getiriyor ama bazi seyleri yerine getirmiyor defalarca gosterdigim objelerin isimlerini tekrarlamiyo bilindik hayvanlari gorunce diyo ..Benim vucud hareketlerimi taklit ediyo..Goz temasimiz var..Ayrica biraz cekingen yaancilara karsi.. Vs.. Yasitlarindan geri oldugunu dusunuyorum.. Bu durumumuza bakilirsa hastaneden egitim icin rapor verirlermi?? ki ben cok istiyorum egitim almasini..Bizimde babamiz ayni sekilde bu konuda destek.degil..Suan elimden gelen onu parka goturup cocuklarla oynamsini saglamak..
40 saat deniyor hatta haftalik bunu karşilamaya hiçbir ailenin gücü yetmez ama özel eğitimde öğrendiklerimizi evde saatlerce uygulamak bizim elimizde. O açiği biz anneler kapatiriz evelallah. Bende okudum oglunun durumunu şuandaki halini fakat şöyle bir durum var nekadar erken farkedilmesinin yaninda etkilenmişlik seviyeside çok önemli bence. Belki Mine hanimin oğlunun durumu ağırdı. Bunu bilemeyiz. Eğitimle gelişmeyen çocuk yok. Eğitimcimiz bana birseferinde durumu çok ağir olup ailesinin ciddi ilgisi ve eğitimle çok hizli yol alan çocuklarda gördüm, durumu hafif olan aylarca ilerleme sağlayamayanda..Bizim doktorlarımız, üç yaşından önce teşhis koyamazken , gelişmiş ülkelerde 20 aylık bebeğe geç kalmışsınız deniyor. Mine Nişlioğlunun röportajını okumanızı tavsiye ederim. Bir şirkette üst düzey yöneticilik yaparken oğluna 18 aylıkken otizm teşhisi konmuş.. şimdi Fenerbahçe de Nuhun Grmisi adında bir terapi merkezinin sahibi. Oğlunu Türkiye'de doktora götürmüş ilk önce, daha sonra yurtdışına ve Amerika'ya götürmüş. Oradaki Doktor geç kalmışsınız demiş 20 aylık bebek için Haftalık 25 saat özel eğitim almasını sağlamış oğlunun. Şu an 10 yaşında ve çok şey başarmışlar eğitimle. Biz 4 saatlik eğitimi zor karşılıyoruz.
İnstagram dan ekledim de gruba nasıl dahil oluyoruz çok güzel paylaşımları var umut vericiArkadaslar instagramda tcbernabayir var takip etmenizi oneririm. Whatsap grubuda var. Ucretsiz danismanlik yapiyor. Ayrica grupta her gecen gun yeni birsey ogreniyoruz. %80 otizmli olan cocuklarimizin nasil iyilestigini tanisinin kalktığını goreceksiniz. Gaps diyeti ile algilari acilan cocuklar var. Rabbim yar ve yardımcımiz olsun . İnşallah faydam olur
Bende ekledim WhatsAppdan yazıstık vıdeo felan ıstedı gonderdım bazı sorular sordu sonra bazı tahlıller ıstedı onları yaptır gonder dıye sızden de ıstedımı onları nasıl yaptırabılırım cocuk doktoruna mı gıdıp soylemem lazım ya kusura bakmayın daha once yaptırmadım boyle tahlıller doktora da kımseye acıklamak ıstemıyorum su yüzden yaptırmak ıstıyorum felan dıye..Arkadaslar instagramda tcbernabayir var takip etmenizi oneririm. Whatsap grubuda var. Ucretsiz danismanlik yapiyor. Ayrica grupta her gecen gun yeni birsey ogreniyoruz. %80 otizmli olan cocuklarimizin nasil iyilestigini tanisinin kalktığını goreceksiniz. Gaps diyeti ile algilari acilan cocuklar var. Rabbim yar ve yardımcımiz olsun . İnşallah faydam olur
canim instagram kullanmiyorum.. Rica etsem Telefon nosunu verebilir misinİnstagram dan ekledim de gruba nasıl dahil oluyoruz çok güzel paylaşımları var umut verici
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?