aslında 12 hatta 18 aydan önce otizmdir demek doğru olmaz ama dikkat etmek gereken bazı belirtiler var bebeklerde. Adına tepki vermemesi,sosyal gülümsemenin olmaması,bir ses duyduğunda merak edip o yöne doğru bakmaması, yüzlere ilgi göstermemesi, dokunulmaktan ve sarılmaktan pek hoşlanmaması,tipik bebek oyunlarına tepki göstermemesi, fazla sakin ya da tepkisiz olması gibi belirtilere dikkat etmek gerekir. Eğer içinizdeki şüphe geçmiyorsa gelişimsel değerlendirme yaptırabilirsiniz.
Ben seslenince hemen dönüp bakar ama babası seslenince kesinlikle bakmıyor bayramda yakınından seslendiler o zaman da bakmadı sosyal gülümseme var sarılmayı seviyor hatta bazen kendisi koynuma gelip sarılır gibi yapıyor cee ee yakalanbaç oyunlarını seviyor kendisi de perdeyle cee ee yapıyor ama kanat çırpması ya da sevdiği birşeyi görünce ağzını O yapıp ellerini aç kapa yapması beni şüpheye düşürüyoraslında 12 hatta 18 aydan önce otizmdir demek doğru olmaz ama dikkat etmek gereken bazı belirtiler var bebeklerde. Adına tepki vermemesi,sosyal gülümsemenin olmaması,bir ses duyduğunda merak edip o yöne doğru bakmaması, yüzlere ilgi göstermemesi, dokunulmaktan ve sarılmaktan pek hoşlanmaması,tipik bebek oyunlarına tepki göstermemesi, fazla sakin ya da tepkisiz olması gibi belirtilere dikkat etmek gerekir. Eğer içinizdeki şüphe geçmiyorsa gelişimsel değerlendirme yaptırabilirsiniz.
Gördüğüm bebeklerde genellikle benim bebeğimin hareketlerini yapmıyorlarE bildiğin 8 aylık bebek motor becerileri bunlar.
Benım ikizlerimde 7 ay 25 günlükler bunları yapıyorlar hiç aklıma gelmedi otizm falan . Gelişimi devam eden bebek işte8.5 aylık Bebeğimden otizmden şüphe ediyorum Şüphelerim Benim elimle kendi yüzünü kapatıp kokluyor Sürekli oyuncaklarını ya da başka şeyleri ağzına sokuyor İsmine bazen bakıyor bazen bakmıyor Elleri çok hareketli sürekli aç kapa yapıyor El çırpıyor kanat çırpıyor Ayak bileğini çeviriyor Heyecan yapınca ağzını açıp ellerini aç kapa yapıyor
Acaba ben mi kurmuntu yapıyorum yoksa bir belirti mi bunlar
Siz kuruntu yapıyorsunuz, benim kızım da yapıyordu.8.5 aylık Bebeğimden otizmden şüphe ediyorum Şüphelerim Benim elimle kendi yüzünü kapatıp kokluyor Sürekli oyuncaklarını ya da başka şeyleri ağzına sokuyor İsmine bazen bakıyor bazen bakmıyor Elleri çok hareketli sürekli aç kapa yapıyor El çırpıyor kanat çırpıyor Ayak bileğini çeviriyor Heyecan yapınca ağzını açıp ellerini aç kapa yapıyor
Sen kendi çocuğunu gözlemlediğin için görüyorsun yoksa hepsi yapıyor .Gördüğüm bebeklerde genellikle benim bebeğimin hareketlerini yapmıyorlar
Merhaba sosyal iletişimi nasıl sizinle uzun süre göz teması kuruyor mu8.5 aylık Bebeğimden otizmden şüphe ediyorum Şüphelerim Benim elimle kendi yüzünü kapatıp kokluyor Sürekli oyuncaklarını ya da başka şeyleri ağzına sokuyor İsmine bazen bakıyor bazen bakmıyor Elleri çok hareketli sürekli aç kapa yapıyor El çırpıyor kanat çırpıyor Ayak bileğini çeviriyor Heyecan yapınca ağzını açıp ellerini aç kapa yapıyor
Evet kuruyorMerhaba sosyal iletişimi nasıl sizinle uzun süre göz teması kuruyor mu
Beni teyzesini dedesini vs görünce hemen gülmeye başlıyorMerhaba sosyal iletişimi nasıl sizinle uzun süre göz teması kuruyor mu
Biz de yakın zamanda doktora gittik ve iletişimine baktı sadece geri kalanları bu aylardaki tüm bebekler yapabilirmişBeni teyzesini dedesini vs görünce hemen gülmeye başlıyor