Otobüste taciz

Galiba bıçak taşımaya başlamak gerekiyor artık. Hatta bildiğiniz silah verilmeli kadınlara.
Tacize ugradim diye bicaklasam o serbest kalir senin benim gibi magdurlar yatar icerde. O anlik korku, panik, ofkeyle insan gercekten saplar yani bicagi, yasadim biliyorum. Ama biber gazi bile tasimak suc. Nasil koruyacagiz acaba kendimizi bilemiyorum.

6.5 aylık hamileyim.
Bugün eşimin yanına giderken sözle tacize uğradım.
İgrenc bakışlarını üzerimde hissettim.
Allah hepsinin bin türlü belasını versin.

Ülke ismi vermek istemem ama suç oranı oldukça düşük ülkelerden birinde yaşıyorum. Toplu taşımada sürekli 'şüpheli gördüğünüz durumları görevlilere bildirin' diye anons yapılıyor. İnsanlar kolluk kuvvetleri ile sürekli iletişim halinde, yaya geçidinde durmayan bir araç gördüğünde bile plakasını alıp polise verebilir ya da fotoğraf çekebilirseniz whatsapptan gönderebilirsiniz (ki ceza alırlar, yayaların etrafta 100 metre içinde bir yaya geçidi varsa onu kullanmaması da aynı şekilde para cezası ile sonuçlanır).
Taciz durumu o kadar nadir yaşanan bir şey ki, ülkece büyük utanç duyulacağından ve çok tepki gösterileceğinden eminim.
Hangi ülke ise ben de oraya gitmek istiyorum, yoruldum artık etrafımdaki pisliklerden, fırsatçılardan...

İnanın parmaklarında yüzügü olup evli çogu erkek bakıp laf atıyor artık o kadar bıktım ki. Bekarlar evliler yaslılar gençler hepsi aynı. Bunu normalleştiriyorlar ceza yok illa tecavüze uğrayacaksın ki ceza versinler. O laf atıp bakan insanın tecavüz etme potansiyeli var diye bakmıyorlar .

Anlıyamıyorum laf etmeyen insanları senin evde kızın yok mu? yada kardeşin yok mu? Hiç mi vicdanın yok bir yerde böyle bir şey çıktı avazım çıktığı kadar bagırdım.

Çünkü Türkiye'de erkek kitlesinin eminim en az yüzde altmışı hayatının bir evresinde sözlü veya fiziksel olarak bir kadını taciz etmiştir de ondan sesleri çıkmaz. Bırbirlerini kollar " siz de abartıyorsunuz, siz de öyle gıyınmeseydiniz " der , cinsel saldırı suçlarını normalleştirir ve mağduru suçlarlar. Doksanlarda da durum böyleydi senin yaşadığına benzer şey ablamın basına geliyor, tacizci ile kavga ederken, eski körüklü belediye otobüsünün arkasından bir ses gelir, " otobüse biniyorsan bunlara alışacaksın " diye. Tacizciyi bırakıp onunla da kavga ediyor, kimseden çıt yok. Ablam fena benzetir insanı. Neyse yer boşalıyor oturuyor bir yere yanında yaşlı bir adam " kızım o kavga eden sen miydin, bu zamanda sapık dolu her yer vs vs " diye laflar ediyor " yaşlı ve çok vicdanlı " dedemiz ama olaylar gittikten ortam durulduktan sonra yapıyor bunu ablam o'na da dönüp " sus şerefisz sabahtan beri kavga ediyorum sesin çıkmadı, destek olmadın, şimdi de kapa çeneni otur " diyor.
Yani anlayacağın Türkiye eski Türkiye değişen tek şey bizlerin büyümesi.
Bütün tacizciler, taciz potansiyeli olanlar, ve onların sesiz destekçileri; mide bulandırıcısınız.

Son düzenleme:
Şuan sakinim ama bugün çok agladım Allaha havale ettim. Biber gazı alıcam. Baska yapacagım bir şey yok malesef.

İnanamadım pek.
Bir otobüste aklı selim bir tane mi insan yoktu?
Hepsi mi korkaktı?
Ayrıca müslüman ülke diye başlamışsınız yargılamışsınız resmen.
Tamam en çok bu ülkede oluyor ama diğrr ülkelerde de yok diye birşey yok.
Hergün binlerce kadın ülke farketmeksizin tacize/tecavüze uğruyor.
Şanssız olanlar öldürülüp atılıyor bile.
Tamam hoş birşey değil hatta çok kötü birşey ama bizde bayan olarak önlememizi almalıyız.
Mesela biber gazı,taş,sopa. (Annem çantasında bir küçük spreyle,küçük bir taş taşırdı,evet bunu yapardı.)
Arabamın torpidosunda da sürekli taş,biber gazı bulunur.
Keza çantama da koyarım asla eksik etmem.
Gelişen dünyayla,insanların daha da sapkın bir hale gelmesiyle bu olaylar fazlaca arttı.
En azından kendimizi korumak amacı bu tarz girişimlerde bulunabiliriz.

Yerli sapıklarımız azmış gibi birde ithal ettik birsürü pisliği ülkemize. Bugün minübüste bir suriyeli aile bebek arabası açık olmasına rağmen 2 yaşındaki çocuğunu ayakkabılarıyla koltukta ayakta tutuyorlardı. Yaşlı bir kadın bindi ve hiç oralı olmadılar. Dayanamadım çocuğu arabasına oturtunda teyze otursun dedim. Anlamıyoruz ayağına yatıyorlar. Yüzsüz ve düşüncesiz insanlar. İnsanlık gerçekten yerlerde artık.

Ağzınıza sağlık. Sizin gibi bir tane denk gelse yeterdi aslında. Üzmeyin kendinizi olduğunuz gibi olmaya devam edin sadece..

Az önce Türkiye' ye uçak biletlerine bakıp ne kadar pahalı olduğunu, istediğim zaman gelememenin ne kadar zor olduğunu ve neden bu kadar uzakta yaşamayı seçtiğimi sorguluyordum.
Konunuzu gördüm sebebini bir daha hatırladım.
Beni en çok yaralayan insanların tepkisizliği. Herkes kendine fiziksel/psikolojik zarar gelmesinden o kadar çok korkuyor ki kimse yardımcı olmuyor, haksızlığa, tacize ses çıkarmıyor. En büyük toplumsal çöküş bu.
Geçmiş olsun, yine de şikayetten vazgeçmeyin derim. Bağırarak en iyisini yapmışsınız. Sessiz olunca daha çok cesaret buluyorlar artık en azından iki kez düşünür.
Okadar haklısınız ki ama ne yazıkki insanlar sokak ortasında yan baktın kavgası yüzünden bile hayatını kaybedebiliyor ülkemizde. İnsan öldürmek çok basit oldu artık. Geçenlerde bi haber gördüm Ankara'da otobüs durağına bi adam gidiyor orda bekleyenlere muslumanmisiniz diyor onlar da evet diyor o manyak da ben de şeytanım diyerek iki kişiyi bıçaklayıp öldürüyor iki kişiyi de yaralıyor. Etraf manyak dolu. Bu yüzden kimse artık kendini kolay kolay ortaya atmıyor. Ülkede sabah işe gidip akşam sağ olarak eve döndüğümüze sukretmemiz gereken duruma geldik malesef

İnsanlık ölmüş ya, aynı olayı TV karşısında izlerler ah vah derler birebir yaşayınca kimse bana bulaşmasın diye sessiz kalmayı tercih ederler, ben hayatta susamazdım böyle bir şeye yazıklar olsun ne hale geldik , biz kadınların kızların özgürce giyinmeye yasamaya hakkı yok mu? Evden dışarı çıkmaz olduk :(

İnanamadım pek.
Hepsi mi korkaktı?
Tamam hoş birşey değil hatta çok kötü birşey ama bizde bayan olarak önlememizi almalıyız.
Mesela biber gazı,taş,sopa. (Annem çantasında bir küçük spreyle,küçük bir taş taşırdı,evet bunu yapardı.)
Gelişen dünyayla,insanların daha da sapkın bir hale gelmesiyle bu olaylar fazlaca arttı.
İnanamayacak bi durum yokki konu sahibi çok haklı insanlar o kadar duyarsız olmuş ki kimse bana bulaşmasın diye sessiz kalıyorlar.
Konu sahibi tedbir almadı diye mi suçlu şimdi? Ayrıca tedbirli yasamak zorundamıyız özgürce yasamak varken

Küçük bir şehirde mi yaşıyorsunuz

İnanamayacak bi durum yokki konu sahibi çok haklı insanlar o kadar duyarsız olmuş ki kimse bana bulaşmasın diye sessiz kalıyorlar.
Konu sahibi tedbir almadı diye mi suçlu şimdi? Ayrıca tedbirli yasamak zorundamıyız özgürce yasamak varken
Ben konu sahibi suçlu mu dedim hanımefendi?
Sanırım yanlış okudunuz.
İnanamadığım konu otobüstekilerin sakin kalması.
Demekki delikanlıların iyi niyetli insanların olduğu yerde yaşamıyor,tvlerde hergün izliyoruz,taciz eden adamı indirip dövüyorlar yaka paça dışarı atıyorlar falan.
İnanamadığım konu buydu.
Boşuna yükseldiniz yani.
Ayrıca evet kimse tedbirli yaşamak zorunda değil,keşke bu durumda zorunluluk haline gelmeseydi bizde özgürde dolaşabilseydik.
Ama hayat şartları malum.. Tedbirsiz spreysiz yaşanmıyor artık.
Siz tedbirsiz yaşayabilirsiniz bir problem yok,sizin seçiminiz.
Ben çevremdeki herkesi biber gazı konusunda bilinçlendiriyorum. Arabası olanlara çakı,taş,sopa koyun diyerek uyarımı yapıyorum. Gerisi onlara ve size kalmış.

İnanamadım pek.
Hepsi mi korkaktı?
Yoktu aklı selim biri bende şaşırıyorum işte. Uslubunuz çok sert gerçekten. Şu durumda neyi yargılamışım onuda anlıyamadım. Hem tedbir almadım diye bu durumu yasamak zorunda değilim

Yoktu aklı selim biri bende şaşırıyorum işte. Uslubunuz çok sert gerçekten. Şu durumda neyi yargılamışım onuda anlıyamadım.
Üslubım sert değil,kendimi ifade edemedim sanırım.
Sadece müslüman ülkelerde olmuyor bu oaly,bütün ülkelerde var bu sıkıntı.
Müslüman ülke diye yapıştırmayalım damgayı. :)
Bende ona şaşırdım,normalde döverlerdi ya da arabadan atarlardı. Ben giden arabadan atıldığına bile şahit oldum.
Lütfen daha dikkatli olun bu ara pek bir azmış insanlar.
Taş çakı biber gazı ne bulursanız taşıyın.
3ünü de çantanızın farklı ama "ulaşılabilir" yerlerine koyun.
Daha güvende hissedeceğinize eminim. :)
Ülkede kadın olmak çok zor ama kendimizi korumakta imkansız değil.

Bir gün biz minibüste giderken ön koltukta oturan kadının başında dikilen sapığın biri vardı. Ve kadının koluna dokunduruyordu kendini. "Malum yerini" Ama kadın korkudan sesini çıkaramıyordu.

Sonra biz farkettik ne yapıyorsunuz uzaklaşın ve daha bir çok şey dememizle sapık uzaklaştı biraz oradan. Ama adamın biri bunu duyunca tekme tokat dövmeye başladı ve minibüs durunca minibüsten dışarı attı..

Allah korusun böyle sapık zihniyetlerden. Size de geçmiş olsun.. Keşke hiç kimse bu kadar duyarsız olmasa...

Çok geçmiş olsun... aynen dediğiniz gibi onlarında maalesef bir farkı yok. size birşey olsa ancak o zaman ahlanıp vahlanıp yürüyüşler bile yaparlar. kadın kadını korumadıkça, bırakın kadını cinsiyet farkı gözetmeden yanlışa ses çıkarılmadıkça bunun sonu gelmeyecek. ancak oturdukları yerden boş boş ülkeyi kurtarsınlar.

Gerçekten çok geçmiş olsun, insanlar artık bana dokunmayan bin yaşasın modunda sokakta bir kadın dövülse çok nadir zamanlarda biri çıkıp müdehale ediyor. Şikayet etsen ifade alınıcak salınıcak.
Mini etek giydi diye kaç kadın dayak yedi otobüslerde mal mal baktırşar.
Bende bugün normalde tek başıma sokağa çıkmaktan hoşlanmam bugün mecburi bankaya gitmem gerekti, uzun süre tek çıkmadığım için unutmuşum babam yaşındaki adamların bakışları mı dersin, çöpçünün arkamdan ıslıklaması mı dersin. Gerçekten neden böyle bir karar aldığımı farkettirdi. Tam mahallemde olmasam cingar çıkartırdım o çöpçüye ama mahallede olunca şimdi olay büyümesin dedim.

Nefret ediyorum müslüman bir ülkede bu kadar igrenç sapık zihniyetli insanlardan. Buraya hüngür hüngür aglayarak yazıyorum. Gerçekten sinirlerim çok bozuk. Durakta otobüs beklerim normal giyinmeme ragmen igrenç igrenç laflar her yanından geçen araba igrenç sapık gibi bakıyor. Bugün dizlerimde elbise giydim hafif makyaj yaptım arkadaslarımla buluştum. Dönüşte otobüste bir erkek taciz etmeye çalıştı kavga ettim bagırdım çagırdım. Otobüs dolu bayanlarda erkeklerde hiç agzını açmadı tek bir laf etmedi. Ben aynı durumda baska biri olsa kavga ederdim İnanınki bir kere bu durum yüzünden otobüste kavga ettim. Hiç kimse otobüste agzını açmadı indim. Aglıyorum sabahtan beri o otobüste bana taciz etmeye çalışan insanla otobüste agzını açmayan insanların hiç farkı yok. Şikayetçi olunca hiç ceza almıyorlar. Artık bıktım gerçekten yasamaktan. Allah bin belasını versin böyle sapık zihniyetli insanların.
Ülkenin müslümanı olmaz insanın müslümanı olur. Müslüman olması da günahkar olmasına engel değildir. Kaldı ki biz çifte standartlı çelişkili bir toplumuz. Ben çoğu erkeğin tacizci ve tecavüzcülerle (mağdur kendi yakınları değilse) çok kolay empati kurduklarını düşünüyorum. Hukuk desen zaten guguk olmuş, sesini duyan yok. Suçluyu mu koruyor toplum huzurunu, güvenliğini mi bilemiyorum. Bir de şu var ki erkeklerde geçmişten gelen bir algı var "yaparım yanıma kar kalır, rezil olmayı göze alamaz". Bu bakış açısı neden var? Çünkü tacize uğrayan kişinin kesin bir hatası vardır, kesin bir şeyi yanlış yapmıştır gibi aptalca ve çelişkili düşüncelere sahibiz. Kadınlar bile böyle düşünebiliyor. E o da mini giymeseymiş de bıdı bıdı. Kaç sene önce izlediğim bir haber vardı halen etkisinden kurtulamadığım. İstanbul'da sokak arasında 7 aylık falan hamile ve "tesettürlü" bir kadın, daha gündüz vakti evine gitmeye çalışıyor. Arabalı bir kaç adam kaçırıp tecavüz etmişti. Kanım donmuştu resmen haberi dinlediğimde. Bu tarz olaylar hep vardı sadece şuan çok fazla haber yapılıyor ve insanlar susup içine atmıyorlar. Rezil olması gereken kişinin kendileri de karşılarındaki sapık olduğunun nispeten farkındalar.

Back
X