otobüste telefon görüşmesi

keşke bizimkilerde de yazsa.Aslında insanların söylemesimi lazım genel adap diye bir şey var

Otobüste bağıra bağıra o kadar çok konuşabilen biri, siz onu uyarsanız da çirkeflik yapardı. Tecrübeyle sabittir.

Açıkçası, ben de o gün çirkef günümde değilsem uyarmıyorum. Milletin muhabbetini dinlemek mi yoksa kavga etmek mi? Hangisine tahammülüm varsa onu yapıyorum.

Ay evet evet. Durakta mesela... Orada çocuk var, yakmış sigarayı. Be adam/kadın az ötede iç bari.

Ben bir de eğer nezleysem, sigara dumanını her duyduğumda küfrediyorum. Nasıl yakıyor burnumu anlatamam. Gözümden yaş iniyor.

Bende otobüste toplu yerde yuksek sesle konusanlara sinir oluyorum hatta benm uzun surcek gibiyse kapatiyorum kimse kimseyi dinlemek zorunda degil dusunceli olmaliyiz

Bır de su arkadas ortamın da bulusupta ellerınden telefonu dusurmeyıp saatlerce ınternette dılasan mesajlasan ınsanlardan nefret edıyorum madem telefonla arkadaslık edıceksın nedıye bulusuyorsun arkadaslarınla.

Hic unutmam . 15,16 yaşlarındayim. O zaman da telefonun yeni olmuş. Çok fazla otobüs dolmuş da kullanmamisim o zamana kadar zaten. Daha yeni kullanmaya baslamisim. Annemle telefonda biraz yüksek sesle konuşuyorum . Fazla değil 5 dakika falan. Sonra başımı yaslayip cama mışıl mışıl uykuya dalmışken iki kadın tartisiyorlar. Birisi diyor ki uyarsaniz anlardı , diğeri diyor ki hayır bu yaşa kadar öğrenmemis şimdi mi öğrenecek. Ben de düşünüyorum acaba bunlar ne hakkında konuşuyorlar diye. Sonra inmeye yakın aklıma dank etti , benim hakkımda konusuyorlardi. Bana bu konuda kızdıkları halde kendileri yuksek sesle konusarak aralarında tartisiyorlar ve başkalarını rahatsız ediyorlardı. Ama inanır misiniz o günden sonra bir kere bile telefonda konuşmadım otobüste iken. Ayrıca şunu belirtmem gerekir ki kucuklukten beri çevremde örnek olarak gösterilen akıllı bir çocuktum. Bunu kendimi övmek için değil , aslında uyarsaydiniz o kişinin özür dileyip bu konuşmayı bitirebilecegini , bu davranışı bir daha tekrarlamayacagini , yukarıdaki yorumlarda belirtildiği gibi bu davranışta bulunan her insanın cahil olmadığını anlatmak için söylüyorum. Hem belki siz de sevap kazanmış olurdunuz bu davranisinizdan ötürü. Sözün özü , insanları yargılamanın önce bir daha düşünün derim.

Benim bir arkadaşım var, ne zaman telefonlaşsak ottan boktan gireriz başka şeylerden çıkarız, uzun süre konuşuruz. Ben normalde telefon görüşmesi çok uzayınca başına ağrılar saplanan bir insanım ama onunla muhabbetimiz çok iyi. Laf lafı açıyor, durduramıyoruz. Neyse geçenlerde beni aradı, dolmuştaydı, ben de evdeydim, konuşuyoruz yine saçma sapan şeylerden falan. Biraz zaman geçti, tam o bişey anlatırken şimdi kapatmam lazım, rahatsız olanlar var falan dedi. Tamam dedim. Sonra mesaj attım "ne oldu, kim rahatsız oldu?" falan diye. Meğer dolmuşta arkasında oturan kadın arkadaşıma "telefonu kapatır mısınız, araba kaza yapar" falan demiş, arkadaşım da "kusura bakmayın" demiş, ondan kapatmış. Ki çok yüksek sesle konuşan biri değildir ama uyarmışlar işte. Hani ona "rahatsız oluyoruz, arabada telefonla konuşmayın" tarzı bi ricada bulunsalar da itiraz etmez zaten, kusura bakmayın der ve kapatır. Ama herkes öyle değil işte. Ben hayatta otobüste telefonda konuşamam, ancak ve ancak çok kısa olur ama millet car car konuşuyor. Herkes dinliyor olduğu gibi. Kalkıp bişey desen sana ne der geçer. Kimin ne çıkacağını bilemeyiz yani gerçekten çok fazla çirkef insanlar da var. Otobüs gibi bir yerde milletle kavga etmeye gerek yok, sinir küpü olmaya da. Bu tarz şeyleri sevmediğim için otobüslerde hep kulaklığımı takıp müzik dinlerim, ses yalıtımlı çok güzel bir kulaklığım var, takıp müziğimi açtığım zaman ne dışarıdakini duyuyorum ne de dışarıdaki beni. Otobüs sonuçta, ineceğim yer belli, başka türlü geçmiyor çünkü zaman hele yok biraz uzunsa.

ben de nefret ederdim ve en kotusu de esim de onlardan biri cikti

ortaokul lise çağındaki özellikle kızların ağızlarını yaya yaya 3 4 kelimede bir kanka kanka kanka demelerinden nefret ediyorum bu kızlar otobüsde dolmuşda özelikle konusuyorlar dikkat ettim çoğu kendi arıyor karşı tarafı.Muhabbetler hep aynı erkek meselesi başka bir dertleri yok..Şok oluyorum böyle cahil yetişen gençlere insan derslerden konuşur ödev sorar yok varsa yoksa erkek arkadaş...Erkek arkadaşını konuşacaksanda git evinde konuş kanka kanka kanka bu nedir yaaa bi bilen varsa aydınlatsin beni.

Ogretmenler genelde gurultulu ortamlarda olduklari icin bagirarak konusmaya alismislardir, normal hayatlarinda da farkinda olmadan yuksek sesle konusabilirler. Ben cok rastladim boyle.

Yani isteyerek veya farkinda olarak yaptigi bir sey olmayabilir.

Ote yandan siz resmen kadini dinlemissiniz.

Takin bir kulaklik. Veya baska bir seyseyle mesgul olmaya calisin. Ne kadar dikkat etmezseniz o kadar duymazsiniz bence.

Gecen isten ciktim feci bas agrisiyla metrobuse bindim. Tam oturdum diye sevinirken öküzün teki tepemde tutunmaya basladi. Sonra birini aradi tum yol kulagimin dibinde "abi kaca olur, evet bilmem ne renk, tamam abi.." diye diye catlatti beni. Inanin uyarip cenesini dinleyecek halim olmadigimdan sustum hastaydim cunku. Insanlarin dusunmesi lazim. Metrobus zaten tiklim tikis resmen agzi kulagimin dibinde inince konus, sanki dunyayi kurtariyor.

Bu bile hak yemek aslinda, ben kendimi bildigimden toplu tasimada kim ararsa arasin acmam inince donerim.

univ. iki senelik mezunum ben de arkadasimla kanka kanka diyorum konusuyorum kaldi ki erkek arkadaslarimizdan konusuyoruz ama bu tek derdim erkek anlamina gelmiyor. kaldi ki kime nasil hitap edecegimi kimse sorgulayamaz. dinlemezsiniz olur biter. he sadece dikkat etmek icin bagira bagira konusanlardan degiliz aksine fisir fisir. her insanin yanlis yaptigi bisey var onlarda genc kafalarina gore takiliyorlsr ogrenirler.

ayrica konu sahini madem herkesin duyacagi sekilde konusuyordu neden biriside cikip kapat su telefonu demedi? demekki bagira bagira konusmuorms. konussaydi bir otobus insan dayanamazdi.

Arkadaşım demişti İsveç de böyle yerlerde telefon ile görüşmek terbiyesizlik olarak algılanıyorMuş
Ben de çok rahatsız olurum yahu bir keresinde bir kızın rüyasıni dinledim bir saat Oğuz diye diye ismi de ezberletmis bak sinir oldum ya

Bir de kuslu mesaj sesi (dk basi) ve şekerli oyunun sesi de bezdirdi
Uyarın denilmiş ama nasıl birine catacagini dolayısıyla baş agrisini tercih edeceği bi duruma düşeceğini bilemez kimse
Ben şahsen ruh halime göre tercih yapıyorum

Toplu alanlarda kimse kimseyi rahatsız edemez,çekmek zorunda da değiliz arkadaş iki iki dört..Birbirimize saygı duymak zorundayız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…