- 30 Nisan 2008
- 45.779
- 24.642
- 398
- Konu Sahibi Nisan.umut
-
Ben kapalı değilim annem kardeşlerimde öyle . Ama bu ülkede 80 yıldır linç ediliyor kapalılar. ilk okuldayken ders kitaplarında karfatma yazardı annesi çarşaflı arkadaşlarımız yerindibine geçerdi . Türk sinemasında hatta Şaban filimlerinde dahi dini senboller çarşaf ve sakalla alay edilirdi küçümsenirdi. Son yirmi yıldırda artık komplo kurulmaya başlandı Müslüm gündüz olayı gibi sahte sakallı ve çarşaflı sapıklar yarattı Ergenekon . Amaç toplumu dini değerlerden soğutmak hatta alay ettirmek. 6 yıl önce italyaya gitmiştim . Dini yerleride gezdim Türkiye'ye kıyaslama imkanı buldum Türkiye'de toplumun geneli orayla
kıyasla saygısız. Bu saygısızlık bize öğretildi , dayatıldı, yalanla iftirayla hatta koplolara . Konu sahibini tenzih ederim ama artık ben bu tür olayları şüpheyle karşılıyorum
Bunun açıklık ve kapalılıkla alakası yok önce bunu bir geçelim. Buradaki olayı ferdi olarak ele almak gerek. Kadın dengesizin tekiymiş yani bu ortada. Ben de otobüste iken bayan yanına oturmaya dikkat ederim ama mecbur kalırsam erkeğin yanına da otururum. Hele de bi çocuğu hasta bi çocuğu böyle itip kakmak hiç doğru bi davranış değil. Belli ki kadın tam anlamıyla saldırgan.
bukonularda cok fevrıyım kadının basortusune yapışmıştım ben olsam
size sonuna kadar katılmakla bırlıkte her kapalı boyle yapacak dıye bısıy yok ayrıca bazı ınsanlar örtuyu çarsafı sadece kamufle olmak amacıyla yapıolar bu çok az bı kesım ama var olduklarını ınkar etmek de saflık olur bu konu ınsanlıkla ılgılı burda engellı bı cocuga cinsel yonden bakıp kımbıle tahrık olup onu yanından kovmaya çalışsan bı ınsan var kapalı yada acık ne farkeder olay neden kapalılara acıkklARA BAĞLANMIS KIBelki siz sahte olduğuna inanmak istiyor olabilirsiniz ama kapalılara ne kadar zulmediyse açıklarada en az on katı ediliyor
Burada siyaset yazmak yasak degil miydi sevgili mune?
Kapalı kadına eziyetten girilmiş---karafatmadan dem vurulmuş---ergenekondan çıkılmış...pessss....
Allah tan ne siz ne de aileniz kapalı degilmişsiniz.eminim ki çok çok adaletli sosyal demokrat bir ailesiniz!!!
Bu yorumu kınıyorum.ülkemiz üzerinde oynanan derin oyunlara baş aktör yapılan baş örtüsünün artık '' her kesim tarafından '' rahat bırakılmasını istiyoruz!!!
örtün yada örtmeyin...hepimiz insan olmak ve birbirimize saygı duymak ve doğruyu söylemek zorundayız...
Ben şimdiye kadar başörtüsü var diye çarmıha gerilen birini görmedim ki annem ve küçük ablam eşarp takar !
Dinin getirdiği emir ve yasakların bazısını uygulayıp işinize geleni uygulamaya koymadan yaşayınca zulum olmuyor.
Takkiyenin böylesi !!!
Toplu taşıma aracında ben erkekle oturmam diyebilmek de olay bence.Arkadaşlar konu kapatılmasın boş yere.Sonuçta açık biride yapabilirdi böyle bişeyi olay o değil olay hakaretler savurması ve engelli birine el kaldırması.
size sonuna kadar katılmakla bırlıkte her kapalı boyle yapacak dıye bısıy yok ayrıca bazı ınsanlar örtuyu çarsafı sadece kamufle olmak amacıyla yapıolar bu çok az bı kesım ama var olduklarını ınkar etmek de saflık olur bu konu ınsanlıkla ılgılı burda engellı bı cocuga cinsel yonden bakıp kımbıle tahrık olup onu yanından kovmaya çalışsan bı ınsan var kapalı yada acık ne farkeder olay neden kapalılara acıkklARA BAĞLANMIS KI
ahhh bıde parmagın ucuna degıl de gösterdiği yere baksak.......
Toplu taşıma aracında ben erkekle oturmam diyebilmek de olay bence.
aklınızın almaması çok doğal içinde sevgı dolu bı yuregı tasıyan bı ınsan o engellı yavruya kalkıp kedısı yer verır rahat otursun dıye acımak bızım luxumuz degıl Allah oyle yaratmıs onun sahıbı var ama o anda elınden o gelebılırdı kalkıp onun daha rahat etmesını sağlayabılırdı ama napmıss kufurler savurmus hangı dınde kufur var ki hangı dınde bızden daha kötu durumdakılere ezıyet etmek varAynen konunun açık-kapalıya gelmesini gerçekten istemem...Her türlü insanın kötüsüde var iyiside sonuçta.Ama bugün yaşadıklarımı aklım almıyor..
Öyle sinirliyim ki anlatmam lazım
Bugün otobüse bindim.Önümdede kapalı bir bayan oturuyodu.Neyse otobüse engelli bir çocukla babası bindi.Babası engelli çocuğu önümdeki bayanın yanına oturttu.Kendi de karşı koltuğa geçti.Sonra kadın engelli çocuğa kalk yanımdan dedi..Adam noluyo falan dedi kadına.Kadın benim yanıma erkek oturamaz falan dedi adam da siz kendinizdemisiniz diye tepki gösterdi şok olmuştu tabi.Neyse sonra otobüsteki diğer insanlarda karıştılar tepki gösterdiler.Kadın tepki gösteren kadınlara dönüp ben açıklar gibi o... değilim siz hepiniz o...sunuz dedi.Çocuğu itti kalk yanımdan diye bağırdı.Sonra çocuğa iyice vurmaya başlayınca kavga kıyamet indirdiler kadını.Kadın inerken hala küfürler saçıyodu.Ben şoktayım hala ne insanlar yaşıyo böyle bu ülkede ya.Artık otobüsede binemiycez heralde.
Kapalı olduğunu özellikle belirtmedim bu arada yanlış anlaşılmasın ama açıklar gibi o... değilim dediği için anlaşılcaktı zaten
kapalı yada değil. o kadın herkesden farklıymış. bana kalırsa psikolojik bozukluğu var. yani kadın normal değil.Öyle sinirliyim ki anlatmam lazım
Bugün otobüse bindim.Önümdede kapalı bir bayan oturuyodu.Neyse otobüse engelli bir çocukla babası bindi.Babası engelli çocuğu önümdeki bayanın yanına oturttu.Kendi de karşı koltuğa geçti.Sonra kadın engelli çocuğa kalk yanımdan dedi..Adam noluyo falan dedi kadına.Kadın benim yanıma erkek oturamaz falan dedi adam da siz kendinizdemisiniz diye tepki gösterdi şok olmuştu tabi.Neyse sonra otobüsteki diğer insanlarda karıştılar tepki gösterdiler.Kadın tepki gösteren kadınlara dönüp ben açıklar gibi o... değilim siz hepiniz o...sunuz dedi.Çocuğu itti kalk yanımdan diye bağırdı.Sonra çocuğa iyice vurmaya başlayınca kavga kıyamet indirdiler kadını.Kadın inerken hala küfürler saçıyodu.Ben şoktayım hala ne insanlar yaşıyo böyle bu ülkede ya.Artık otobüsede binemiycez heralde.
Kapalı olduğunu özellikle belirtmedim bu arada yanlış anlaşılmasın ama açıklar gibi o... değilim dediği için anlaşılcaktı zaten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?