Otobüste yer vermemek

Ya bir de ayaktayken tacize uğrama durumu da var. Ben kaç defa genç erkekler yayılmışken kalkıp yaşlılara yer verdim.
Sonra da gözüyle, hareketleriyle taciz eden ayaktaki ayılarla cebelleştim. Ağzımın içine girmeye çalışan mı istersin, 15 dakikada melodram çekecek kadar gözümün içine bakan mı ne ararsan var.
Bir de bazı insanlara yer verince sanki mecburmuşuz gibi bir oturuşları var ki insan bir baş selamı ile teşekkür eder. Ama yok, hiç yüzüme bakmasan yerime çökenler var ya.
Gerçekten iletişim sorunumuz var, alışveriş yaptığım yerlerde kasada poşetimi tutan kasiyere teşekkür ederim, hoşgeldiniz dediyse merhaba derim. Ne bileyim ben miyim anormal acaba...

Ya arkadaşlar biraz ayıp olmuş bence
Yanı insan yaşlıysa gezmeye Hakkı yok
Günden dönerse makyajlıysa süslüyse püslüyse vermiyorum ne demek
70 yaşındaysa evde oturup ölsün mü misal?
Kimsenin yer vermek zorunluluğu yok tabiki ama bu şekilde konuşmaya da hakkınız yok.
Empati kurun biraz.
Ben zaten dedim, gezmek tozmak herkesin hakki. Ama güne gidecek kadar suslenecek kadar enerjik olup isten yeni gelmiş gençleri taciz eden kisilereydi sözümüz

bana bır kere 30 yaşındaki kadın laf saymıştı bende kalkıp aksayarak yürüdüm kadın çok pis bozuldu aksayarak yürüyünce herkesde ayıpladı kadın özür diledi ama
ben alışkınım dedim hahahahaa otobusten indim aksadım kötü kötü baktım bir daha kimseye çemkirmez herhalde

Ayyy ne fenasin :D oh iyi olmus o kadina

Peki ya hamileler !!
6 aylık hamileydim.3 yaşındaki oğlum anne çok yoruldum diye ağlıyor minibuste . Bir Allahın kulu yer vermez mi. Unutmuyorum o günü

yaşlıya, hamileye yer veririm, vermeyene gıcık olurum, kavga ederim. çok görüyorum şimdilerde liseli, üniversiteli erkek çocuklar özellikle afedersiniz kı.larını yayıp oturuyorlar amcalar, teyzeler ayakta. heee gün teyzeleri veya Ankara'nın bir ucundan bedavaya ekmek almaya giden amcalar konusunda seçiciyim ama hasta değilsem yer veririm, verilmesinin de doğru olduğunu düşünüyorum.
Kavga etmeye hakkıniz olmadığını bilmelisiniz. Siz yaşlılara nezaket gosteriyim derken başkalarının hakkini yeyip taciz ediyorsunuz. Dikkat edin de benim gibi bir gence denk gelmeyin azarlarken hahah :D saka tabi

Ay bu konuda bizim Alman kokanaları bilirim beter olarak, akşama kadar o manav senin bu kuaför benim ellerinde iki muz bir mandalina poşeti ile kokana kokana gezerler, otobüste 1 durak ayakta gidemezler, hele birde yabancı isen (özellikle türk) vay haline gözleri ile yer bitirirler adamı. Valla günüme bağlı allah affetsin iş çıkışı canım burnumda iken gayette güzel görmezden gelirim.

Ay bu konuda bizim Alman kokanaları bilirim beter olarak, akşama kadar o manav senin bu kuaför benim ellerinde iki muz bir mandalina poşeti ile kokana kokana gezerler, otobüste 1 durak ayakta gidemezler, hele birde yabancı isen (özellikle türk) vay haline gözleri işe yer bitirirler adamı. Valla günüme bağlı allah affetsin iş çıkışı canım burnumda iken gayette güzel görmezden gelirim.
Hadi ya, almanyada cidden öyle mi. Ben bi yerde okumuştum avrupada yasli birine yer versen seni tersler, burda öyle bisey yok falan yazmislardi. Sasirdim

ben dokuz aylık hamileydim doğumumdan önceki son kontrolüm için otobüse bindim otobüs genç doluydu ve hepsi oturuyordu bi kişi bile bana kalkıp yer vermedi karnım o kadar şişti o kadar ağırdımki bacaklarım kopmuştu resmen hastaneye gidene kadar ve 45 dakikalık yoldu minibüsten iner inmez ağlamaya başlamıştım çok zoruma gitmişti şimdi yazarken bile ağlayasım geldi :(

Ya bir de ayaktayken tacize uğrama durumu da var. Ben kaç defa genç erkekler yayılmışken kalkıp yaşlılara yer verdim.
Sonra da gözüyle, hareketleriyle taciz eden ayaktaki ayılarla cebelleştim. Ağzımın içine girmeye çalışan mı istersin, 15 dakikada melodram çekecek kadar gözümün içine bakan mı ne ararsan var.
Bir de bazı insanlara yer verince sanki mecburmuşuz gibi bir oturuşları var ki insan bir baş selamı ile teşekkür eder. Ama yok, hiç yüzüme bakmasan yerime çökenler var ya.
Gerçekten iletişim sorunumuz var, alışveriş yaptığım yerlerde kasada poşetimi tutan kasiyere teşekkür ederim, hoşgeldiniz dediyse merhaba derim. Ne bileyim ben miyim anormal acaba...
Siz mutevazisiniz haddini bilen normal bir insansiniz. Ama çoğunluk ne yazık ki ormandan yeni kaçmış gibi davranıyor

Ya arkadaşlar biraz ayıp olmuş bence
Yanı insan yaşlıysa gezmeye Hakkı yok
Günden dönerse makyajlıysa süslüyse püslüyse vermiyorum ne demek
70 yaşındaysa evde oturup ölsün mü misal?
Kimsenin yer vermek zorunluluğu yok tabiki ama bu şekilde konuşmaya da hakkınız yok.
Empati kurun biraz.

Empati kuruyorum
Allah çok şükür bana akıl vermiş
Şimdi dışarı çıkacak olsam derim ki akşam iş çıkış saati bekleyeyim de 1-2 saat sonra çıkayım
Ya da saat akşam dört yerine üçte eve döneyim de iş çıkışına yakalanmayayım
Kimse kimseye evde otursun demiyor
Ama sen tüm gün oturuo börekleri dolmaları götürüp sonra da sekiz saat ayakta durmuş benden yer bekliyorsan sırf 70 yaşındasın diye, bende sana bye canım derim.
Koltuktan dedikodudan bir saat önce kalksa kendi de yaşamaz bu sorunu

Siz bira empati yapın
Lisede anaokulunda staj yapıyordum, sekiz saat 15 çocukla o gürültüde ayaktaydım. Yerim de ortaköy gibi lüks vir yerdeydi. Otobüse biniyordum. Sonra da ojeli rujlu makyajlı süslü obiçim 70 yaşındali teyzeler gezmeden sahil kenarından dönüyordu. Neden yer vereyim? Kim oturmalı sizce?

Hayır tuhaf bi durum var öyle bik bik ötenler kalkıp kendileri de yer vermiyor. Allahım ne büyük terbiyesizliktir ya.

geçenlerde kadın oğlu içinde kendi içinde akbil basıp geçti oturdu oğlu 8-9 yaşlarında görülüyr
adam söylendi çocuğu oturtuyor diye kadın dedi ki ben ameliyotlıym o da küçük adam nasıl kzıyor hanımım rahatsız kalksın o otursun kadın tekrarladı ve dedi ki bakın arkada gençler vardır durumum müsait olsa yer veririm adam başladı söylenmeye kadın ağlamaklı oldu Allah aşkına ön tarafta duracağınıza arkaya geçseniz belkide yer veren olacak azıcık halden anlayın ameliyatlıyım diye ağlamaklı konuştu adam yine söylenmeye devam etti kadın sırtını açtı(ucundan göründü kocaman yarılmış gibi ameliyat izi vardı) oğlu korktu sessizce içli ağlamay başladı bakın ameliyatlıyım dedi hemen başka kadın müdahale etti kapattı kimseye birşey göstermek zorunda değilsiniz boşverin diye araba tıklım tıklım değil adam önde duruyor ben inerken hala söyleniyordu adam bindikten 2 durak sonra indim ben 5 dakka da kadını da oğlunu da ağlattı kadın sonra ağlayarak yapmayın Allah aşkına oğlumda korktu dedi kadının haline ben bile ağlayacaktım kadın görünüşü falan bakımlı, ama bakımlı dediğim makyaj falan yok saçlarını toplamış aşağıdan sıradan toplamış yani ama giyinişi falan düzgün eli yüzü düzgündü, bakımlı durunca dertsiz tasasız gencecik zannediyorlar
o olayı hala unutmam 1-2 sene oldu hala daha içimdedir adama sadece bir kere söylendim keşke sert davransaydım diye

Hadi ya, almanyada cidden öyle mi. Ben bi yerde okumuştum avrupada yasli birine yer versen seni tersler, burda öyle bisey yok falan yazmislardi. Sasirdim

Valla Berlin de öyle, tabii ki hepsi değil ama denk geldi mi en fenası denk geliyor. Kendi gençlerine daha fazla müsama gösteriyorlar tabii ki. Ee bende şahsen öyle ama, bizden bir teyze binince yer veriyorum oda ama cidden ihtiyacı varsa, nitekim anlıyorsun ya kime yer verip vermiyeceğini iç güdüsel birşey sanırım :KK53:

Metrobüste namusumu korumak için kimseye yer vermediğim çok olmuştur o_O sözlerinize hak vermekle birlikte çevreye duyarsızlaşmaktan da korkuyorum. Geçenlerde internette bir fotoğraf görmüştüm yaşlı bir teyze elini başının altına koymuş yere oturmuş üni öğrencileri de koltuğa oturmuş ders çalışıyordu. Öyle bişey de görseydim müdahale ederdim sanırım..
Allah yolda kalmışların yardımcısı olsun..

Sadece ayakta duramayan hasta olan nineler e yer veriyorum. Onun dışında kimseye yer vermedim. Bi ara minibüs çok kalabalıktı bu teyze çok sismandi resmen bana yapışmıştı yer ver gibi yinede kalkmadim boguldum resmen neredeyse üstüme tirmanacakti:KK53:

ya 30 yaşında kadın yaşlı da değil gençler niye böyle deyince gösterdim niye olduğunu birde elimde kocaman çanta vardı ukala ukala konuştı ama otobustekiler de kadına laf saydı ohhh

Bunun aynısını fıkra olarak okumuştum
Sizde mi okudunuzda aklınıza geldi ? :)

ben dokuz aylık hamileydim doğumumdan önceki son kontrolüm için otobüse bindim otobüs genç doluydu ve hepsi oturuyordu bi kişi bile bana kalkıp yer vermedi karnım o kadar şişti o kadar ağırdımki bacaklarım kopmuştu resmen hastaneye gidene kadar ve 45 dakikalık yoldu minibüsten iner inmez ağlamaya başlamıştım çok zoruma gitmişti şimdi yazarken bile ağlayasım geldi :KK43:
valla hamilelere ve çocuklululara yaşlılardan daha önce yer veriyrum hamileyken çok tehlikeli otobus olayı

Sabahın korunde kalkıp okula gidiyorum veya ise aksama kadar canım çıkıyor. Otobüste bos yer bulunca sevinçten cildiriyorum sanki. Bazı yaşlılar biniyor kimi hastaneden dönmüş ya da gerçekten yorgun ayakta duramiyor onlara kalkıp yer veriyorum. Ama gezmeden döndüğü bariz süslü puslu teuzelere kalkıp da yer ve resim gelmiyor üstelik de yaşları 40-45 arası orta yaşlılar. Yine de kendimi kotu hissediyorum. Sanki mecburmusum gibi düşünüyorum. Ancak bir de bunlardan "ay şimdiki gencler de söyle böyle" diye cikciklayan olursa hepten kan beynime sıçrıyor . anlasalar keşke biraz bizi tabii ki herkesin hakki gezmek tozmak ama gençleri darlamak nedir. Ben gencim diye her dakika enerjik olucam diye bi kanun yok ki. Görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda. Gerçi allahtan benim basıma gelmedi ama arada rastliyorum bazı hanımların ya da beylerin tribe girip gençleri darladigina.
Şuanda kimsenin yorumunu okumadan cevaplıyorum,eğer hastaneden dönmüşse ki belli oluyor hastaneden dönenler kesinlikle yer veriyorum he ama yok geziyim ediyim derdinde olan yaşlı insnlarımıza inanın yer vermiyorum zaten yorgun oluyorum o saate kadar gezmesinler bir zahmet

O degildi ben üniversitedeyken tabiri caizse hastaliktan geberiyorken ama okula gitme mecburiyetim varken bile bir herkül kivaminda teyze tarafindan kaldirildim, anlayamadan hem de . Kadin beni kollariyla tutup cekti mi ne yapti anlayamadan kendimi ayakta buldum.
Simdiki aklim olsa ne yapardim bilmiyorum, toplum tarafindan linc edilmekten korkuyorum en ufak bir tepkide.

Back
X