Otobüste yer vermemek

parislondonn

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ocak 2016
452
394
18
34
Sabahın korunde kalkıp okula gidiyorum veya ise aksama kadar canım çıkıyor. Otobüste bos yer bulunca sevinçten cildiriyorum sanki. Bazı yaşlılar biniyor kimi hastaneden dönmüş ya da gerçekten yorgun ayakta duramiyor onlara kalkıp yer veriyorum. Ama gezmeden döndüğü bariz süslü puslu teuzelere kalkıp da yer ve resim gelmiyor üstelik de yaşları 40-45 arası orta yaşlılar. Yine de kendimi kotu hissediyorum. Sanki mecburmusum gibi düşünüyorum. Ancak bir de bunlardan "ay şimdiki gencler de söyle böyle" diye cikciklayan olursa hepten kan beynime sıçrıyor . anlasalar keşke biraz bizi tabii ki herkesin hakki gezmek tozmak ama gençleri darlamak nedir. Ben gencim diye her dakika enerjik olucam diye bi kanun yok ki. Görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda. Gerçi allahtan benim basıma gelmedi ama arada rastliyorum bazı hanımların ya da beylerin tribe girip gençleri darladigina.

bu zamane gençleri diye cümleye başlayan teyzelere kır dizini evde otur teyze ahirette yok yazılıyorsun gezme peşindesin de...

bi daha bişi diyemez.. bi kere de gerisi gelir. gerçekten yaşlılara yer verelim ama kokonolara bencede yer yok :cool:

bu zamane gençleri diye cümleye başlayan teyzelere kır dizini evde otur teyze ahirette yok yazılıyorsun gezme peşindesin de...

bi daha bişi diyemez.. bi kere de gerisi gelir. gerçekten yaşlılara yer verelim ama kokonolara bencede yer yok :cool:
Hahah alemsin :) bana biri kalk yer ver dese ama kaba bi şekilde az gez teyze ben de yorgunum falan derim. Bi gün basıma gelmez umarım

Ahirette yok yaziliyorsuna bayildim ama ya :D
Attim hafızaya kullanicam :D
Bu arada hamile gordum mu affetmem yer veririm, onun disinda yaslilara bile pek vermem yalan yok.

ben de öğrencilere hiç kıyamıyorum.yer vermek isteyenlere itiraz ediyorum.zorla geri oturtuyorum.
Ay supersiniz valla, keşke herkes düşünceli olabilse. Bi kere otobüste sirtimda çanta var içinde 1837272 tane kitap. Orta yasli bi amca bana kiyamadi da gel kızım sen otur dedi yok mok dediysem de israr karşısında koltuğa yoneldim. Tam yürüyorum sıgirin teki geldi koltuğu kaptı hahaha :D

Of bizim okulun kampüsünde tıp fakültesi var, ulaşım araçlarında öğrenciden çok yaşlı var. Ben ne edeyim?
10 kiloluk sözlükle ayakta kayık gibi sallanıyorum hep :(

zamane gençleri diye başlayan cıkcıklayanların ağzına kürekle vurasım geliyor. sırf bedava gezmek için ekmek almaya 30 durak öteye gidenleri biliyorum, hergün birbirlerinin evine güne yapmaya gidenleri biliyorum. yazık değilmi gençlere, yoruluyorlar okula gidiyorlar, spora gidiyorlar, işyerinde yoruluyorlar, hele işyerinde canları çıkıyor ayakta duramıyorlar. birde dırdırlarını dinletiyorlar. ama suç bizlerde değil. emeklilere yaşı büyüklere ayrı otobüs yapmaları lazımki insanlarda rahat etsin.

vermeyin kardeşim yer falan onlara.. çok ciddiyim.. birgün otobüste gidiyorum aynen dediğin yaşlarda kadınlar gezmeden dönüyor belli. bir genç oturuyor. çocuğu gömdüler 2 dakikada.. başında bekliyorlar. yanımdaki bayan eğildi bana dedi ki: o benim oğlum hiperektif engelli zihinsel. ayakta duramıyor eli ayağına dolanıyor.. ama insanlar tipine bakıp böyle taciz ediyorlar...
sonra çocuğun babası dayanamadı tacizlere kalk oğlum dedi..
madem ayakta duramayacaksın gitme gezmeye tozmaya..

vermeyin kardeşim yer falan onlara.. çok ciddiyim.. birgün otobüste gidiyorum aynen dediğin yaşlarda kadınlar gezmeden dönüyor belli. bir genç oturuyor. çocuğu gömdüler 2 dakikada.. başında bekliyorlar. yanımdaki bayan eğildi bana dedi ki: o benim oğlum hiperektif engelli zihinsel. ayakta duramıyor eli ayağına dolanıyor.. ama insanlar tipine bakıp böyle taciz ediyorlar...
sonra çocuğun babası dayanamadı tacizlere kalk oğlum dedi..
madem ayakta duramayacaksın gitme gezmeye tozmaya..
İste insan öyle durumda sinirden kendini.
.. Neyse. Denk gelmesin oyleleri bana ya sanki millet mecbur senin g.tune yer vermeye

Sabahın korunde kalkıp okula gidiyorum veya ise aksama kadar canım çıkıyor. Otobüste bos yer bulunca sevinçten cildiriyorum sanki. Bazı yaşlılar biniyor kimi hastaneden dönmüş ya da gerçekten yorgun ayakta duramiyor onlara kalkıp yer veriyorum. Ama gezmeden döndüğü bariz süslü puslu teuzelere kalkıp da yer ve resim gelmiyor üstelik de yaşları 40-45 arası orta yaşlılar. Yine de kendimi kotu hissediyorum. Sanki mecburmusum gibi düşünüyorum. Ancak bir de bunlardan "ay şimdiki gencler de söyle böyle" diye cikciklayan olursa hepten kan beynime sıçrıyor . anlasalar keşke biraz bizi tabii ki herkesin hakki gezmek tozmak ama gençleri darlamak nedir. Ben gencim diye her dakika enerjik olucam diye bi kanun yok ki. Görüşlerinizi merak ediyorum bu konuda. Gerçi allahtan benim basıma gelmedi ama arada rastliyorum bazı hanımların ya da beylerin tribe girip gençleri darladigina.

bu benim iste. universite zamaninda sabah 5-6 da kalkardim, okuldan donuste o cantalar (bilgisayar ve sarj aleti, termos kitap, defter...) iyice agirlasir, eldeki yuk ve uyku hali ile otobuste sansim varsa bos yer bulunca sevinerek otururdum. Hatta bazen oturarak gitmek icin ilk duraga kadar yururdum.
Haliyle oturmak hakkim diye dusundugumden yer vermezdim. Ister yasli ister hamile olsun genelde yer vermem. Cok iyi hissedersem elbette yer veririm ama cik cik vah vah diyen birileri varsa kalkmam. Amac sadece yer buldum oturayimda degil. Ayakta olanlarin tacizinden korunmakta var tabi. O kokos gun teyzeleri ya da elleri tesbihli amcalarin ya kendileri ya da biricik! oglanlarinin tacizine maruz kaldigimdan hicte kalkmam.

İste insan öyle durumda sinirden kendini.
.. Neyse. Denk gelmesin oyleleri bana ya sanki millet mecbur senin g.tune yer vermeye

bana da denk geliyor.. çıldırma noktasına geliyorum. 1 keresinde de hamileyim ben. ama belli değildi. yolum da uzak işe gidiyorum. ilk durakta binince oturdum. otobüs gitgide doldu taştı artık. sonra engelli bir abi bindi. ama adamcağız iki büklüm duruyor bacağından dolayı. hemen kalktım abi gel dedim. o gelesiye iri yarı baya dinç tosbik bir abla geldi. dedim hayır sana yer vermedim ben. geç şöyle abiye yer verdim. o abide mütevazi otur sen lütfen diyor. ağzını burnunu dağıtasım geldi kadının :KK70: ama tuttum kendimi..

Back
X