Otobüste yer vermemek

Haklısın arkadaşım valla o değilde hamileyken otobüse bindim kadının biri beni gördü yer verme kalktı önümde duran kokoş teyzeye yer verdi teyzenin yaşı vardı ama maşallahıda vardı hani benden süslü taş gibi çok kızmıştım insanlar bi tuhaf :( lütfen hamilelere yer verelim bön bön bakışta kıçını kaldırmayanlara da tepki verelim bence

Ben yaşlı birini görünce kalkıp yer vermeye çalışırım ama buna mecbur olduğumu da düşünmüyorum.

Geçen gün okuldan çıkmış öğrencime gidiyordum aşırı yorgunum ve gün bitmemiş yani. Telefonda bir şeye bakınıyordum ama cidden kafamı kaldırmadım hiç oturduğumda otobüs boştu dolmuş amcanın biri de ayakta kalmış. Bi adam beni dürtükledi resmen sonra da dürtüklediği ben değilmişim gibi o amcaya dönüp artık büyükler ayakta giderken gençler de görmemek için önlerine baka baka oturuyor dedi. Ki ilgisi yok fark etmedim bile.

Ne zaman nasıl hareket edeceğimin hesabını size verecek değilim, fark etmemiş olduğum için yer vermedim ve vermek zorunda da değilim esasında işinize bakın siz dedim o sıra durağa geldi otobüs kalkıp indim.

Bi ton da yol yürüdüm asalak herifin yüzünden. Tamam düzgünce kızım amca ayakta kalmış yer verir misin desen anlar kalkarım ama kim olarak beni dürtükleyip laf çakıyorsun sen? Ay yine sinirlendim. :63:

Bana da olmuştu
Kuzenimle dolmuşta telefonda bir şeyker okuyorduk
Çocuklu bir kadın bindi
Bunu gören başka bir kadın bir bağırmaya başladı
Vay efendim nasıl insanmışız yer vermiyormuşuz
Hayvan işte. Ne diyebilirsin ki

Bana da olmuştu
Kuzenimle dolmuşta telefonda bir şeyker okuyorduk
Çocuklu bir kadın bindi
Bunu gören başka bir kadın bir bağırmaya başladı
Vay efendim nasıl insanmışız yer vermiyormuşuz
Hayvan işte. Ne diyebilirsin ki
Bi kere de minibüste soför gençler kalkıp ben mi yer veriyim istersiniz diye tepki göstermişti :KK70: Ona hak verdim gerçi, kadın hamile ve çocukluydu.

Söylemek var, söylemek var.

Yok herkese yer vermem keyifden geliyorlar bi tane kokana geçen sene milletin icindr ayıp ayıp annen yaşındayım diye bi ton laf saydı makyajını sil rahatlarsın ağırlık merkezini bozuyor dedim mırım kırım etti hiç umurumda olmaz

Ben gencim diye her dakika enerjik olacak değilim. Cümlesi herşeyi açıklıyor ,çokta doğru dediğiniz gibi sanki biz hiç yorgun yada hasta olamiyoruz.

Bõyle söylediğime bakmayin erkeklerin hiçbiri kalkıp yer vermediği halde sadece benim kalkıp yer verdiğim çok olmuştur bu süslü puslu teyzelere , içim rahat etmiyor cunku,sanki sucluymusum gibi geliyor.

Yorgunsaniz kalkmayin tabikide herkes gibi sizinde hakkiniz oturmak, ama dedim ya senle alakalı birşey için rahat etmiyorsa yine aynı şekilde davranacaksin...

Geçen gün minibüste çok ilginç insanlarla karşılaştık annemle bindim minibüse bi baktık 4 tane kadın sırayla oturmuş hepsinin yanında çocuk var çocuklar oturuyo yaşlı insanlar ayakta annem tepki gösterdi çocukları kucaginiza alabilir misiniz teyze otursun diye kadın demez mi biz para verdik oturacaklar şoför bey sizinle böyle anlaşmadik mi diye herkes kaldı tabi annem çok sinirlendi ama kadınlara laf anlatilmaz belli kavga çıkaracak tipler bişey demedik o yolculuğu unutmam hayatta

Ne kadar yorgun olursam olayım empati yapıyorum ben. O an o yaşlı amcanın, hamile kadının yerine koyuyorum kendimi ve zaten yer vermemek imkansız oluyor o an. Bir gün ben de yaşlanacağım, belki beni gezdirecek çocuğum olmayacak. İşin sırrı empati.

Bir de bu yaslilik olayina degineyim. Almanya da yaisyorum. O yasli dedigimiz 50 60 yasindaki insanlar her sabah spora gidiyor. Sagliklarina dikkat ediyorlar. Ben bile bugün kasimi incittim ama saclari bembeyaz dedeler taytini giyip kosmaya cikiyor.
Yani ben artik ülkemin ay belimci teyzelerinden biktim gercekten. Ayy belim de belim. Kücükken hatta ben de belim agriyor sanirdim o kadar cok mizlanan vardi ki cevremde. Dikat ediiin, az yiyin kilo verin hafiflerseniz agriniza da faydasi olur.
Tabi bu baska bir pencere. Insan ilk kendini düsünecek. Sadece yasina dayanarak özel yer isteyenlere gicigim. Yoksa 20 yasinda da agrisi olan oluyor artik 50 yasinda da. Saglik bu.
Hamilelere gercekten yer verilmesi gerekiyor ama adam sirf yasli diye yer vermem. Ayakta duramayacak insan belli oluyor zaten. O baska. Ama saglam insanlarin benden ne farki vardir.
Bu arada yer veriririm. En basta o strese katlanamam.
Belki sadece yasi dolasiyla genclerin yer vermesini bekleyen teyzelerimiz okuyorsa, teyzem artik zaman kötü suncacik bebeklerde bile türlü türlü hastaliklar var. Gercekten hasta olan isgal etsin o yerleri. Ayakta durabiliyorsan dur, bundan güzel duygu mu var.

Emeklilik yaşı olmuş 60...işe gidiyor da olabilirler.

ama güne gidiyorlarsa taksi tut diyenleri de anlayamadım. ülke şartlarını mı bilmiyorsunuz. Emekli insan taksi tutarsa evin yolunu bulamaz.

hasta yaşlı hamile yer verirdim. şu astimim azdiginda yer bulamadıgimdan beri ve pencere kenarı aradığımdan beri yer veremiyorum.

Sağlıklı genç insanların yer vermeleri gerekir.

Yaşlı yada hamile ise genelde yer vermeye çalışırım.Ama aynı iyi niyeti o insanlar bana göstermiyor.arada sırada araba tutar beni hatta bir kaç kere dolmuslari kusmuslugum vardır.oyle durumlarda yer vermiyorum.Ama insanlar hiç anlayışlı yaklasmiyor resmen kalksinda oturayim diye gözümün içine bakıyorlar.Bi süre sonra dayanamayıp gideceğim yere varmadan yarıda inip yürüyerek gidiyorum.Bu yüzden mümkün olduğunca toplu tasima araclarini kullanamaya çalışırım.
Tabi bir de taciz durumları var iyy yerini veriyorsun ama bi onca kalasın arasında kalıyorsun.

Bir de bu yaslilik olayina degineyim. Almanya da yaisyorum. O yasli dedigimiz 50 60 yasindaki insanlar her sabah spora gidiyor. Sagliklarina dikkat ediyorlar. Ben bile bugün kasimi incittim ama saclari bembeyaz dedeler taytini giyip kosmaya cikiyor.
Yani ben artik ülkemin ay belimci teyzelerinden biktim gercekten. Ayy belim de belim. Kücükken hatta ben de belim agriyor sanirdim o kadar cok mizlanan vardi ki cevremde. Dikat ediiin, az yiyin kilo verin hafiflerseniz agriniza da faydasi olur.
Tabi bu baska bir pencere. Insan ilk kendini düsünecek. Sadece yasina dayanarak özel yer isteyenlere gicigim. Yoksa 20 yasinda da agrisi olan oluyor artik 50 yasinda da. Saglik bu.
Hamilelere gercekten yer verilmesi gerekiyor ama adam sirf yasli diye yer vermem. Ayakta duramayacak insan belli oluyor zaten. O baska. Ama saglam insanlarin benden ne farki vardir.
Bu arada yer veriririm. En basta o strese katlanamam.
Belki sadece yasi dolasiyla genclerin yer vermesini bekleyen teyzelerimiz okuyorsa, teyzem artik zaman kötü suncacik bebeklerde bile türlü türlü hastaliklar var. Gercekten hasta olan isgal etsin o yerleri. Ayakta durabiliyorsan dur, bundan güzel duygu mu var.

buradaki yaşlılar coluk çocuk, koca yada kadın kahri çekmeye devam ettikleri için. erken çöküyorlar.

onlar çocuğu 18 yaşına geldi mi ev dışı edip hayatlarını yaşıyorlar. bizde mi öyle yapsak ki:KK53:

buradaki yaşlılar coluk çocuk, koca yada kadın kahri çekmeye devam ettikleri için. erken çöküyorlar.

onlar çocuğu 18 yaşına geldi mi ev dışı edip hayatlarını yaşıyorlar. bizde mi öyle yapsak ki:KK53:

Bizde zaten bu konuda millet olarak devrim yapilmasi lazim.. söyle ki..
Gelin kaynana olayi bitsin.
Sacimi süpürge ettim olayi bitsin.
Kötü kocaya ömür boyu katlanmak olayi bitsin.
Bakamayacagi kadar cocuk yapma olayi bitsin.

Geriye kalanlar da saglikli beslensin, spor yapsin. Sporu da bana degil kendilerine yapacaklar.
Ama bizde hamurisi kültürü var, spor kültürü yok hala.
Hatta eminim ki o ne giz bosu bosuna yürüycem diyen bir dolu kadin yasiyor güzel ülkemizde :110:

Bizde zaten bu konuda millet olarak devrim yapilmasi lazim.. söyle ki..
Gelin kaynana olayi bitsin.
Sacimi süpürge ettim olayi bitsin.
Kötü kocaya ömür boyu katlanmak olayi bitsin.
Bakamayacagi kadar cocuk yapma olayi bitsin.

Geriye kalanlar da saglikli beslensin, spor yapsin. Sporu da bana degil kendilerine yapacaklar.
Ama bizde hamurisi kültürü var, spor kültürü yok hala.
Hatta eminim ki o ne giz bosu bosuna yürüycem diyen bir dolu kadin yasiyor güzel ülkemizde :110:

yok değişmez. ne vakit ne nakit yeter. Yaşlı yaşlılar bazısı tekerlekli sandalye olsalar bile ülke ülke geliyorlar. en sevdiğim yanları o. yoksa kültürümden vazgeçmem

yer vermemek ıcın en guvenlı yontem KULAKLIK .. Benden tavsıye kulaklık olmadan yolculuk yapmayın he muzık dınlemek ıstemeyebılırsınız ama kulagınızda dursun yıne de ahahaha :D

Yasli ve hamile olanlara ya da cantasi agir ogrencilere yer veririm. Ama orta yaslardaki ablalara falan vermem. Bide cik cik diye laf carpmalari yok mu deli oluyorum. birgun ilac alerjisinden acillik oldum. Acilde yatiyorum. Butun yataklar da dolu. Orta yaslarda bir hanim abla gelmis genclerden biri kalksin da biz yatalim diyo. Saf sanki biz oraya tatile geldik. Orda bile yer bekliyo

Back
X