burada pusetten kastımız bebek arabası mı?ben sadece sepet gibi olanlara puset deniyor sanıyordum ama demin görsellerde aratınca tekerlekli büyük bebek arabaları da çıktı, demek ki onlara da deniyormuş.bebek arabasıyla otobüse binilmesinden ben de rahatsız oluyorum.çünkü kapatıldığı zaman bile en az bir kişilik yer kaplıyor, hatta o bebek arabasının durduğu yere iki tane zayıf insan da sığar normalde. bir gün otobüste giderken bebeği içinden çıkarıp katladılar bebek arabasını, ters çevirdiler(tekerlekleri yere değmesin de kaymasın diye herhalde, bilemeyeceğim.bebek arabasının sahibi aslında arabayı oturduğu koltuğa dayamış, kenarda tutuyor ama bir şey farkettirmiyor bu, otobüsün içi çok sıkışık) tekerleği değdi üstümü kirletti, bir de zaten sıkış tıkış, ayakta zor duruyoruz, ister istemez sinirlendim yani.adını bilmiyorum ama bebek taşımak için çantalar oluyor ya, normal çanta gibi kola ya da boyuna asılabiliyor bebek içine yatırılıp; bebek çok küçükse ona koyulabilir.sepet şeklinde olan pusetlere koyulabilir ya da kanguruyla taşınabilir otobüse binileceği zaman.bu mesajı yazdığınız üye gibi çoluklu çocuklu aileler vs demeyeceğim tabii ki de, ne yani çocuklular otobüse binmesin mi?arkadaşa bu konuda katılmıyorum ama eğer orada pusetten kastı büyük bebek arabasıysa kocaman şeyle otobüse binip insanları iyice sıkıştırmak bana da düşüncesizce geliyor.ben şahsen bir gün çocuğum olursa otobüse bineceğim zaman ilk altı ay o bahsettiğim çanta gibi olanla, biraz büyüyünce kanguruyla, biraz daha büyüyünce de sepet pusetle taşımayı düşünüyorum.sonra zaten yürümeye başlayınca gerek kalmaz.bu arada sizi alıntılayarak yazıyorum ama bunlar otobüste her bebek arabası gördüğümde aklımdan geçirdiğim şeyler, sadece sizin yorumunuzu görünce yazmak aklıma geldi.yoksa insanlara şu saatte binsinler, bebeklerini şuna koysunlar gibi şeyler söylemeye hakkım yok zaten, bana soracak halleri yok ya.
not:bavulla, koliyle vs binenleri ayrı tutuyorum, mecburiyet sonuçta.
aynen öyle.ya söylenip duruyorlar ya da emir veriyorlar.insan gibi rica etse biz de ayakta durabilecek haldeysek kalkarız zaten.