Otoimmün hastalıkla tüp bebek

behçet hastalığına yatkınlık derken hlb 52 mi pozitif çıktı ,ramotolojine birimine ek testler yaptırmışmıydınız ?
Şöyle ben hiç ramotolojiye gitmedim çünkü herhangi bir rahatsızlığım yok. Bebek olmadığı için genetik merkezine gittim orda çok ayrıntılı test yapıldı onun sonucunda hla b51 yazıyo yani behçet hastalığına yatkınlık dedi doktor behçet hastasısınız diyemem dedi yatkınlığınız var sadece bu hastalığa dedi. Bir de çölyak hastalığına yatkınlık yani gluten hassasiyetiniz var dedi.

bende de guluten hassasiyeti ve hlb 52 pozitif çıktı genetik doktoru bu durumlarda kolşisin ilaç kullanımı ile tedavi yapılıyor dedi ama bana kullan demedi tedavi göreceğim doktoruma söylemek üzere söyledi gibi bişey, benimde herhangi bir belirtim yok ama ramotolojiye ek testler yaptırdım ramotoloji doktoru senin ilaç kullanmana gerek bir durum yok dedi hematolojiye gönderdi çünkü mhfrh heterezigot var kanla pıhtılaşmayla ilgili

predronolü daha sonrasında ne kadar kullandınız ve hangi şehirde tedavi gördünüz genetik ve tedavi gördüğünüz hastahaneler doktorlar kimlerdi

Ben hamileliğim boyunca kan sulandırıcı da kullandım. Ama diğerlerinde de kullanmıştım. Valla benim hamileliğim gluten ve kolşisin sayesinde ilerledi tabi Allahın izniyle orası ayrı ama

predronolü daha sonrasında ne kadar kullandınız ve hangi şehirde tedavi gördünüz genetik ve tedavi gördüğünüz hastahaneler doktorlar kimlerdi
Prednolü tüp bebek tedavisinde kullandım transferden 20 gün önce başladım kullanmaya. Kocaelideyim ben burda oldum tedavi. Ama tüp bebek olmayınca Genetik test yaptırmak için Ankaraya gittiö. İntergen firmasında test yaptırdım. Prof dr serdar ceylaner genetik doktorum.

benimde tekrarlayan kayıplarım var 10 tane bir tanesi 9 haftada kalbi durdu diğerleri ilerlemedi hiç bende ankarada wes testi yaptırdım serdar hocaya beni eskişehirdeki bir doktor yönlendirmişti ona, ama bir daha hamilelik olmadı benim tüplerimde de sıkıntı var kayıplarımdan dolayı serdar bey ilacı dozu direk kendimi verdi doktora konsültasyon olarak mı söyledi onu anlamadım hem kolsisin hemde prednolüde serdar beymi belirledi

Benim iki tüpümden biri tamamen kapalıydı diğeri de sızıntı şeklinde sağlıksız bi geçiş vardı. O sebeple tüp bebek yaptırdım. 17. Haftada kalbi durunca normal doğum yaptım. Kürtaj değil. Normal doğum olunca acaba tüplerim açılmış olabilir mi dedim doktora sanmıyorum dedi. Ama ben kendiliğinden hamile kaldım. Kolşisini direkt serdar hoca verdi, hamilelik boyunca da kullan dedi. Gluteni de direkt bırakmamı o söyledi. Hatta kolşisin için doktorun bişe derse benimle iletişime geçebilir dedi. Prednolle serdar hocanın alakası yok. Onu tüp bebek yaparken tüp bebek doktoru kullandırmıştı.

Sizin gibi tekrarlayan kayıpları olan arkadaşım tavsiye etmişti serdar hocayı. O da gluteni bırakmıştı sonrasında tüp bebek denedi ve oldu onunda çok şükür. Onun da 5-6 kaybı vardı. İlerlemiyodu benim ki kadar bile

benimde ilerlemiyor artık ve şişli memorialde tedaviye başladım şimdi semra hoca rahim filmime baktı bir ay önce çekindiğim ve 2017 yılında çekindiğim söylediğine göre hep sol tüpümde sıkıntı varmış tutunmama nedeni oymuş rahim kaynaklı olduğunu düşünüyor iyice allak bullak oldum çilolata kisti diyor, sol tüpten sıvı birikmesi vs

Ama sonuçta bi şekilde hep hamile kalmışsınız. Gluten kaynaklı olabilceğini duysam inanmazdım ben mesela. Gluteni bırakmayı denediniz mi hiç

Bu arada bende de miyom vardı ondan dediler onu aldırdım ameliyatla yine olmamıştı. Ben direkt hamile kalamıyodum. Ve bence bu tüplerimin tıkalı olmasındandı. Tüp bebek tedavisine başlayıp beraberinde gluteni kesip ve kolşisin kullanırsanız belki de sorun çözülücek. Ve bunu kadın hastalıkları doktorları pek bilmiyor. Benim doktorum proftu tüp bebek doktorum. Yaptırdığım genetik testinin örneğini istedi benden mesela çok beğendi filan.

Merhaba sizin sürecinizi okuduktan sonra ben de acaba Serdar beyle eğer mümkünse online randevu talep mi etsem diye düşündüm.Ben çölyak hastasıyım ilk transferim negatif oldu ve doktorum otoimmün hastalığımın üzerinde durmuyor. Benim de katil hücre testim pozitif çıktı ve trombofili panelimde heterozigotluk çıktı. Acaba serdar beyle görüşsem mi ek isteyeceği kanları yaptırırım belki bana da kolşisin önerir . Yoksa 1 negatifle bu kadar detay araştırmaya girmeyip kafamı karıştırmasam mı çok arada kaldım.

Ama sonuçta bi şekilde hep hamile kalmışsınız. Gluten kaynaklı olabilceğini duysam inanmazdım ben mesela. Gluteni bırakmayı denediniz mi hiç

bir yıl önce yaptırdım testi ve bir yıldır gulutensiz besleniyorum siz çölyaklı gibimi besleniyorsunuz çapraz bulaşmaya felan dikkat ettinizmi

suan memorialdeki doktorumda prof ama ilk olarak embriyo sağlıklı bir şekilde elde edelim gerisini sonra konuşalım diyor kafa karışıklığı ve stres olmasın diye laporoskopiyle tüpümün birinide kapatmayı önerdi ordan sıvı akışı olup tutunmayıda etkilemesin diye o işlemidee olucam kolsisini acaba hamile kalıncamı kullanılması gerekiyor öncesindemi , beni yönlendiren doktora serdar bey konustu ama o doktorla devam etmiyorum ben malesef siz telefonlamı görüştünüz serdar beyle

bende serdar beyle telefonda görştüm ve hikayemi anlatınca bana yapılması gereken testleri önerdi kanları burda aile hekiminde verdim ankaraya kargoladım, sonucların çıkması 5 ayı buluyor ben mayısta vermiştim ağustosda raporlanmıştı

Bu işler maddi ve manevi çok yorucu. Bir de benim yaşım olunca açıkçası 2. Tüp bebek denemesi yapmak istemedim. Çünkü her şey yolundayken neden kalbi durdu bana bi açıklama yapın dedin olabilir diyolar. Tamam her şeyin açıklaması yok ama nedense inanmak istemedim. Hatta doktoruma genetik test yaptırsam mı dedim, o da yani genetik derya deniz dedi ordan bişe bulmak çok zor bence yeniden deneyebilirsin dedi daha ilk deneme dedi. Bende tekrar denemek istemedim. Genetik teste başvurdum. Yaşım 35ti tedaviye başladığımda. Beklemek istemedim.

bende sizinle aynı düşüncedeydim bende 36 yaşındayım, 2020 yılında oldum tüp bebek tedavilerimi sonra doğal yolla gebe kalıp hem kaybedince arayış içine girdim ama artık hamile kalamıyorum hem amh çok düştü hem de tüplerimde sıkıntı çıktı ama eğer bu skıntılar çözülmezse kayıplarım embriyo kaynaklı değilse tüp bebek tedavimde sonuclanmaz

Çapraz bulaşma tam olarak nedir bilmiyorum. Ama 8 ay boyunca glutensiz beslendim paketli gıda asla tüketmedim son ayıma kadar. Hatta glutensiz unmuş glutensiz yazan hiçbişeyi bile tüketmedim aşırı dikkat ettim. Benim tüp bebekte 26 tane yumurtam toplandı 10 tanesi 5. Güne ilerledi kaliteleri de gayet güzeldi. Yani yumurtalarımda da sıkıntı yoktu ama işte tamamen glutene ve kolşisine bağlıyorum ben. Serdar bey beni gördüğü gibi ben hatta yumurtalara genetik yaptırsam mı dedim serdar beye. Beni gördüğü gibi ben senin bağışıklık sisteminle ilgili olduğunu düşünüyorum dedi. Gerçekten de öyle çıktı. Ben ilk görüşmeye yüz yüze gittim sonrasında sonuçlar çıkınca telefonla görüştüm

nasıl yani anlamadım glutensiz un tüketmediyseniz ekmek olarak ne tükettiniz ben glutensiz un alıp kendim yapıyorum ekmeğimi mesala glutensiz ürünlerden alıyorum

nasıl yani anlamadım glutensiz un tüketmediyseniz ekmek olarak ne tükettiniz ben glutensiz un alıp kendim yapıyorum ekmeğimi mesala glutensiz ürünlerden alıyorum
Ben güvenemedim korktum açıkçası ama arkadaş mesela tüketmiş glutensiz un.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…