Otoimmün hastalıkla tüp bebek

balparesi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2025
64
10
3
27
Merhabalar ben çölyak hastasıyım ve 1 başarısız tüp bebek denemem oldu, benim gibi çölyak hastası olan veya farklı bir otoimmün hastalığı olup tüp bebek sürecinde olan var mı kızlar ? Sanki bundan dolayı negatif oldu gibi bir düşünceye kapıldım neler yapılabilir böyle bir durumda ?

Merhaba bende haşimato hastasıyım, geçen yıl 2 kez olumsuz tüp bebek denemem oldu. Haşimatoya bağlı gluten hassasiyeti yüzünden olabilir diye söylendi

Ben de Behçet hastasıyım diğer ay başlayacağım, sanırım bağışıklık sistemini baskılayacaklar.

Bende de romatoid artrit var ama suana kadar bununla ilgili hiçbir şey yapılmadı özel olarak

Ben de sanırım tiroid. Serum takacaklar. Çok canımı sıktı yeni öğrendim. Bu engel mi riskli gebelik grubuna mı giriyorum bilemiyorum. Doktora danışcam.

Merhaba bende haşimato hastasıyım, geçen yıl 2 kez olumsuz tüp bebek denemem oldu. Haşimatoya bağlı gluten hassasiyeti yüzünden olabilir diye söylendi
Peki böyle söyleyip şöyle bir önlem alalım diye yönlendirme yapmadılar mı ?

Bende de romatoid artrit var ama suana kadar bununla ilgili hiçbir şey yapılmadı özel olarak
Bence doktorlar da otoimmün hastalıkta tüp bebek konusunda bilgili değiller yani eminim bilgili olanlar vardır ama az bir yüzdesi bence

Peki böyle söyleyip şöyle bir önlem alalım diye yönlendirme yapmadılar mı ?
Tüp bebek doktoru göz önüne almadı, tiroid ilacını aldığınız sürece yapacak bir şey yok gibi konuştu. Ben fonksiyonel tıp doktoruna gidip diyet yaptım

Ben de sanırım tiroid. Serum takacaklar. Çok canımı sıktı yeni öğrendim. Bu engel mi riskli gebelik grubuna mı giriyorum bilemiyorum. Doktora danışcam.
Benim doktorum serumu önermedi bilimsel kanıtı yok dedi bilmiyorum ben de canımı sıktım

Bence doktorlar da otoimmün hastalıkta tüp bebek konusunda bilgili değiller yani eminim bilgili olanlar vardır ama az bir yüzdesi bence
Kesinlikle ciddiye alınmıyor tüp bebek doktorları tarafından, sürekli bir daha transfer yapalım diyorlar negatif olunca bize tatmin edici bir cevap vermiyorlar

Tüp bebek doktoru göz önüne almadı, tiroid ilacını aldığınız sürece yapacak bir şey yok gibi konuştu. Ben fonksiyonel tıp doktoruna gidip diyet yaptım
Sonrasında tekrar denemeniz oldu mu ? Peki ilk iki denemede prednol vs kullanmışmıydınız ?

yumurta kalitesini falan mı etkiliyor yoksa transfer aşamasında mı sorun?
Yani çok video izledim anti tpo değil de tsh önemli bizim için diyorlar.
Tsh sıkı takip edilmeliymiş. Anti tpo ya zaten bi şey yapamıyorlar ki mantıken müdahale edemiyorlar.

Merhaba. Ben henüz transfer olmadım lakin opu sonrasında bir yumurtam dışında hepsinin boş olduğunu öğrendim. Bu süreçten sonra da genetik olarak araştırma istendi neden bu şekilde diye. Tsh ve diğer tiroid hormonları düzgün çıkmasına rağmen anti tpo 138 yani referans aralığından fazla çıktı. Bir yakınım doktor ona sorduğumda da bende otoimmün altyapısı olduğunu söyledi. Sizin yazdığınızı da görünce merak ettim, çok fazla araştırma da yapmadım açıkçası. Neden anti tpo’ya müdahale edilemiyor ve asıl önemli olan tsh mı gerçekten?

Ben de bilemiyorum şu an. Çok yeni öğrendim. Bugün gidicem yazarım

Tsh 2’84 ya hani 0,25 ilaç versem daha çok düşer 2 nin altına dedi öyle de olmaz dedi.
Antikor da yüksek olabilir sorun değil dedi.
Elle boyun muayenesi yaptı bi şey yok.

1,5 yıl Diyetten sonra 3. Kez transfer oldum ve pozitif sonuç aldık tüm transferlerimde prednol kullandım. Tüm ilaçlar aynıydı
Benimde tiroidlerim yok ve kronik ürtiker ver şu an transferi hazırlığındaum yine ürtiker oldum orednol sadece 4 gün veriyorlar gerek yok deniyor bu transferde serum kullanıcm umarım olumlu olur ne kadar süre Prednol kullandınız

Tsh 2’84 ya hani 0,25 ilaç versem daha çok düşer 2 nin altına dedi öyle de olmaz dedi.
Antikor da yüksek olabilir sorun değil dedi.
Elle boyun muayenesi yaptı bi şey yok.
Benim şu an 0.5 tsh kendi doktorum tiroid ameliyatı yapan normal dedi düşük mü acaba

Transferden önce sadece 4 gün prednol kullandım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…