Otomatik Ödeme-Ödememe!!!!!

ponyooo

Veni, vidi, vici.
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2013
2.503
3.053
198
Kızlar selam,

Ailem yıllardır tüm faturalarını otomatik ödeme talimatıyla ödüyor. Bende geçen ay en azından babamın cep telefonu faturasını kendi hesabımdan ödeyeyim küçük bir sürpriz yapayım babama dedim, onun da otomatik ödemeye bağlı oldugunu bilmiyordum. Faturaya baktım neredeyse saatler kalmıştı son ödeme tarihine hemen ödedim. Ama bu konu canımı çok sıktı. Hesapta para olmasına rağmen faturanın ödemesi yapılmamıştı. Neyse hata vardır dedim geçtim. Bir hafta kadar önce yine kontrol ettim. Cep telefonunun faturası son dakikaya bırakıldı. O şekilde ödendi görüldü. Ev telefonu faturası ise bir gün gecikmeli olarak hala ödenmemiş görülüyor. Ki ben bu faturayı on gündür sürekli kontrol ediyorum. Yani sistemde fatura görünmüyor desem öyle bir sıkıntı da yok.

Şimdi, acaba yıllardır bu şekilde 3-5 gecikme faizi ödemiş midir ailem? Sizlerin de arasında başına böyle bir şey gelen oldu mu? En azından sizlerden de otomatik ödeme talimatını kullanan varsa kontrol edebilir misiniz?

Edit: Babamdan şimdilik Türk Telefon'dan ödenmiş fatura makbuzlarını istemesini rica ettim. Ama canım çok sıkkın tabi.

Son düzenleme:
hım :44:
ben de yıllardır otomatik ödemeyle hallederim fatura işlerini..
başıma böyle bir şey gelmedi.. sadece faturanın son ödeme günü gelince ödüyorlar onu biliyorum.
yumurta kapıya dayanınca derler ya o hesap :)
bir kez son ödeme günü geldiğinde hesapta para olmadığı için ödenmemişti onun dışında bir problemle karşılaşmadım.
acaba gözümden kaçan bir şey olmuş mudur:44:
ben de inceleyeceğim bir,
konu aydınlatıcı da olmuş aynı zamanda..
söz konusu bankalar olunca gözümüzü dört açmalı.

acaba sen ilk fatura son saatlerde ödendi falan dedin ya,
onlar daha önce ödemiş de ödendi girişini daha sonra yapmış olabilirler mi? öyle birşey var mı onu da bilmiyorum:44:
ödenmiş mi ödenmemiş mi diye bankanın sitesinden mi takip ettin, operatörün sitesinden mi?

hım :44:
ben de yıllardır otomatik ödemeyle hallederim fatura işlerini..
başıma böyle bir şey gelmedi.. sadece faturanın son ödeme günü gelince ödüyorlar onu biliyorum.
yumurta kapıya dayanınca derler ya o hesap :)
bir kez son ödeme günü geldiğinde hesapta para olmadığı için ödenmemişti onun dışında bir problemle karşılaşmadım.
acaba gözümden kaçan bir şey olmuş mudur:44:
ben de inceleyeceğim bir,
konu aydınlatıcı da olmuş aynı zamanda..
söz konusu bankalar olunca gözümüzü dört açmalı.

acaba sen ilk fatura son saatlerde ödendi falan dedin ya,
onlar daha önce ödemiş de ödendi girişini daha sonra yapmış olabilirler mi? öyle birşey var mı onu da bilmiyorum:44:
ödenmiş mi ödenmemiş mi diye bankanın sitesinden mi takip ettin, operatörün sitesinden mi?

Canım bankadan da baktım operatörden de baktım aynıydı. Bir de hemen görülüyor hesap bilgilerinde yaptıgın işlemler. Konuyu şöyle bir üstten araştırdım Türk Telekomdan bir kişinin daha bu şekilde şikayetçi oldugunu gördüm.

Cep telefonu faturası biliyorsun ödenmediğinde hemen kapanıyor hat. Ama ev telefonu öyle değil. Bu konunun çok sıkı takipçisi olacağım. Sende kontrol edip yazarsan çok çok sevinirim. Teşekkürler

Canım bankadan da baktım operatörden de baktım aynıydı. Bir de hemen görülüyor hesap bilgilerinde yaptıgın işlemler. Konuyu şöyle bir üstten araştırdım Türk Telekomdan bir kişinin daha bu şekilde şikayetçi oldugunu gördüm.

Cep telefonu faturası biliyorsun ödenmediğinde hemen kapanıyor hat. Ama ev telefonu öyle değil. Bu konunun çok sıkı takipçisi olacağım. Sende kontrol edip yazarsan çok çok sevinirim. Teşekkürler

cepler de ödenmediğinde hemen kapanmıyor. ödenmediğinde hemen kapanan bir şey kalmadı zaten artık :) hemen faize biniyor.
uyarı mesajı gönderiyor banka, son ödeme tarihi geçti ödenmedi diye.

ama dikkat edilmesi gereken bir konuymuş gerçekten. sen söyleyince kafama dank etti.
nasılsa otomatikte diye düşünüp, ilgilenmiyoruz pek. bundan faydalananlar olabileceğine inanırım..

Back
X