hmm bence otomatik vites yüzyılın devrimi diyebilirim. sana biraz bilgi vereyim. tam otomatik arabalarda geri kaydırma olmaz. yarı otomatikte yokuş kalkış desteği olmazsa geri kaçırır. arabanın seriliği şanzımanına göre değişiyor. şanzıman dediğim vites kutusu yani. benim kullandığım easytronic yani elektrikli debriyaj yarı otomatik bir sistme. çok iyi olduğunu söyleyemem ama opel ve astra olunca ben memnunum. bide yarı otomatik alıcaksan onlarda şanzımana göre vites geçişlerini hişssettirme durumu var. ben acaip hissediyorum şimdi yalan olmsın ama alıştım çok dert etmiyorum.
neden sevdime gelince yolda tek derdin araçlar aynaların gaz ve frene basman. düşük devirdemi yüksek devirdemi vites küçülcekmi fln düşünmüyorsun.
ben lpg taktırdım aracıma 1.6 motor 115 beygir benimkisi. gayette mis gibi gidiyor. dizel mi diye soran oldu. benim evim inanılmaş yokuşlu bir bölgede ve gayet mutluyum. lpg dede markalar var . iyi marka iyi performans verir. en iyi marka prince dir mesela.
aracında ek önlemler olursa hiç sorun çekmezsin. bence park sensörü, gerekiyorsa yokuş kalkış desteği, patinaj atmasını engelleyci sistem (isimlerini yazmıyorum) ,otomatik far sensörü, yağmur sensörü olsun :) tabi bütçen yetiyorsa. kolay gelsin. :))