otoparktaki adamdan benim adıma özür dileyen sevgili

Adı da iyilik oluyor işte herkes kendi işine baksa olmaz.insanlar birbirlerine müdahale hakkı olduklarını sanıyorlar, sınır tanimiyorlar

pardon da iyilik nedir sizce?
yaşlı bir adam size "kızım" diye yardım ediyor, maksat belli. olayın şahidi sevgili "bu yüzünü hiç görmemiştim" diye şaşakalıyor ve senin adına özür diliyor. hala bana müdahale edildi sınırım ihlal edildi diyorsun.
ben sokakta böyle insanlarla karşılaştığımda tuhaf tuhaf bakıyorum. neden diyorum niye böyle davranıyorlar.
görülmez kurallar vardır. insanlığın olmazsa olmazları. teşekkür etmek, iyi günler dilemek, kolay gelsin demek gibi. ağız aşındırmayan ama gönülleri hoşnut eden.
iyi ki yanınızda sevgiliniz varmış, korkarım ki; yaşlı başlı adam beni sözleriyle taciz etti diye düşünüp konu açardınız.
çıldırdınız ve sesinizi adamın sesinden daha da yükselttiniz. şimdi düşünün bakalım ne kazandınız.

Sizi bizden iyi tanıyan ve olaya şahit olan erkek arkadaşınız bile sizi suçlu bulmuşken, ben sizi haklı bulamam. En azından adamın yaşına hürmet etmeliydiniz. Hadi yaşı da geçtim, incir çekirdeğini doldurmayacak olay bu. Göz devirmek nasıl oluyor onuda merak ettim açıkcası.

Adam ya iyilik olsun diye yada çıkarken onun arabasına çarpmayın diye gelmiş konuşmuş, sonrasında çıkıp gitse ya bana neden öyle baktın diye tekrar gelmesi saçma, nasıl bakacakmışşın hangi bakış mutlu edermiş beyefendiyi. Bakışını beğenmediyse iyilikte yaramıyor diyip geçip gitseydi zaten kavga çıkarmakmış niyeti sizi kışkırtmış. Haklı haksız farketmez sevgiliniz başkasının yanında arkanızda duracak başbaşayken fikrini söyleyecekti bence

Yaptiginiz doğru değil tabiki adam size kibarca yardım etmek istemiş ama sizinde bir ters anınıza denk gelmiş olabilir ne bileyim abartma mak lazım böyle şeyleri hepimiz zaman zamn böyle gereksiz tepkiler verebiliriz değil mi

Back
X