otorite kim

nupela06

Üye
Kayıtlı Üye
19 Haziran 2015
45
6
38
bir sorum var arkadaşlar yardımcı olurmusunuz , ben 24 yasındayım yeni evlendim eşim bende 9 yaş büyük evin en küçüğüyüm . Kayınlarımdan en küçüğü bile benden yaşça 4 yaş büyük . bana yenge demiyor. hele en küçük kaynım gecen gün bana bayramda elimi öpeceksin değil mi diye sordu :KK43: ben senin yengenim senin bana saygı göstermen gerekiyor dedim . ismiyle hitap ediyorum ona , bana abi demelisin diye de cıkıstıgı oluyo bazen . arkadaslar ben mi haksızım ? yani abisinin eşiyim sonucta onun benim elimi öpmesi gerekmez mi

Niye birbirinizin elini öpmek zorundaymis gibi davraniyorsunuz?
Sen onun elini öpme, o senin elini öpmesin.

Bu el öpme cokta önemli bir sey degil. Birinin elini opunce o daha degerli, daha kiymetli daha büyük olmuyor.
Toplumsal bir tabudan ibaret.

Ama sana, bana abi diyeceksin diye diretemez. Insan icinden gelirse der gelmezse demez. Esin ne diyor? Konusmuyor musunuz bu konu hakkinda.
Biraz gerikalmislik meseleleri gibi geldi bana.
Kaçıncı yuzyildayiz, bana abi diyeceksin yok sen benim elimi opeceksin. Bu nedir yahu.
Hepiniz bir bireysiniz, ananin babanin elini öpün yeter gider.
Ikiniz de hakli degilsiniz.

Böyle insanlar kaldı mı hala ya?
Zamanında ananem büyüklerimizin yanında konuşmazdık derdi, biz de çok garipserdik, ilerde torunlarımız da bizim için böyle şeyler düşünecekler.

Kimse kimsenin elini öpmek zorunda değil.
Kaynınız yeterince olgun değil sanırım.
Saygı konusundaysa abi, abla, yenge gibi sözleri de takmayın derim.
İsminizle hitap etsin işte ne güzel.

24 yasinda gencecik bayansiniz.Elinizi opmeye egilse opturecek misiniz Allah askina?
Birakin bunun tartismasini yapmayi kimse kimseyi opmesin.Ayrica sen bana abi diyeceksin vs mubabbeti cok gereksiz.İcinizden geliyorsa dersiniz ama bunu ototrite savasina cevirmenin kimseye bi faydasi yok.

ayy ne el öpmesi canım..ne o senin elini öpmeli nede sen onun....
son derece saçma bu konu...

Ne yengesi ne el öpmesi ya bunu mu dert ettin diyecem olmayacak şimdi.

senden en az 4 yaş büyük biri elbette sana ismin ile hitap edecek elbette bayramda elini öpmeyecek büyük abi ile evli olman fark etmez.ortada yaş farkı var.azıcık gram mantık lütfen.

kızlar Allah aşkına şu saçma şeyleri dert edip bana yenge demedi ühüü kıvamına gelmeyin ya gencliginize yazık yeminle.

bir sorum var arkadaşlar yardımcı olurmusunuz , ben 24 yasındayım yeni evlendim eşim bende 9 yaş büyük evin en küçüğüyüm . Kayınlarımdan en küçüğü bile benden yaşça 4 yaş büyük . bana yenge demiyor. hele en küçük kaynım gecen gün bana bayramda elimi öpeceksin değil mi diye sordu :KK43: ben senin yengenim senin bana saygı göstermen gerekiyor dedim . ismiyle hitap ediyorum ona , bana abi demelisin diye de cıkıstıgı oluyo bazen . arkadaslar ben mi haksızım ? yani abisinin eşiyim sonucta onun benim elimi öpmesi gerekmez mi
Yani, yaş olarak kendimizden büyük erkeklere abi, büyük kadınlara da abla dememiz gerekir. Birinin eşi olmanız sizi bir mertebeye koymaz.

:KK70::KK70: ya küçük olan sizsiniz niye sizin elinizi öpsün adamlar.böyle saçma şey duymadım

Siz aynı evde mi yaşıyorsunuz? böyle saçma sapan muhabbetlere girmişsiniz.
Tokalaşın. Sizden büyüklere de abla abi diye hitap edin.

Ayrıca konu başlığı ve icerik olayı beni hasta etti :KK70: yaşı büyük olan otoritedir ya da yenge otoritedir mi demeliyiz :KK70:

yenge denmesini istemezdim ama eltim kızına zorla yenge dedirtti :KK11:
kız bana abla demeye alışmıştı annesi kızdı yenge diyceksin diye.
ben sevmiyorum böyle muhabbetleri herkes içinden geldiği gibi hitap etsin.

sen abi diyeceksin onlar yenge ,el öpmede neymiş hey Allah'ım ya rabbim aynı evin içinde misiniz ki siz ne bu çizgisiz muhabbetler....

X