Stapedektomi Ameliyatı Deneyimim
Ameliyatımı Bezmi Alem Vakıf Üniversitesi’nde, Prof. Dr. Sabri Baki Eren tarafından oldum. Doktorumun tecrübesi ve başarısı ameliyat öncesi ve sonrası bana büyük güven verdi.
26 yaşındayım. İşitme kaybım ve kulak çınlamam vardı. Otoskleroz teşhisi kondu. 21.08.2025 tarihinde stapedektomi ameliyatımı oldum, 25.08.2025’te hastaneden çıktım. Ameliyat sonrası ilk gün sürekli yattım; ağrı kesici, antibiyotik ve baş dönmesi için serum takıldı. Ayağa sadece lavabo için kalkabiliyordum; hızlı hareket edince baş dönmesi oluyordu. Beslenmem sıvı ağırlıklıydı (çorba, muhallebili tatlılar vb.) ve ağrım ilaçlar sayesinde rahatsız edici değildi. Cumartesi kısa yürüyüşlere başladım, pazar günü tek başıma yürüyebilecek duruma geldim. Ameliyattan sonra kulağımda tampon olduğu için hiç duymuyordum; tampon çıkarıldıktan sonra sesleri derinden duyuyordum ama ilk başta ne dediklerini anlamıyordum.
Doktorumun tecrübesi ve başarısı ameliyat öncesi ve sonrası bana güven verdi.
Ameliyatın başarılı geçtiğini doktorum söyledi; riskler konusunda sakin ve güven verici yaklaşımı sayesinde ameliyat kararımda pişmanlık duymadım.
Tam işitme yaklaşık 3 ayda oturacakmış, süreç ilerledikçe deneyimlerimi güncelleyeceğim.