Oturup köşede ölümü bekliyorum ama gelmiyor :(

Hayat artik bize evlilik cocuk ve is soran teyzelerin zamani gibi değil ne yazık ki . onlar bunu anlamamakta israrli ama bu laflari umursamamyi öğrenmeliyiz artık...

27 yas hicbir şey için gec kalinmis bir yas değil.. Evde oturup gözyaşları dökmek nereye kadar kalkip savasmalisin.

İnan hicbirimizin hayati mükemmel değil ama vazgecmekte olmuyor... Hayat devam ediyor bir ucundan yakalamak gerek

Eski sevgilini bosver nasibinde olan adam hayirlisiyla karsina cikar ins. Sosyal medyada onu takip etmekten vazgec. Simdilik mutlu ama herkes hakkettigini bulacak.
Yasin daha cok genc 27sin diye illa evli cocuklu falan olman gerekmiyor hangi devirdeyiz nasip kismet isi bu.
Bu kadar karamsar olmayin her zaman beterin beteri var halimize sukredelim, sabir lazim

pasifsin.
Bunu sadece bir cumlenden herkes anlar.
Hikayenin tumunu okumaya gerek bile yok.
Karim olacak halin yokya...
Ve sen bu cumleyi kuran bi erkekle beraberligini surdurdun kesin bi muddette olsa.
karim olacak halin yokya...bundan daha agir cumle varmidir ya bi kadin icin.

arkadaşım konundaki her noktaya değinemeyeceğim fakat şunu yazayım
iş bulma yöntemlerinden biri de nedir biliyor musun
ücretsiz işe başlamak, şaka değil ciddiyim
yapmak istediğin iş her ne ise, varsa bir tanıdık vasıtasıyla, yoksa kendi çabanla o sektördeki şirketlerle görüşmeye git
ve görüşmede şunu söyle
ben bu sektörü çok seviyorum, öğrenmek istiyorum, stajyer gibi kabul eder misiniz beni, bir süre ücretsiz de olsa çalışarak sektörü öğrenmek istiyorum
bu teklife %50 şirket olumlu cevap verir
çalışmaya başladığında elinden gelen herşeyi yapar, memnuniyet yaratırsan seni bırakmak istemezler, bir süre sonra iş teklif ederler

şu anda senin için, ücretsiz çalışmak bile evde oturmaktan iyidir
ücretsiz çalıştığın şirket seni işe almasa bile bundan sonraki görüşmelerinde "deneyimliyim" diyebilme kapısı açar
bu yazdıklarımı ciddi ciddi düşün

ben bizzat yaptım bunu

en çok istediğim sektörde orta ölçekli şirketlerden birine, bir tanıdık vasıtasıyla bunu teklif ettim
kabul ettiler
15 gün sonra beni işe aldılar
1 sene sonra sektörün en büyük şirketlerinden birine geçtim (tabi biraz da şans işi), yetkili oldum, yönetici oldum vs vs vs

Saglıgının kıymetini bil.güçsüz gibisin.Güçsüz olma! .İyi haldeyken elinden gelen herşeyi yap.Oturup bir köşede beklemekle olmaz canım benim.Kimseye kendini ezdirme.Ve kendı meslegın olmasın baska bir işe gir en azından kendıne özgüvenin gelir ve rahatlarsın bırazda olsa.Bir zaman sonrada yne bısey duzelmezse ayrı eve çıkarsın.Herşey yoluna girer.Beterin beteri var hiç canını sıkma.Hayata tekrar tutun.

nickinden yola cıkarak saglam bir rocker oldugunu varsayıyorum ; )
baska turlusunu dusunmek mumkun dahi degil.
silkelen ve kendine gel!
o asi ruhun nerde? bu kadar kolay mı kabul edeceksin her seyi...
dogru; iş sıkıntısı, aile, sevgili herkesin hayatında bir suru karmasa var.
ancak pes etmek hicbir seyin cozumu degil.
mesela sırf evde bunaldıgın icin dahi dusuk maasla da olsa bir yerlere girmeye ugrassan, hem evdeki gerilimden uzaklasmıs olursun, hem sosyallestikce ozguvenini toparlarsın, hergun sokaga cıkmak bile insanı fiziksel olarak yorsa da dinc tutan birsey, hem de az da olsa eline para gecmesi seni bir nebze rahatlatır. ayrıca tecrubesizsin diyenlere kapak gibi cevabın da olur, ekmegini taştan cıkaran ne kadar inatcı biri oldugunu gorurler, zor kosullara katlanabildigini ve ustesinden geldigini vs.
evet issizlik var ve bunu kalifiye eleman olmamaya baglayacak en son kisiyim belki de. sen ı diplomayı aldıysan yeterli gorulmussundur, okuldaki denyolardan cok mu asagıydın sanki?
ama bir o kakdar da lise mezunu olup da cok yuksek yerlere gelen insanlar da var, biraz beceriye, giriskenlige ve senin gecmisten bugune getirdigin ugraslara bakıyor.
o yuzden umudunu hicbir zaman kaybetme.
şartların ister istemez boyle hissettirdigini maalesef ki yasayarak biliyorum. bu konuda da pek yazmam forumda.
fakat en basta kendin icin mucadele etmen gerektigini de gayet iyi biliyor olmalısın. buraya yazman bile bir baslangıc aslında, belli ki birseyler yapmak istiyorsun ama nereden baslayacagını bilmiyorsun.
elini yuzunu yıkayıp gecmisi kapatmak iyi bir adım olabilir mesela. hayat serefsizlere uzulmeye degmeyecek kadar kısa...
burada da sana denilenlere sinirlenme, moralin bozuyorlarsa gormezden gel, aksine olumsuz yorumlar seni kamcılasın, hatta yorumların ardını deşersen uzulduysen dahi dusuncelerin yerini gevsek bir gulumseye bırakabilir ; ) kendi degerinin farkına var lutfen.
düşene bir tekme atmayı pek bir severiz, sadizim ruhumuza mı islemis bilmiyorum.
ancak her zaman sana el uzatan biri olmasını da beklemene gerek yok, kalk ve savasmasan dahi en azından bazılarını ardında bırak.
sürünmek bile emekleyerek yurumenin bir baka bicimidir aslında, zamanla belini de dogrultursun, sadece biraz yol almaya calıs, yaptıgını basardıgını gordukce motivasyonunu da arttırır bu. o zaman ne evdekileri duyarsın ne de yasadıgın sıkıntılara o kadar takılırsın, cunku ustesinden gelebildigin goreceksin.
final donemleri gibi dusun, zorlamalar, sıkısmalar, zamansızlıklar derken bazen ilkinde bazen ikinci ucuncu alısında dahi olsa o dersi veriyorsun ya, madem bunu da sınav olarak kabul ediyorsun not alısverisleri, kutuphane ve istemesen dahi iletisim seni bekliyor...

Ölmek bu kadar kolay mı? Ben şimdi oturup sana yaşadıklarımı anlatsam ya abla sen niye ölmedin yada ölümü beklemedin dersin emin ol. Beklemedim istemedim çünkü hersey bizler icin. İnsanoğlunun basında birtek yeşil ot bitmez demis atalarımız. Sana mal diyenler ailen ama dedirtme, usulünce soyliyebilirsin. Sınavlara çalışabilirsin. Bir yerde muhakkak is kısmetin vardır böyle boş boş beklemekle gelmez. Bir kendine gel. Su umutsuzluktan kurtul. Hepimiz neler neler yasıyoruz ama ölüp durmuyoruz.

bir bestenin sözleri dolandı dilime,yazmak istedim (kendime de yazmalıyıım bunu, zira ciddi ruh gibi haldeyim)
Böyle olmaz! Böyle olmaz,
Haydi kalk, Haydi kalk,
Gafleti at, korkuyu at,
Söküp at...
Sen gitsende yeşil kalsın bu bahçe,
Haydi tohum at..
Yürü, yürü , yürü yollar senindir...
Zulmü kaldırıp atacak eller senindir..
Böyle gitmez, Böyle gitmez,

Değişiir, değişiiir... (diye devam ediyor)

herkes birşeyler yazmış ama ne yazıkki çoğu aile evde kaşık düşmanı bi kız istemiyor. (kaşık düşmanı babamın lafı) eskiden babalar fazla ses etmezdi, ne acı ki bu devirde en ufak tahammül etmiyorlar. ya evlen git yada iş bul git. ha eğer iş bulup eve iyi para getirirsen yatacak yer ve yemek veriyorlar bi kaç sene daha. üzgünüm durum bu ve tek karşılaşan sen değilsin.

mezun oldum 3 yıl atanamadım gittim markette kasiyerlik yaptım kuaförde çıraklık yaptım çay bahçesinde garsonluk yaptım da yaptım hemde bana çalış diyen bir ailem yoktu,babam asker kızı sağda solda çalışır mı diye kızardı..varsa yoksa memurluktu..ama ben bi yerden başlamalıydım..anlatabiliyor muyum?

bende mezun olduktan 5 sene sonra adam akıllı bir işe girebildim daha öncede çalıştım ama inan o kadar cüzi rakamlarla ki.
çoğu insan artık mezun olur olmaz pat diye mükemmel iş bulamıyor bu arada bölümün nedir..
birde bu aralar ne kadar çoğaldı kızlarına kötü davranan aileler birkaç gündür burda okuduğum konularda görüyourm kız belli bir yaşa geliyor evde artık istenmeyen adam muamelesi görüyor evlensede kurtulsak gibi..ailenizin sizi zaten özgüvensiz yetiştirmiş sürekli aşağılayarak dik durun kardeşim meydan vermeyin sizi ezmeye çalışanlara yetişkin eğitimli bir bireysiniz siz

İnsanlara şunu söyleyebil: siz benimle bu şekilde konuşamazsınız.

Hayatındaki herkes haddini bilmeli.

Önce bir iş bul. İşi ararken özgüvenin yüksek olsun. Sizle çalışmak istesinler, aktif olun.

Evlilik konusu nasip kısmet. Belki çalışırsanız çevreniz genişleyeceği için daha çabuk bulursun...

biraz güçlü ol. benim durumda bi ara sizinki gibiydi.iş yok aşk yok evde huzur yok. evdeki itirazlara rağmen kavgayla dövüşle gittim mağazalara başvurdum girdim işe. evden uzak kaldım. o ara kursa yazıldım kendi mesleğimle ilgili sınavlara hazırlanmaya başladım. çok yoğundum deli gibi çalışıyodum sonra herşey yoluna girdi. aşkta beraberinde geldi.

size tavsiyem ölümü bekleyene kadar çalışın, uğraşın.savaşın yaaaaaaaa

Universite mezunusun 27 yasindasin
elbet is bulursun.kariyer sitelerinden basvuru yap.bir yerde sekreterlik bile olsa simdilik gir yukselirsin..ise girince para kazaninca ailen sana saygi duymaya baslar.maalesef bazi aileler böyle iste seninkilerde boyle.herkes aile konusunda sansli olamiyor...
sonra çevren olur kismetin cikar.lutfen karamsar olma.belki daha iyisi cikacak karsina.banada yapildi nispetler merak etme...bosverdim allah buyuktur...

Oturduğun yerde kimse hade gel bizimle çelış demez Sen evde otururkende kimse hadi evlenelim demez. İllaki bitirdiğin bölümden iş bulman şart değil bi yerden başlaman lazım .Böyle oturup ölümü bekliyorum çok depresif hareketler cnm

Ay ne bicim tabir
dunyaya ailemiz istedigi icin geliyoruz.yapmasinlar madem cocuk.ona buna hava aticam diye on tane cocuk yapiyolat sonra yük geliyor.yaziklar olsun boyle ailelere.insan evladinin zor gununde yaninda olmayacaksa ne zaman olucak?o anne baba elden ayaktan dusunce yine bu kizdan medet ummayacak mi hangi yuzle?
Bende issiz kaldim.babam hep uzulme kizim ben sana bakarim dedi.babam emekli hala calisiyor.boyle babalarda var.kasik dusmaniymis tuh be.

Son düzenleme:

Çok çirkin bir benzetme olmuş..

Insan evladini bile yuk goruyor...
millet onca emek veriyor tup bebek vs cocuk icin para dokuyor evlatlik aliyor
bunlari hic dusunmuyorlar mi?
Yazik..
O eski sevgilinde pisligin tekiymis.seni asagilayarak egosunu tatmin etmis
benimde boyle bir sinek vardi hayatimda
bulusalim ozledim derdim tamam yarin seni arayacam derdi aramazdi.aglamaktan gözlerim siserdi..sonra gitti kotuledigi yasli dedigi kadinla evlendi..simdi gülüyorum ona...ve kendime kızıyorum okadar üzüldüm bos yere..kimseyi hesapsiz sevmeyeceksin demek ki..duygularina kapilmayacaksin bunu ogrendim.

Merhaba canim durumun zor evet cok zor ama sen daha gencsin herseyden once bunu sen kabul et millet 70 yasinda izdivac programlarina katiliyor sen daha emon ol gencsin ve evlenmenin yasinin olmadigini dusunuyorum ben evde filan kalmadin korkma is mevzusuna gelince evet turkiye toplumu boyle bende okuyorum ama sonumuz belli degil ama bak sana bi tavsiye pek cok kiside gordum ben bunu para biriktirip ingilizce kursuna git dis ulkeye orda bi yerde gecicide olsa calis svne koy seni ise almiyicak hicbiyer olmuyucak emin ol herseyden once mukemmel bi is deneyimimi ve dil cok onemli

o zaman sıkıntıya düşen herkes otursun beklesin ölümü kimin hayatı kolay ki?
kalk silkelen ve kendine gel illa ki bir iş bulunur ben de başta sıkıntı çektim ama allah illa ki bir kapı açıyor ölümü bekleyeceğine el aç dua et ve harekete geç

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…