Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi oturuş

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
Geçen doktora gittik , dört aylık bebeğimin kucakta destekli bir şekilde günde 10 dakika oturabileceğini söyledi.

bu konuda bilgim yoktu bundan sonra dikkat edeceğim ama otizm sebebi bilinmiyor tvnin zararları ortada zaten otizmi tetikliyormu bilmiyorum ama çok tv izleyen çocukların otizmli çocuklar gibi davrandıkları söylenebilir çünkü dil gelişiminden tutunda sosyal iletişim ve becerilerini bozduğu açık. bende zaten bebeğimi tvnin karşısında bırakıp gitmiyorum renkli şeyleri sevdiğinden dolayı ilgisini çektiğini düşünüyorum hatta bazen bakmasın diye ters yatırıyorum ama oturuş konusu ve ayaklarının üstüne basması kafama takılıyor. oturmayacaksa neyapacağız? bebeklerde haklı hep yat yat nereye kadar. yatmak istemiyor kolundan tutunca direk ayağa kalkıyor ya oturmak istiyor yada ayağa kalk gezdir beni diyor

Aynanın karşısında kucağında oturt biraz canım , benim bebeğim çok seviyor aynadaki görüntümüzü. Sabahları kol hareketleri yapıyoruz aynanın karşısında. Oturmayı seviyor. Tabi daha oturamıyor, sadece kısa süreli kucağımızda. Ama ayaklarının üzerine basmayı pek sevmiyor , çok nadir basıyor.

benim kızımda 2,5 aylık ve hep kucağımızda oturur pozisyonda yatırınca ya da eğik tutunca ağlıyor umarım beline bişey olmamıştır her kucağına alan direk oturtuyor zaten

Bende bebekler oturtulmaz diye biliyordum ama kızım 2 aylıkken komşumuza gitmişdik oturmaya oğlu tıp okunuşu aldı oturttu kızımı dizine zararlı değilmi dedim değil dedi bebekler yetişkinlerin yapabildiği herşeyi yapabilirler dedi kızımı alıp ellerinden ayaklarından tutup salladı kendi kıızınıda aynı şekilde büyütmüş adam
benim kızımın başı doğduğundan beri dimidk hiç öyle bebek gibi değildi hep bilmiş adam gibi bakıyor doğduğundan beri. 2 bucuk aylıktı kendini yattığı yerden kaldırmaya çalışıyordu sevmiyordu hiç yatmayı bizde mecbur kucağumızda yarı oturur şekilde tuturyorduk 4 ayını doldurduğundan beri günde 5 dk destekli oturtmaya başladın şimdi günde 1 kaçkez 5er dk oturtuyorum artık dik oturabiliyor ama yandan destekli şekilde
5 ayını doldurdu artık kaç aylıkken kendi başına oturur bileniyorum
4 aydan sonra 5 dk oturtmamı ebe söyledi bu arada onun tavsiyesiyle yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…