Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi oturuş

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

artesk85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2010
357
2
46
Diğer
kucağınızda ne zaman oturrtunuz kız erkek farkeder mı bılmıyorum ama kız bebeklerinizi bellieri ne zman uygun olacak

bende çok merak ediyorum lütfen bilen arkadaşlar paylaşsın haftaya uzun bir yola çıkıcaz arabada ana kucağına oturtucam acaba bi sakıncası olur mu..

yaa ben de bu konuyu açacaktım.. süpersiniz :D bebeğim 4 aylık olmak üzere artık kucağımda oturtmak istiyorum.. hiç denemedim ama sakıncalı değilse bence oturabilir..

vallaha benimde 4,5 aylık ama yarımda olsa kucağımda oturtuyorum çok yüklenmiyorum ama yatarken kollarında tutunca bile dimdk ayağa kalkıyor benim zilli kızım

bizim dr.muz 3 aylıktan sonra oturabilir dedi şu anda 45 derecelik bir şekilde oturabilir dedi ancak... bu arada benim oğlum 67 günlük..

Son düzenleme:
arkadaşlar bizim oğliş biraz yaramaz , 2,5 aylıktan beri oturmaya çalışıyor..yatırınca ağlıyordu..iyi kötü bi süre kucağımda hafif yatırarak kandırdım , 3 aylıkken fln kucağımda oturuyordu..
daha 5,5 aylık ama bayadır desteksiz oturabiliyor hatta bgün doktor bile şaşırdı , normalde 6 ay bitmeden oturamazlar ama bizimki oturuyor..

o zamanlar ben de acmıştım aynı başlığı ama canım 67 gün erken daha tam anlamıyla oturtmak için , sen de benim yaptığım gibi oturma-yatma arası bi pozisyonda tut kucağında..ana kucaklarının da aynı pozisyonları var bildiğim kadarıyla , o şekilde ayarla..rahat etsin beli ağrımasın...

Benim kızım şu an 2,5 aylık ama kucağımızda destekle oturuyor.Oturtmazsak ağlıyor. Bence bebekler kendileri karar veriyor zaten.

ben 3 aylıken çok kısa süreli ve yarım olmak üzere oturtturmaya başladım kucağımda
zamanla hem süresini uzattım hemde oturuş biçimini dikleştirdim
şimdi 7 aylık ve desteksiz oturabiliyor

benim kızımda 3buçuk aylık ben hiç oturtmuyordum geçenlerde annem kucağında oturttu ve meleğim çok sevdi kucağımızda tv izliyor anladığından değil tabii renkler ilgisini çekiyor ben pek kucağıma almıyordum alışmasın diye ama oturmayı öğrendi yaa şimdi yatmak istemiyor ağlıyor hep...

benim kızım 5 aylık olucak daha oturmadım. sevmek için eline alan hemen oturtuyor uyarıyorum sonra garipsiyorlar neden oturmuyosun diye. ben kararsızım ne zaman oturtulcağı konusunda.

benim kızım 5 ayın içinde yatmak istemiyor artık o yüzden kucakta olduğu zaman oturuyo kucağımda tv seyrediyor renklere baktıkca gülüyor reklamlarda gülüyor :nazar::nazar::nazar:

benim oğlmda su an 4 bucuk aylık ve 2 bucuk aylıktan beri oturtulmayı seviyor sureklı ozellikle bası bıraz yuksekteyse hemen kendini kaldırıp oturma pozisyonu alıyor ama drmuz 6 aydan önce oturtma bel kemiğinde şimdi unuttum bılmem ne sorunu olur cok uğrasırsınız dedi.. gunde enfazla 10 dk kucağında tam oturtmadan tutabilirsin dedi..

benim kızımda 3buçuk aylık ben hiç oturtmuyordum geçenlerde annem kucağında oturttu ve meleğim çok sevdi kucağımızda tv izliyor anladığından değil tabii renkler ilgisini çekiyor ben pek kucağıma almıyordum alışmasın diye ama oturmayı öğrendi yaa şimdi yatmak istemiyor ağlıyor hep...

Yatıca daha çok tavanı görüyorlar, orda tek renk var , ilgileriniçekecek birşey yok. Oturunca birden birçok uyarıcıyla karşılaşıyorlar . Bu da hoşlarına gidiyor tabi...
Canım televizyona çok bakmasın, gözleri bozulabilir Allah korusun. Benim bebeğim de çok seviyor tv ye bakmayı ama tv olan odaya götürmüyorum genelde... Daha 4 aylık olmadı...
Biraz meyilli yatırınca bizimki yattığı yerden kalkmak istiyor. Oturmak istiyor galiba. Daha 4 aylık olmadı. 6 ayı bekleyeceğim ben... Acelemiz yok.

3 aylıkken oturtmaya başladım tabi uzun süreli desteksiz oturamıyor
benimki basıyor da ayakta durmaya bayılıyor
bebek başını dik tutabiliyorsa oturtmanın bir sakıncası olmadığını duyunca oturtmaya başladım
her bebek ne yapabileceğine kendi karar veriyor bence
kızım mümkün değil yatmaz ya oturacak ya da ayakları üstüne basacak

Hayır olsun; rüyamda bebeğim oturuyordu. Babasına gösteriyordum ben de: "bak nasıl da oturuyor" diyordum...

benimkide 3 aylık oturma sevdalısı,yatırınca çok kızıyor,hatta hafif yatma oturma arası bir pozisyonda tutoyorum,onada kızıyor...

Çocukların 2 yaşından önce televizyon izlemeleri otizmi tetikliyor,Aman dikkat edin arkadaşlar özellikle bebeği televizyonun karşısında yanlız bırakmayın.Doktorumuz bizi uyardı bende araştırdım biraz bence bu konuda biraz daha titiz davranın

Back
X