- 16 Temmuz 2022
- 125
- 21
- 18
- 25
- Konu Sahibi Merve Aktas
-
Ben geçen hafta çatlama iğnesi vurdurdum daha öncesi klomen tablet içtim bugün tespit yaptım çift çizgi çıktı 10 öncesi hameliyim belli olduBenim bugün çatlatma iğnesi in 15 günü ve ben hayla adet olmadım goguslerimde agiriyor ve ne zaman adet oldunuz bu durumu yaşayan varsa yorumlaya bilir mi
Sizin yorumunuzu fazla analamdim 10 gün sonra gebeliğin ciktiBen geçen hafta çatlama iğnesi vurdurdum daha öncesi klomen tablet içtim bugün tespit yaptım çift çizgi çıktı 10 öncesi hameliyim belli oldu
EvetSizin yorumunuzu fazla analamdim 10 gün sonra gebeliğin cikti
Umudunuzu kırmak istemem ama çatlatma iğnesi 12-13 güne kadar yalancı pozitif verebiliyor en iyisi 15. gün tekrar test yapmanızBen geçen hafta çatlama iğnesi vurdurdum daha öncesi klomen tablet içtim bugün tespit yaptım çift çizgi çıktı 10 öncesi hameliyim belli oldu
Ben ilk çatlatma iğnemi olduğum zaman 17. gün adet olmuştum sonrakinde zaten hamile kaldımBenim bugün çatlatma iğnesi in 15 günü ve ben hayla adet olmadım goguslerimde agiriyor ve ne zaman adet oldunuz bu durumu yaşayan varsa yorumlaya bilir mi
Göğüs ağrısı yaşadınız mıBen ilk çatlatma iğnemi olduğum zaman 17. gün adet olmuştum sonrakinde zaten hamile kaldım
Evet hem de inanılmaz ben adet dönemleri de göğüs hassasiyeti yaşarım hele çatlatma iğnesinden sonra bu arada hamile kaldığım zamankinden bahsediyorum merdiven bile inerken çok kötü oluyordum. 11+2deyim hala daha hassasiyetim devam ediyorG
Göğüs ağrısı yaşadınız mı
Ben pcosluyum 2 yıldır çocuk istiyoruz ama olmuyor siz nasıl hamile kaldınızEvet hem de inanılmaz ben adet dönemleri de göğüs hassasiyeti yaşarım hele çatlatma iğnesinden sonra bu arada hamile kaldığım zamankinden bahsediyorum merdiven bile inerken çok kötü oluyordum. 11+2deyim hala daha hassasiyetim devam ediyor
Biraz uzun bir şekilde yazayım tamamen size umarım yardımcı olur :)Ben pcosluyum 2 yıldır çocuk istiyoruz ama olmuyor siz nasıl hamile kaldınız
Hmm anladım bnde 3 ay klomen kullandım ama doktorum yumurta takibi yaptı ilk ay tutmadı 2 ay da olmadı 3 ay 20 mm büyüdü ondan sonra ovitrelle catlatma iğnesi yazdı o gün vurdum ondan sonra 36 saatten sonra ilişkiye girdik ama bu sefer tutmadı dedim bu ay doktora gitmiycem bide kilomda var boyum 1.50 kilomda 59 kilodayımBiraz uzun bir şekilde yazayım tamamen size umarım yardımcı olur :)
Bende de pcos var 6-7 ay kendimiz denedik olmadı pcoslu olduğum için daha fazla zaman kaybetmek istemedim çocuk istiyoruz uzun süre olmazsa vs yıpranmayalım bir an önce tedaviye başlayalım dedik. Endokrinoloji doktoruna da gittim ben bu arada kontrol için testosteron yüksekliği vardı kadın doğum doktorum yönlendirdi tamamen her şeyine bakalım dedi cushing sendromu vs var mı diye onlarla ilgili araştırmalar yapıldı sadece pcos a bağlı hormon yüksekliği varmış. Kilolu değilim normalde 1.60 boyum 53 kilom var ama doktor 1-2 kilo daha vermemin yumurtlama kalitemi arttıracağını söyledi. Söylediği gibi 2 kilo daha verdim o şekilde tedaviye başladım.
Mart ayında tedaviye başladık ama mart ayında iş ile ilgili 1 hafta eşim eşim geldikten sonraki 1 hafta da ben yurtdışındaydım. o yüzden mart ayında aslında tedaviye başlayamadık. Eşim sperm testi verdi onda bir sıkıntı çıkmadı.
Nisan ayında ben yine 1 hafta yurtdışındaydım ilişki tarihlerimizden bazılarına uyamadık bu sebepten dolayı.
Mayıs ayında aslında doğru düzgün tedaviye başladık diyebilirim. Mayısta klomen kullandım adetin 3.günü başladım. Sadece klomen kullandım ve doktor ilişki günleri verdi o kadar. Çağırıp yumurta takibi vs yapmadı. Bir de duphaston verdi. Adet olursan 3. günü gel dedi. O ay da olmadı.
Haziran ayında yine klomen kullandım yine ilişki günleri verdi doktor yine duphaston ve adet olursan 3.günü gel hemen bakalım hem de temmuz ayında hsg çektirelim dedi.
Temmuz ayında hsg çektirdim tüplerimde sıkıntı çıkmadı. Bu sefer femara ve çatlatma iğnesi verdi doktor. 14.gün çatlatma iğnesini yap dedi yine yumurta takibi vs yapmadı bana. Ben de forumda okuduğum kadarıyla herkes yumurta takibinden bahsediyordu dedim ki ben en iyisi doktorumu değiştireyim yeni bir doktor araştırdım.
21 ağustosta adet oldum 3.günü yeni doktoruma gittim o da femara ve gonal f verdi. 5 gün femara günde 2 tane femara bitince 2 gün 75lik gonal f vurdum. Sonrasında kontrole gittim kontrole gittiğim de 17 ve 18mm 2 tane yumurtam vardı. Sönme ihtimaline karşın aynı gün akşamı çatlatma iğnesi yaptırdı.Yani adetimin 10. günü normalde diğer doktor 14.günü diyordu. Bu doktor yumurta takibi yaparak 10.gün de iğne verdi.1 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı doktorum yumurta kalitesine bakalım dedi progesteron hormonuna baktı 26 çıkmıştı sanırım tam hatırlamıyorum. 2 yumurtamda çatlamıştı. O ay hamile kaldım 2. doktorumun yumurta takibiyle hamile kaldım :)
Merhaba öncelikle tebrik ederimBiraz uzun bir şekilde yazayım tamamen size umarım yardımcı olur :)
Bende de pcos var 6-7 ay kendimiz denedik olmadı pcoslu olduğum için daha fazla zaman kaybetmek istemedim çocuk istiyoruz uzun süre olmazsa vs yıpranmayalım bir an önce tedaviye başlayalım dedik. Endokrinoloji doktoruna da gittim ben bu arada kontrol için testosteron yüksekliği vardı kadın doğum doktorum yönlendirdi tamamen her şeyine bakalım dedi cushing sendromu vs var mı diye onlarla ilgili araştırmalar yapıldı sadece pcos a bağlı hormon yüksekliği varmış. Kilolu değilim normalde 1.60 boyum 53 kilom var ama doktor 1-2 kilo daha vermemin yumurtlama kalitemi arttıracağını söyledi. Söylediği gibi 2 kilo daha verdim o şekilde tedaviye başladım.
Mart ayında tedaviye başladık ama mart ayında iş ile ilgili 1 hafta eşim eşim geldikten sonraki 1 hafta da ben yurtdışındaydım. o yüzden mart ayında aslında tedaviye başlayamadık. Eşim sperm testi verdi onda bir sıkıntı çıkmadı.
Nisan ayında ben yine 1 hafta yurtdışındaydım ilişki tarihlerimizden bazılarına uyamadık bu sebepten dolayı.
Mayıs ayında aslında doğru düzgün tedaviye başladık diyebilirim. Mayısta klomen kullandım adetin 3.günü başladım. Sadece klomen kullandım ve doktor ilişki günleri verdi o kadar. Çağırıp yumurta takibi vs yapmadı. Bir de duphaston verdi. Adet olursan 3. günü gel dedi. O ay da olmadı.
Haziran ayında yine klomen kullandım yine ilişki günleri verdi doktor yine duphaston ve adet olursan 3.günü gel hemen bakalım hem de temmuz ayında hsg çektirelim dedi.
Temmuz ayında hsg çektirdim tüplerimde sıkıntı çıkmadı. Bu sefer femara ve çatlatma iğnesi verdi doktor. 14.gün çatlatma iğnesini yap dedi yine yumurta takibi vs yapmadı bana. Ben de forumda okuduğum kadarıyla herkes yumurta takibinden bahsediyordu dedim ki ben en iyisi doktorumu değiştireyim yeni bir doktor araştırdım.
21 ağustosta adet oldum 3.günü yeni doktoruma gittim o da femara ve gonal f verdi. 5 gün femara günde 2 tane femara bitince 2 gün 75lik gonal f vurdum. Sonrasında kontrole gittim kontrole gittiğim de 17 ve 18mm 2 tane yumurtam vardı. Sönme ihtimaline karşın aynı gün akşamı çatlatma iğnesi yaptırdı.Yani adetimin 10. günü normalde diğer doktor 14.günü diyordu. Bu doktor yumurta takibi yaparak 10.gün de iğne verdi.1 hafta sonra tekrar kontrole çağırdı doktorum yumurta kalitesine bakalım dedi progesteron hormonuna baktı 26 çıkmıştı sanırım tam hatırlamıyorum. 2 yumurtamda çatlamıştı. O ay hamile kaldım 2. doktorumun yumurta takibiyle hamile kaldım :)
Merhaba teşekkür ederimMerhaba öncelikle tebrik ederimacaba hamile kaldığınız ay hangi günler ilişki oldu ? Çatlatma iğnesinden 36 saat sonra mı başladınız yani ?
Anladım çok teşekkür ederimMerhaba teşekkür ederimhayır 36 saat demedi doktorum bizim sperm sorunumuz yoktu. Çatlatma iğnesinden 1 gün önce mutlaka ilişki önerdi doktorumuz içeride sperm bulunsun yumurtanın kendi kendine çatlama ihtimaline karşın 31 ağustosta çatlatma iğnesi vurdum. 30 ağustos,31 eylül iğne günü boş,1,2,3 eylül ilişki 4 eylül boş 5,6 eylül ilişki oldu
Biraz kilo verirseniz hayatınıza hareketi eklerseniz gerçekten çok fark ediyor özellikle yeşil yapraklı sebzeler çok önemli mutlaka her öğününüzde yeşillik olsun.Tatlıyı hayatınızdan çıkartın karbonhidratı mümkün olduğunca sağlıklı karbonhidratla değiştirin tamamen çıkartmayın hayatınızdan ama alternatiflerini değerlendirin. Ben bunların çok faydasını gördümHmm anladım bnde 3 ay klomen kullandım ama doktorum yumurta takibi yaptı ilk ay tutmadı 2 ay da olmadı 3 ay 20 mm büyüdü ondan sonra ovitrelle catlatma iğnesi yazdı o gün vurdum ondan sonra 36 saatten sonra ilişkiye girdik ama bu sefer tutmadı dedim bu ay doktora gitmiycem bide kilomda var boyum 1.50 kilomda 59 kilodayım
Umarım bu ay pozitif sonucu alırsınızAnladım çok teşekkür ederimben de iğne vuruldum bu ay onun için sordum
İnşallah çok teşekkür ederimmmUmarım bu ay pozitif sonucu alırsınız
Peki hamile kalabildiniz miBiraz kilo verirseniz hayatınıza hareketi eklerseniz gerçekten çok fark ediyor özellikle yeşil yapraklı sebzeler çok önemli mutlaka her öğününüzde yeşillik olsun.Tatlıyı hayatınızdan çıkartın karbonhidratı mümkün olduğunca sağlıklı karbonhidratla değiştirin tamamen çıkartmayın hayatınızdan ama alternatiflerini değerlendirin. Ben bunların çok faydasını gördüm
Bide adet bittikten sonra beyaz akintim oldu beyaz akintim durduktan sonra şeffaf uzayan akıntım geldi acaba yumurtlama anlamına mı geliyorBiraz kilo verirseniz hayatınıza hareketi eklerseniz gerçekten çok fark ediyor özellikle yeşil yapraklı sebzeler çok önemli mutlaka her öğününüzde yeşillik olsun.Tatlıyı hayatınızdan çıkartın karbonhidratı mümkün olduğunca sağlıklı karbonhidratla değiştirin tamamen çıkartmayın hayatınızdan ama alternatiflerini değerlendirin. Ben bunların çok faydasını gördüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?