ovıtrelle kullananlar bilgilerinize ihtiyacım var

2. çtlak zeynoşş ben tarıf istedim değişik yemek tarıflerı mısafır agırlarken yapabılecegım..siz yemek ısımlerı yazdınız hanı tarıf
sen misafir ağırlıycam deseydin günlük yiyeceğimiz yemekleri değil misafir ağırlarken neleri tercih ettiğimizi yazardık ama patlıcan oturtma ilgimi çekti, hiç yapmamıştım patlıcanı sadece musakka yaparken kullanıyorum

ee zeynebım oruclu kafayla anca bu kadar yazmısım sende anlasana leb demeden leblebıyı :))) ehh ramazanda bol mısafır agırlıycaz benım herzaman yaptıgım yemekler harıcınde yemek yapmak ıstıyorum..laf aramızda zeynebım bende ılk kez yapıcam patlıcan oturtmayı..netten buldum kolay geldı yapıyım dedım hemde daha önce yapmamıştım

ben cesaret edemiyorum daha önce yapmadığım yemeği ilk misafire çkarmayı, kendine güvendiğnden olsa gerek yapıyosun ...

ayy zeynoşum ya bende bugün çok kötüyüm çook açım daha çokta var nasıl geçerki bu zaman.kız gündüzleri bende uyuyamıyom ama akşam iftardan sonra kafamı kaldıramıyorum ya bi ağırlık çöküyoki üstüme anlatamam..hehe o millet çok çalışkan şekerim bende öyle olsaydım şimdiye çoktaan yabardım bebiş değilmi..

2. çtlak zeynoşş ben tarıf istedim değişik yemek tarıflerı mısafır agırlarken yapabılecegım..siz yemek ısımlerı yazdınız hanı tarıf

yavrucum sana yemeklerinin yanına misafire yapabileceğin ek bi tarif verim beğenirmisin bilmem tabi..
sürekli yaparım misafire.. ismini bilmiyom sorma ama bi çeşit börek..
hamuru için normal krep yapıyormusun bilmiyorum ama ben 2 yumurta 1 su br süt 1 su br su biraz tuz.. kek hamuru gibi iyice çırpıyorum sonra teflon tavada yuvarlak krepler yapıyorum..
içinide ben genelde kıymalı yapıyorum....1 tane orta boy soğan doğruyorum tavada çok az yağla soteliyorum içine ggöz kararı kıyma koyuyorum tuz karabiber pul biber ekleyip pişiriyorum iyice..hazır..ama peynirle patateslede yapılabilir..
sonra kıymalı içi kreplerin içine koyup sarıyorum....önce yumurtaya sonrada galete ununa batırıp kızartıyorum...biraz ağır gibi gelsede değil çıtır çıtır güzel oluyor....afiyet olsun tatlım..ne tarz tarifler istersen söyle bildiklermi söylerim..

Son düzenleme:
kızlaarr ramazının olmazsa olmazlarından biride tatlılar.. ben hazır tatlı yiyemem çok ağır gelir genelde kendim yaparım.. size sık sık yaptığım çok pratik bi tatlı tarifi vermek istiyorum..
TIRTIL TATLISI
2 yumurta, 1 çay br süt, 1 çay br sıvı yağ, yarım çay br irmik, yarım paket kabartma tozu, 1tutam tuz
kızartmak için sıvı yağ
şerbeti için, 3 su br şeker, 2 su br su, şerbeti önce kaynatıyoruz soğuk olucak..

bu malzemelerle biraz sert bir hamur yapıyoruz..sonra hamuru açıyoruz biraz..çok ince olmicak ama.. sonra patetes kızartması gibi kesiyoruz..yağda kızartıp hemen şerbetin içine atıyoruz..

kız aç halime düüşmüşüm seni unutmuşum
pardon canım yaaa yarına versem olurmu daha bugün geçti de dedeeee az kaldı canım ahanda bahsettin tedaviye doydummmm

zeynep haklı misafir demedinki deseydin yarımcı olurduk
amannn canım önemseme birseni
o patlıcan yerine o şimdi kabağı oturtmuşturrr oruçlu ya onun vidalar gevşek şimdi

herkes ben mi leb demeden leblebiiyi anlasın
kolay diye yaptın he zeynepte herkese duyurmuştur birde laf aramızda diyorsun bana bile söyledi birsoş

he kız çalışkanlar zaten senin gibi 7+24 uyumuyorlar hrhaldeee
sen de öyle ol yap bebişşşş

zeynoşum ben 1000 tane tefriciyeyi bitirdim ....
aALLAH RAZI OLSUN CANIM
rabbim gönlündekini hayırlısıyla versin sana
TABİ TÜM DOSTLRA

kKIZLARRRRRRRRRRRRR SAKIN YAPMAYIN ZEHİRLENME VAKASI OLABİLİR
HEY HEY SANA SORUYORUM SAĞLIK BAKANLIĞI ONAYLIMI BU TARİFLERİNNN

benimde bugünkü menüm
reyhanlı ayran çorbası
sebzeli karışık marışık plavv
et sote
kendi buluşum vala varmıddır bilmiyorum patlıcanlı barbunya
salata turşu
kavun veeeee tamm bir karpuz yemezsemmmm

allah sendende razı olsun canım.yazdıklarını okuyorumda çatladım gülm ekten zaten 2 gram enerjim kalmıştı onuda sayende tükettim...

şu karışık marışık pilavını merak ettim tarifni verirsin .et sotede sanki benden esinlenme var..

allah sendende razı olsun canım.yazdıklarını okuyorumda çatladım gülm ekten zaten 2 gram enerjim kalmıştı onuda sayende tükettim...

anladımmm acım diye dalga geçiyorsun benleeee
zeynep imam amca birazdan ezan okuyacakmı bizde su içecekmiyiz yemek yiyecek miyiz herkes karpuz diyor karpuzda yiyecek miyiz
bizimde karpuzumuz olacakmı

şu karışık marışık pilavını merak ettim tarifni verirsin .et sotede sanki benden esinlenme var..
canım ok vereyim öncelikle yağda küçük kçük doğradığımız soğanları kavur sonra içine havuç konserve olmasın rende sonra şte kabak azıcık patates küp küp olarak doğra daha sonra tavuk küp koy karabiber salça pul biber karıştr yakadığın plavı koy hiç karıştmadan su ekle plav olunca geniş bi kapta ters çevir et sotem dünden kalma

yaptığım bu plava hereks hayran kalıyor patlıcanda bir ara doğradım tadı bozuluyor diye yapmadım bazen tavuk yerine kıymada kullanabilirsin tencereden tabağa alırkende tüm malzemelr üste kalıyor görüntü ço güzel oliyyyyyyyy

laf aramızda benimde et sotem dünden kalma ,pilavınıda denerim güzel olmazsa sana yediririm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…