Herkese merhaba
Ben 4 ay Ovitrelle vuruldum
4. ayda hamile kaldım çok şükür
Şu an 13+3 teyim
Yumurta çatlarken ve çatladıktan sonra ağrı olması çok normal
İnsan her belirti için acaba hamilelikten mi diye düşünüyor ama öyle çok büyük belirtiler olmuyor çoğu kişide
Benim biraz midem yanmıştı ve normalde regl öncesi bel ağrısı olurdu bu sefer olmamıştı
Yumurta iğneden 36 saat sonra çatlıyor deniliyor ama benim ilk iğnelerimde 4- 6 gün sonra çatladı
Eğer iğneden sonra ultrasonla yumurta çatlamış mı diye kontrol ettirmiyorsanız bir süre ilişkiye devam edin
İlla 36 sonra çatlayacak diye bir şey yok çünkü
Bir de bizim 3 iğnede doktorun dediği gibi ilk ilişki 36 saat sonra oldu, sonra günaşırı devam etti
4. iğneden önce ise üroloji profesörüne gittim
Eşimin sperm sonuçlarını gördükten sonra her gün ilişkiye girerek sperm bitmez, spermin yumurtaya ulaşması belli bir zaman alıyor o yüzden yumurtlama olmadan önce hazırda sperm beklemesi gerekiyor dedi
Önceki aylarda çatlama öncesi ilişki olmamıştı
Bu sefer profesörü dinleyip iğne olduğum gece iğneden 12- 13 saat sonra falan başlayıp yumurtaların çatladığı gece dahil her gece ilişki oldu
İlişkiler arasında 24 saat var diyebilirim
Ben iğne olduktan sonra her gün çatlama takibi için ultrasona gittim o yüzden tam çatladığı günü biliyorum
Benim iki yumurtam vardı ikisi aynı anda çatlamadı
İkisi de çatlayana kadar 24 saat arayla her gün ilişki oldu iğne vurulduktan 12- 13 saat sonra başlayıp
Denk mi geldi bilmiyorum ama bu ilişki yöntemini denediğimiz ay hamile kaldım
2 ay Klomen, 3 ay Femara kullandım
1 ay Klomen kullanmama rağmen yumurtam büyümedi o yüzden o ay Ovitrelle vurulmadım, tedaviye devam edemedik
O ayı da sayarsak 5 ay denedim
İnsan negatif görünce çok büyük hayal kırıklığına uğruyor
Sanki hep negatif görecekmiş gibi hissediyor
Çok zor ama pozitif kalmak lazım ve olabildiğince bu konuyu düşünmemek lazım
Allah isteyen herkese tez vakitte sağlıklı evlat versin inşallah