Ovulasyon testi gebelik testi olarak kullanılır mı ?

Plnuzr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2025
10
3
1
31
Merhabalar. Bat yarın gösteriyor Reglim düzenlidir yarın en geç Salı günü olurum. Ama hamile miyim acaba diye merak etmeden de duramıyorum. Evde ovulasyon testi vardı. Test yaptım ve ikinci çizgi anında silik şekilde çıktı. Bu sizce gebelik belirtisi olabilir mi ? Yumurtlama zamanımda çizgiler çok netti sonra yok olmuştu da ovulsyon testiyle hamilelik anlamak nasıl oluyor ? 🫣

Eklentiler

• IMG_2519.webp
    IMG_2519.webp
    9,6 KB · Görüntüleme: 30
Merhabalar. Bat yarın gösteriyor Reglim düzenlidir yarın en geç Salı günü olurum. Ama hamile miyim acaba diye merak etmeden de duramıyorum. Evde ovulasyon testi vardı. Test yaptım ve ikinci çizgi anında silik şekilde çıktı. Bu sizce gebelik belirtisi olabilir mi ? Yumurtlama zamanımda çizgiler çok netti sonra yok olmuştu da ovulsyon testiyle hamilelik anlamak nasıl oluyor ? 🫣
Ovulasyon testiyle hamilelik anlamak çok çok zor. Çünkü ovulasyon testi kadınlarda sürekli bulunan lh hormonunu gösterir hatta yumurtlama döneminde lh vücutta fazla salgılandığı için çizgiyi daha koyu veya pik görürüz sonra azaldığı için tekrar silikleşir. Yani bunlar gebelik testleri gibi hcg yi algılamaz lh algılar bu da bu testlerin riskli yanı yani bununla anlaşılması bu nedenle çok zordur

Yumurtalama zamanımda renkliydi ama 2 gün sürdü sonrasında hiç çıkmadı çizgi aslında. O sebeple merak etmiştim. Dediğiniz gibi hep silik de çıkmadı. Yumurtlama günüme gelene kadar da sıfır çizgi görünüyordu 🤔 Ve idrara değdirir değdirmez çizgi belirince acaba dedim. Hatta 1 litre su içtikten sonra öylesine yapmıştım testi sıvı alımını da kesmedim 🙄 tecrübesi olanlar vardır belki

Ben daha önce gebelik testi silik çıkınca denemiştim pik çıkmıştı. Hamileymişim. Yani tekrar pik çıkarsa ihtimal olabiliyor. Sebebide hcg hormonuyla karıştığı için bu şekilde gösterebiliyor. Bence yarın pik çıkarsa ihtimal var baya koyu çıkmış çünkü

Ben daha önce gebelik testi silik çıkınca denemiştim pik çıkmıştı. Hamileymişim. Yani tekrar pik çıkarsa ihtimal olabiliyor. Sebebide hcg hormonuyla karıştığı için bu şekilde gösterebiliyor. Bence yarın pik çıkarsa ihtimal var baya koyu çıkmış çünkü
Teşekkür ederim bilgilendirme için :)))

Normalde regle 2 3 gun kala ovulasyon çok net kıpkirmızı oluyor bu biraz değil gibi ama bende emin olamadim

Back
X